AMD Athlon 3000+ dává stále 80-90% výkonu. Proč?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
AMD Athlon 3000+ dává stále 80-90% výkonu. Proč?
Mám takovej zvláštní problémek s novým CPU. Konkrétně se jedná o AMD Athlon 3000+ pro soc. 754.
Po instalaci operačního systému (Windows XP Home či WIN XP PRO SP2) na nový HDD a doinstalování ovladačů k základní desce (MSI K8N NEO V2.0), mi procesor ukazuje ve "Správci úloh" na výkonu a využití CPU neustále nějakých 80-95% !!! I když mi naskočí jen čisté Wokna, do kterých není nic naistalované a disk je kompletně zformátovaný a nic na něm není a PC není ani připojené do síťového prostředí.
Vyzkoušel jsem dva operační systémy Win XP PRO SP2 a WIN XP HOME SP2... a výsledek pořád stejný.
Na jiných PC co mám doma mi v tomto klidovém stavu ukazují "měřáky" cca 2-4% a to i v síti.
Tento počítač se tak stává úžasně pomalým a to i v samotných Windows. Nevíte někdo, co s tím? Že bych si koupil vadnej kus CPU?
Moje sestava:
MB: MSI K8N NEO V2.0 (zcela nová - koupená s CPU)
CPU: AMD Athlon 3000+ tray (Soc. 754) (nový)
RAM: 512 + 256 MB Kingmax DDR 400
Graf: ATi Radeon 9800 PRO 128 MB
Zdroj: knowname
Děkuji za případné rady.
Po instalaci operačního systému (Windows XP Home či WIN XP PRO SP2) na nový HDD a doinstalování ovladačů k základní desce (MSI K8N NEO V2.0), mi procesor ukazuje ve "Správci úloh" na výkonu a využití CPU neustále nějakých 80-95% !!! I když mi naskočí jen čisté Wokna, do kterých není nic naistalované a disk je kompletně zformátovaný a nic na něm není a PC není ani připojené do síťového prostředí.
Vyzkoušel jsem dva operační systémy Win XP PRO SP2 a WIN XP HOME SP2... a výsledek pořád stejný.
Na jiných PC co mám doma mi v tomto klidovém stavu ukazují "měřáky" cca 2-4% a to i v síti.
Tento počítač se tak stává úžasně pomalým a to i v samotných Windows. Nevíte někdo, co s tím? Že bych si koupil vadnej kus CPU?
Moje sestava:
MB: MSI K8N NEO V2.0 (zcela nová - koupená s CPU)
CPU: AMD Athlon 3000+ tray (Soc. 754) (nový)
RAM: 512 + 256 MB Kingmax DDR 400
Graf: ATi Radeon 9800 PRO 128 MB
Zdroj: knowname
Děkuji za případné rady.
Athlon X2 BE 5000+ @ 6000+ , 2 x 1 GB Corsair XMS TwinX 6400, Asus M2N-SLI DeLuxe, ATi Sapphire HD3870, 320GB Seagate, Asus TA5A1 + Enermax Liberty 400W, OS:Windows Vista Ultimate CZ 32-bit
- george5545
- Začátečník

-
Tak se podívej na to který proces ti bere tolik výkonu, bude to nějaký prográmek, součást ovladače něčoho so máš v PC. Zmáčkneš ctrl+alt+delete a v procesech vidíš využití. Napiš co to je a uvidíme.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No v tom je ta "sranda". Že pokud dám "Procesy" tak mám 99% nečinné... Jako by to využíval nějaký soft, který tam není vidět. Takže nebude to hardwarová vada???george5545 píše:Tak se podívej na to který proces ti bere tolik výkonu, bude to nějaký prográmek, součást ovladače něčoho so máš v PC. Zmáčkneš ctrl+alt+delete a v procesech vidíš využití. Napiš co to je a uvidíme.
Athlon X2 BE 5000+ @ 6000+ , 2 x 1 GB Corsair XMS TwinX 6400, Asus M2N-SLI DeLuxe, ATi Sapphire HD3870, 320GB Seagate, Asus TA5A1 + Enermax Liberty 400W, OS:Windows Vista Ultimate CZ 32-bit
- James.Sniper
- Začátečník

-
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jak to zjistím a kde ji přepnu? Mám tam dvě DVD mechaniku a CD-RW. DíkyJames S píše:mrkni jestli ti některá z mechanik nejede v PIO režimu
//edit:
návod jsem našel na http://cdr.cz/a/14509
Tak to jdu zkusit
//edit2:
Tak bohužel jsem zjistil, že v režimu PIO nemám nic. Takže tady jsem nic poladit nemohl.
Napadá někoho co by s tím mohlo být?
//EfineSS: Slouceny 3 posty do jednoho, pro priste pouzivej funkci EDIT. Diky za pochopeni.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Počítač při instalaci OS jsme měl bez připojení na síť. Dokonce ani po instalaci ovladačů k desce (driver LAN) jsem nic nepřipojoval.
Ovladače jsem použil nejprve z CD, ale na druhý pokus jsem si včera stáhl nejnovější driver (nForce3, audio a LAN), které jsem stáhl přímo z webu MSI (global).
Zátěž CPU se projevila hned po první instalaci chipset-driver (nForce3).
Vše jsem měl nachystané na zformátované USB flash, takže do LAN jsem nic nezapojoval.
Ovladače jsem použil nejprve z CD, ale na druhý pokus jsem si včera stáhl nejnovější driver (nForce3, audio a LAN), které jsem stáhl přímo z webu MSI (global).
Zátěž CPU se projevila hned po první instalaci chipset-driver (nForce3).
Vše jsem měl nachystané na zformátované USB flash, takže do LAN jsem nic nezapojoval.
- James.Sniper
- Začátečník

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hardware? To nechapu, jak by mohl byt na vine hardwareJames S píše:stáhni si nějakou live distribuci linuxu a vyzkoušej ji, pokud problém přetrvá, je na vině hardware (nebo něco v biosu), pokud ne, je to vina softwaru
Urcite je to softwarovy problem! Lec ted babo rad co by to mohlo byt..
To ze to nebude "hardwarovy" problem, by melo jit zjistit velice snadno.. Nech pc jet a mrkni na teplotu... Az nebude dale stoupat, pc restartuj a najed do biosu a opet nechas pc v klidu a budes sledovat teplotu tam.. No a mela by jit o par stupnu dolu..
Bios bys mel mit nejaktualnejsi, tedy posledni verzi..
- MadMaxII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ciste teoreticky kdyby byla prorazena cache(nebo disablovana) tak by se to takto chovat mohlo, ale ta pravdepodobnost je tu velmi miziva(1/1kk+). Ale pro jistotu nainstaluj nejakej diagnostickej program co testuje i rychlost cache(snad sandra to umi i kdyz tu nepokladam za kvalitni SW), CPU-Z atpdb. podle me fyzicky nekontroluji cache jen podle tabulky vypisou jeji velikost takze ty nepouzivat... Take zkontrolovat HTT(aby nebyl na 1x), delicku pameti(aby nebyla na 100), vypnout CnQ funkci na autopodtaktovani a dalsi funkce na OC. Pak bych updatnul bios nebo obracene zkusil starsi kdyz tam bude nejnovejsi....
A nejlepe kdybys mel kamarada co ma s.754 skocit k nemu a prohodit CPU jak se to projevi u nej na jiz instalovanem OS.....
Pak se ozvi jak jsi dopadl:)
A nejlepe kdybys mel kamarada co ma s.754 skocit k nemu a prohodit CPU jak se to projevi u nej na jiz instalovanem OS.....
Pak se ozvi jak jsi dopadl:)
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
- sarin
- Nováček

-
vytizeni naprazdno
stahni si od sysinternals ( ted mrkvosoft) procesexp ten ti ukaze vic, podle me jde o vytizeni HARDWARE INTERUPTS, vypada to na chybne kabely nebo jina cast HW