tak to vypada ze 86GTS je neuveritelnej propadak nechapu jak si to mohla nVidia takhle posrat, 88ka je super karta a tohle je jen prizdisrac,kdyz to neni ani na urovni 7900GTX tak se neda bavit vubec o zadnym mainstreamu novy generace. Ale zase mi nejdou do hlavy ty marky, nikdy sem nevidel kartu co by mela tak pekny vysledky v syntetickejch testech a pritom to takhle podelala ve hrach na plny care, skoro 20k v 03 marku a pres 10k v 05ce a takovy mizerny fps
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty
DirectX 10 do toho zasahuje, to je pravda. Ale co se týče 3DMarků, tak třeba viz. 3DMark05 a Radeon 9600 vs. GeForce FX5700. FX5700 měla pomalé shadery, takže v 3DMarku a nových hrách hodně ztrácela, ale ve starých se díky hrubému výkonu Radeonu vyrovnala.
Caderom píše:DirectX 10 do toho zasahuje, to je pravda. Ale co se týče 3DMarků, tak třeba viz. 3DMark05 a Radeon 9600 vs. GeForce FX5700. FX5700 měla pomalé shadery, takže v 3DMarku a nových hrách hodně ztrácela, ale ve starých se díky hrubému výkonu Radeonu vyrovnala.
V 3dmarku06 je x1950xt a 7900gtx zhruba na stejne urovni. Ve vetsine novejsich her ne. Stale 3dmark06 dobre predpovida budoucnost?
cool.user píše:
To si nemyslim. To ze vyjde jeden ci dva "dx10" tituly neznamena ze odted budou same dx10 tituly...
Krom toho by me zajimalo jestli je crysis vic DX10 titul nez farcry DX9.0c
Nie imho bohuzial vyvoj sa bude uberat smerom Windows Vista a D3D10 hier, efekty a graficke technologie v DX9 sa podla mna uz nebudu viac nejako rozsirovat takze aky ma karta vykon v "novych" DX9 hrach teraz taky bude mat v buducich DX9 hrach respektive pochopitelne o nieco nizsi nema preco ocakavat nejaky boost vykonu, ked boli GF7 a Radeony X1xxx pisalo sa ze X1xxx maju lepsie predpoklady pre buduce hry co je pravda lebo sa vela testovalo aj na SM 2 hrach ale teraz vidi testy v najnovsich DX9 a vidi ze je 8600GTS vyrazne pomalsia a pise nieco o tom ze v buducich hrach cim mysli DX9 sa bude vykon nejak zlepsovat v com nevidim moc logiku, no je mozne ze Crysis bude bezat dobre na 8600GTS ked sa uz dlhsie ladi pre G80 architekturu
Naposledy upravil(a) MichiGen dne pon 16. dub 2007, 23:45, celkem upraveno 1 x.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
3d mark ma urcite nejakou svoji vypovidajici hodnotu,kritizujou to jen ty, kterym to hodi mizerny score .
Michigen: K tomu dx9, ten vubec enni vycerpanej kde si an to jako prisel ? dx9c umi porad zazraky,to ejn vetsina vyvojaru her dela s prominutim sracky ,dulezitejsi ej jak ej vsechno vymodelovany a kolik to am detailu,na efekty dx9 porad staci
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty
MichiGen píše:Nie imho bohuzial vyvoj sa bude uberat smerom Windows Vista a D3D10 hier, efekty a graficke technologie v DX9 sa podla mna uz nebudu viac nejako rozsirovat takze aky ma karta vykon v "novych" DX9 hrach teraz taky bude mat v buducich DX9 hrach respektive pochopitelne o nieco nizsi nema preco ocakavat nejaky boost vykonu, ked boli GF7 a Radeony X1xxx pisalo sa ze X1xxx maju lepsie predpoklady pre buduce hry co je pravda lebo sa vela testovalo aj na SM 2 hrach ale teraz vidi testy v najnovsich DX9 a vidi ze je 8600GTS vyrazne pomalsia a pise nieco o tom ze v buducich hrach cim mysli DX9 sa bude vykon nejak zlepsovat v com nevidim moc logiku, no je mozne ze Crysis bude bezat dobre na 8600GTS ked sa uz dlhsie ladi pre G80 architekturu
Nemam ted moc naladu ti to cele vyvracet, ale kdybych to mel shrnout ve zkratce, tak bych ti doporucil aby ses podival do historie na srovnani fx5900vs6600(gt). Myslim ze podobne dopadne boj mezi 7900gsvs8600gt(s)
To jsem tu zase něco propás... samozřejmě že kartu třídy GeForce 8600 nebude brzdit 128bitová sběrnice, jestliže má 32 SP's a 8 ROP's.
Jinak ke Caderomovi a jeho výběru... není to poradna, ale ačkoliv je MichiGen známý nVidiot, hned na začátku mu poradil dobře - pokud není nějaký závažný důvod, proč RX1950GT/Pro ne (jako například že by dotyčný měl DS3ku), tak je to jasná volba.
Hijacker933 píše:3d mark ma urcite nejakou svoji vypovidajici hodnotu,kritizujou to jen ty, kterym to hodi mizerny score.
Musím tě zklamat, ale NVMark06 opravdu žádnou vypovídající hodnotu nemá. Podívej se, na skóre z něho a pak na skóre z nových her a třeba to pochopíš. Jestli hraješ 3DMarky, vybírej si kartu podle toho, ale my ostatní hrajeme hry.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Zato výkon všude jinde je tristní ... tedy pokud vememe ohled na specs. tak je výkon celkme dobrý, ale mám takový pocit, že v nVidii se u řady 8xxx rozhodli vynechat mainstream a vydají pouze high-end a low-end.
Mne sa ten test tiez nepozdava. Avsak ani nie tak vykon 8600. Omnoho viac ma zaraza vykon 8800 GTS. Doteraz som mal totiz pocit ze je o dost vykonnejsia ako x1950xtx. Avsak podla tohoto testu ma vo Far Cry na max detailoch pri 1600x1200 oproti radeonu polovicne FPS (85.8 vs 168.8). A nieje to jedina hra v ktorej Ati nVidiu docela drti. Vid napr. Fear pri max. detailoch.
Viem ze je to trochu off topic, ale ak je ten test pravdivy, moze mi nejaky nVidiot vysvetlit, preco ma 8800 tak hanebny vykon? Je mi jasne ze cast moze byt zapricinena velkostou pamete ale nezda sa mi, ze by to mal byt az tak obrovky rozdiel (v pripade ze bola testovana 320 MB verzia). Ak vsak bola testovana 640 MB verzia, tak ma skutocne nenapada ziaden dovod pre tekyto vyrazny prepad.
Ale aby som sa vyjadril aj k vykonu 8600 GT. Ak je ten test pravdivy a karta ma skutocne tak mizerny vykon, tak ma podla mna nvidia pomerne dost velky problem a to m minimanle do doby kym Ati nevyda svoj main stream a neukaze sa ze aj v ich podani je vykon slusne povedane mizerny.
Klid panove , neverim ze by nVidia udelala takovou chybu. Moc dobre vedi ze v mai¨nstreamu jsou nejvetsi zisky uz od dob 6600GT ktera byla za stejnou cenu o dost rychlejsi nez 9800PRO coz pokud se nepletu byla v te dobre nejrychlejsi karta ATI (ale tim si nejsem uplne jisty protoze si nepamatuju presne kdy prisla rada x800 ) A pak si vemte 7600 vs x1600 taky vxhrala nVidia. Problem bych videl spise v ovladacich protoze s temi ma ted nVidia opravdu problemy ani na 8800GTX ejste nemaji poradne ovladace a kazde ktere maji brutalne meni vykon ve hrach. napr Oblivion rozdil 18fps (brano prumerne) se tremi ruznymy drivery Takze bych si jeste pockal
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
jestli to ma opravdu jen 32sp tak to nezachrani ani svecena voda,jestli to ma bejt vyssi lowend tak nechapu proc takhle zkazily jmeno (8)600ky
Hijacker933 píše:jestli to ma opravdu jen 32sp tak to nezachrani ani svecena voda,jestli to ma bejt vyssi lowend tak nechapu proc takhle zkazily jmeno (8)600ky
Imho tady uz neni co kazit. Podle me dalsi sestkova rada nebude a nvidia nejak zasadne zmeni znaceni svych karet.