Já to nemyslím nijak špatně ani nehrotím, spíš mě zajímá jak to je s tím jasem. Na zahraničních forech k tomu měli někteří uživatelé připomínky. Mám zkušenost, že pro normální používání na svých monitorech pracuju přes den i večer s jasem v podstatě na minimu (Eizo 1910 - asi na 10%, Dell 2405 - na 0% a ještě staženo v ovladačích) a co jsem viděl TN panely, tak většina "svítila" poměrně dost. Abych pravdu řekl tak ta "jasnost" obrazu co jsem četl ve forech mě docela od tohoto kusu zatím odradila. Bohužel v dnešních dnech se na něj není možné, kvůli tomu že ho nikde nemají, podívat v reálu a proto sháním informace jak se dá.panTauu píše: moc to hrotíš,na TOMDLE LCD ROZHODNĚ nezničíš OČI OD ÚTLÉHO VĚKU ....
bože co ty lidi nevymyslej
, dcerkám by postačila i třeba stará CRT 17tka s TC03 a taky by si na tom neníčily oči
rozmazlovat se nemá (to byly časy, rýsování hafo projektů na 15tce CRT od Belney
, doteď brýle ani čočky nenosím vidím perfektně )
Praktické zkušenosti Samsung SyncMaster 226BW
Moderátor: maXXmilian
- exot
- Nováček

-
DFI LanParty nF4 Ultra-D; Opteron 165; SCYTHE SCNJ-1000 Ninja Cooler; 2x1024MB
Kingstone KHX3200AK2/2G; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Seagate 7200.10 320GB SATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Logitech LX7
Kingstone KHX3200AK2/2G; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Seagate 7200.10 320GB SATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Logitech LX7
- Ricardo
- Začátečník

-
Zdravím všechny, tak ode dneška jsem taky majitelem tohoto LCD, mám ho připojený přes DVI a chtěl bych se zeptat: taky vám nefunguje tlačítko AUTO na monitoru (NOT AVIABLE) mi píše, a kde najdu funkci magic bright, monitor mám nainstalovaný. A ještě například při hrani PES 6 se mi při šikmém pohybu po hřišti dělá takový jemně rozmazaný proužek, nevíte jak si s tím poradit?
edit: už to všechno vím
, ale ty pruhy zůstavají, je to normálí, takový neplynulý přechod, dělá to třeba i v Oblivionu, když stojím v místnosti a točím se dokola tak ten pohyb jakoby nebyl plynulý
edit: už to všechno vím
Naposledy upravil(a) Ricardo dne sob 28. dub 2007, 18:21, celkem upraveno 1 x.
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Popky_CZ
- Nováček

-
Má někdo doma LG226 WTQ ?
Pokud má někdo LG226 WTQ pls napište sem poznatky ať je co porovnávat ...
dík
dík
- Pavouk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak jsem si tento monitor taky koupil.... a musim rict..... ze jsem tema pozorovacima uhlama tezce zklaman.... vim ze je to nevyhoda TN panelu, ale netusil jsem ze to bude takova "hruza" , jak se na to nekouka primo tak uz je znatelna degradace obrazu... ( coz je u filmu pokud se clovek natahne na pohovku pekne na ***** , takze na filmy skoro nepouzitelny... ).
Pak je taky otravna jedna vec
, a to ta pitoma modrá ledka..... docela to "pali" do oci i kdyz je svetlo... a kdyz je tma... tak to dokaze pekne osvitit mistnot... a jeste k tomu blika
) ....
jinak abych ten monas jenom nehanil....tak musim rict ze barvy atd... je vsechno nadherny.... i cerna je cernou, odezva....
Pak je taky otravna jedna vec
jinak abych ten monas jenom nehanil....tak musim rict ze barvy atd... je vsechno nadherny.... i cerna je cernou, odezva....
- Popky_CZ
- Nováček

-
- Popky_CZ
- Nováček

-
Ještě něco
tento kousek LG L245WP má problém s překmitem u odezvy
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/Ar.asp ... XPS=&EXPA=
ale to je technologie MVA což u TN asi nebude
tento kousek LG L245WP má problém s překmitem u odezvy
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/Ar.asp ... XPS=&EXPA=
ale to je technologie MVA což u TN asi nebude
- jaffa1
- Nováček

-
- Fukki
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
S nastavením furt experimentuji. Momentálně mám Jas 80, kontr. 70, R:50, G:45, B:25. Ale rozhodně to budu ještě ladit 
Já mám zase problém, že jsi nejsem jist jestli mám verzi A nebo S
Poznali jste to podle toho "hidden menu" jak bylo psáno tady?
http://www.behardware.com/articles/667- ... rdict.html
To zakroužkované "panel info" mi v tom "hidden menu" chybí. Víte někdo co by to tedy mohl být za typ? Díky!!!
Já mám zase problém, že jsi nejsem jist jestli mám verzi A nebo S
To zakroužkované "panel info" mi v tom "hidden menu" chybí. Víte někdo co by to tedy mohl být za typ? Díky!!!
ASUS M2N-E / AMD .Athlon. 64 X2 3800+ EE / DIMM A-DATA DDR2 2x1024 MB PC800 / Gainward 8800GTS 320MB DDR3 Golden Sample (550/1760) / HDD Seagate Barracuda ES 320GB, SATA / DVD-RAM ASUS DRW-1814BLT Litescribe, SATA / desktop Thermaltake Bach / 550W LC-POWER Giant Silent, Green Power / LCD Samsung 22" SM 226BW / mouse Razer Copperhead Tempest Blue / amplifier Pioneer VSA-805S 2x120W, repro Pioneer Prologue S-200 2x120W!
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mě bylo řečeno v jednom e-shopu že k nám na trh se stejně dostanou většinou lcd ze slovenska (prý akorát občas se objeví nějaká 17" z asie), takže bych spíš spolýhal na to že ten tvuj bude taky slovenskej, rozdíl v tom žádnej nevidim, zkusil jsem si to nastavit podle tvého odkazu, a přijde mi při porovnání s vytisklou fotkou že se barvy více blíží realitě (nejsem grafik, tak se možná pletu..Fukki píše:S nastavením furt experimentuji. Momentálně mám Jas 80, kontr. 70, R:50, G:45, B:25. Ale rozhodně to budu ještě ladit
Já mám zase problém, že jsi nejsem jist jestli mám verzi A nebo S![]()
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
- Fukki
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No to on je ze Slovenska, to jsem zjistil při pohledu na štítek krabiceJendaH píše:mě bylo řečeno v jednom e-shopu že k nám na trh se stejně dostanou většinou lcd ze slovenska (prý akorát občas se objeví nějaká 17" z asie), takže bych spíš spolýhal na to že ten tvuj bude taky slovenskej, rozdíl v tom žádnej nevidim, zkusil jsem si to nastavit podle tvého odkazu, a přijde mi při porovnání s vytisklou fotkou že se barvy více blíží realitě (nejsem grafik, tak se možná pletu..Fukki píše:S nastavením furt experimentuji. Momentálně mám Jas 80, kontr. 70, R:50, G:45, B:25. Ale rozhodně to budu ještě ladit
Já mám zase problém, že jsi nejsem jist jestli mám verzi A nebo S![]()
Ale furt nevím jak to zjisit. Na štítku monitoru označení není, ani se nedá nijak vyčmuchat
Jestli ti moje nastavení pomohlo, tak to je super
ASUS M2N-E / AMD .Athlon. 64 X2 3800+ EE / DIMM A-DATA DDR2 2x1024 MB PC800 / Gainward 8800GTS 320MB DDR3 Golden Sample (550/1760) / HDD Seagate Barracuda ES 320GB, SATA / DVD-RAM ASUS DRW-1814BLT Litescribe, SATA / desktop Thermaltake Bach / 550W LC-POWER Giant Silent, Green Power / LCD Samsung 22" SM 226BW / mouse Razer Copperhead Tempest Blue / amplifier Pioneer VSA-805S 2x120W, repro Pioneer Prologue S-200 2x120W!
- RYAN
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no teraz kupis asi len A.. farby si musis nastavit to je samozrejmost.. potom to vyzera za tie prachy dost dobre akurat tier uhly tomu chybaju..
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
- makous
- Nováček

-
take bez typu
tak ja ho koupil minuly tyden v brne a taky je to verze ze slovenska a nikde neni uveden typ, ani v tom servisinim menu
nastavil jsem ho instalaci icm profilu z odkazu, kterej psa Fukki o par prispevku nade mnou... ted jsou ty barvy myslim docela dobry.
jinak ho prozatim provozuju na archaicke grafarne GF3 a s tim asi souvisi problemy, se kterymi si nevim rady. Prosim proto o radu:
1. V nabidce obnovovaci frekvence mam max. 60 Hz - je to normalni nebo je to grafarnou? Pri tomto nastaveni mi monitor dost neprijemne blika, coz je videt hlavne pri zobrazeni tmavych ploch...
2. V ovladacich Nvidie mi chybi nabidka na zachovani aspect ratia...
asi to bude jak jsem napsal tou moji starou grafarnou, ale co kdyby...
jestli Vas nekoho napada jiny duvod, prosim napiste...
nastavil jsem ho instalaci icm profilu z odkazu, kterej psa Fukki o par prispevku nade mnou... ted jsou ty barvy myslim docela dobry.
jinak ho prozatim provozuju na archaicke grafarne GF3 a s tim asi souvisi problemy, se kterymi si nevim rady. Prosim proto o radu:
1. V nabidce obnovovaci frekvence mam max. 60 Hz - je to normalni nebo je to grafarnou? Pri tomto nastaveni mi monitor dost neprijemne blika, coz je videt hlavne pri zobrazeni tmavych ploch...
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: take bez typu
tak k tý frekvenci, je to normální, lcd jedou vždycky na 60Hz, sice jsem tady někde četl, že někdo zkoušel nastavit frekvenci na víc, (při odkrytí režimů který monitor nepodporuje) ale moc bych to nedporoučovat, tim nastavení vyšší frekvence docílili akorát to že to jednotlivé pixely nutilo rychleji ke změně barvy(vyšší napětí nebo tak něco).. ale u 2ms u tohodle modelu už by ten rozdíl byl asi minimální (u 16 ms to možná znát bylo)makous píše:tak ja ho koupil minuly tyden v brne a taky je to verze ze slovenska a nikde neni uveden typ, ani v tom servisinim menu
a nevim jak může blikat? přide mi to divný, pokud se nepletu ( snad ne
a k tomu druhýmu teda nevim..
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
- S.p.i.r.i.T ®
- Nováček

- sipmart
- Nováček

-
a chci se zeptat zda je výhoda nebo nevýhoda lesklého povrchu myslím takového skleneného u lcd...dneska jsem se ptal v jednom shopu a rekli, ze toto lcd ho má. LG treba 22ky ne..kámos ma novej notas a tam je treba videt jeho oblicej ci co je a deje se za nim...respektive pred monitorem...jakoby zrcadlove se odrazi a to ma presne ten lcd na notasu, ktery myslim..
- makous
- Nováček

-
no jak jsem psal, je to prozatimni, chci obnovit celej comp a zacal jsem trochu netradicne monitoremS.p.i.r.i.T ® píše:No ano LCD neblikaju, ALE !!!, kedze mas GF3, tak tam je problem ten ze mas iba VGA vystup, nie DVI, cize digitalny, stym nespravis nic, pretoze to bude "BLIKAT" nech robis co robis, najjednoduchsie bude kupit fakt shit grafiku s DVI vystupom, potom to uz bude OK
diky za odpoved, uz se tesim az ho pripojim k novymu compu a konecne ho poradne vyuziju...
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: take bez typu
To je hovadina... signál do LCD může jet i na vyšší frekvenci, já mám na svém Samsungu 940BW 75Hz a ve hrách je to DOST poznat. A nejde o žádné rychlejší otáčení krystalů nebo co to tu pleteš.... Prostě když umí LCD jet na 75Hz tak toho využiju a rozdíl je vidětJendaH píše:tak k tý frekvenci, je to normální, lcd jedou vždycky na 60Hz, sice jsem tady někde četl, že někdo zkoušel nastavit frekvenci na víc, (při odkrytí režimů který monitor nepodporuje) ale moc bych to nedporoučovat, tim nastavení vyšší frekvence docílili akorát to že to jednotlivé pixely nutilo rychleji ke změně barvy(vyšší napětí nebo tak něco).. ale u 2ms u tohodle modelu už by ten rozdíl byl asi minimální (u 16 ms to možná znát bylo)
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- g.sus
- Nováček

Samsung 226BW ma matnu obrazovku a leskly je len ram okolo. Osobne mi to vobec nevadi.sipmart píše:a chci se zeptat zda je výhoda nebo nevýhoda lesklého povrchu myslím takového skleneného u lcd...dneska jsem se ptal v jednom shopu a rekli, ze toto lcd ho má. LG treba 22ky ne..kámos ma novej notas a tam je treba videt jeho oblicej ci co je a deje se za nim...respektive pred monitorem...jakoby zrcadlove se odrazi a to ma presne ten lcd na notasu, ktery myslim..
- you bleed just to know you're alive -
- Eles
- Nováček

-
Takže ho mám taky a jedinou stížnosti mám na jas. Je fakt šílenej. Samozřejmě jsem ho hned stáhnul na 20 a kontrast na 60 pro běžnou práci, ale pak zas nevypadaj tak dobře filmy. Na filmy by mi nejvíc vyhovoval jas 50 a kontrast 100. Jenže jak to udělat. Ty magicbright přednastavený profily jsou všechny jasný jak prase nebo nemaj dostatečný kontrast. Daj se změnit? Jestli jo, bylo by to opravdu ideální. Jestli ne, dost mě to teda krká...
- milosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak s tim nastavenim taky uz par dni zapasim, pres den to je relativne ok, ale pak vecer jak se setmi musim to ladit znova a to jeste jinak na praci a jinak na filmy, pac to pak zase neni nic videt nebo naopak, ale to samy jsem mel i u svyho predchoziho lcd co ted ma manzelka, takze az to poladnim tak to bude do 5minut v pohode 
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI