nVidia PureVideo - akcelerace DVD a H.264 filmu

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
jessie.james
Začátečník
Začátečník

nVidia PureVideo - akcelerace DVD a H.264 filmu

Příspěvek od jessie.james »

ma s timhle nekdo zkusenosti? zajima me, jake ma kdo vysledky pro porovnani. na me sestave (uvedena nize) mam pri prehravani DVD vyuziti CPU mezi 8-15% a pri prehravani H.264 filmu je to kolem 30% (ale dost to kolisa. zacinam nekde na 72% a pak se to pohybuje kolem tech 30%). pouzivam PowerDVD 6 prehravac. diky za kazdy ohlas.

P4 3.0 GHz HT, 2 GB RAM, 6600GT AGP, ForceWare 91.31 a nVidia Pure Video Decoder 1.02.185
jessie.james
Začátečník
Začátečník

takze po dvoudenni anabazi a zkouseni jsem prisel k zaveru, ze to nefunguje. ty hodnoty, ktere jsem uvedl nahore jsou bez HW akcelerace. proste mi to nejede. asi to bude kartou (MSI 6600GT VTD 128,AGP8x), protoze uz nevim. na nVidia strankach je karta sice zahrnuta do podpory pro PureVideo Decoder, ale uz si to jinak nedovedu vysvetlit. delam to vsechno podle navodu ze stranek RH, jen s novejsimi ovladaci FW 84.21(vyzkousel jsem uz 75.90, 84.21, 91.31, 91.45), ale naprosto bez uspechu . tady je link na navod - http://radekhulan.cz/item/jak-na-kvalit ... d-s-nvidii
neco malo jsem nasel jeste tady http://www.hothardware.com/viewarticle.aspx
zkousel jste nekdo HW akceleraci s nVidia PureVideo rozjet a s jakym uspechem?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

po delsi dobe ozivuji toto tema.
porad se snazim o HW akceleraci DVD a H.264 filmu, ale nedari se. zkousim vsechno mozne, ale proste nic. napadlo me, jestli na nefunkcnosti HW akcelerace pres nVidia PureVideo nemohou mit vliv osekane WIN XP SP2. mam je upravene pres nLite.
doposud jsem to zkousel na MSI 6600GT AGP8x, coz by podle stranek nVidie mela byt podporovana karta, nyni jsem si poridil 7900GTO, na ktere to teprve budu testovat a zkouset, ovsem zajima me, jestli ma nekdo uz overeny postup, jak tohle cele rozchodit? mozna je to jen tou AGP kartou a na PCI-e to poslape naprosto v pohode, ale i tak se zeptam, vyuzivate nekdo HW akcelerace videa? vite, jak na to? ja to uz zkousel x-krat podle navodu z netu (take podle navodu RH z jeho blogu) a stale nic :(.
diky za kazdou radu nebo postreh
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Taktéž zkouším různé věci s hardware akcelerací videa (PureVideo). Mám 6600GT AGP. Používám to převážně na satelit (DvbDream), mpeg2 chodí v pohodě i s hardware akcelerací. HDTV ze satelitu se zdá také v pohodě. Co se týká h264, tak tam to zatím moc odzkoušené nemám. Co jsem si stahoval HD video od Microsoftu (wmv hd), tak to v ve WMP chodí pěkně.
Dále jsem si včera stáhnul nové ovladače 93.71, které mají zlepšit právě podporu pro Purevideo. Zatím to je tak že se staršími ovladači mi chodilo HD video mpeg2 v PowerDVD v pohodě, ale bez jakéhokoli odstranění prokládání. Po instalaci funguje taktéž v pohodě, ale funguje i odstranění prokládání, takže jisté zlepšení tu je.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
jessie.james
Začátečník
Začátečník

ja vcera stahl ForceWare 92.91, ktere by HW akceleraci mely taktez podporovat. stahoval jsem si k nim jeste i PDF, kde je uvedeno, co musis splnovat, aby ti HW akcelerace slapala. z toho jsem prave zmateny. v PDF je uvedeno, ze musis mit grafiku ze serie 7 nebo 8, ovsem na nVidia strankach je uvedeno zase neco jineho. neni mi jasne, jestli je ta podminka karty 7 nebo 8 series potrebna jen pro tyhle ovladace nebo pro jakoukoliv HW akceleraci. protoze muzu mit treba ForceWare 91.31 a k nim prinstalovat nVidia Pure Video. zacinam mit podezreni, ze na nVidia strankach maji v support listu krpu, a ze karty 6600 pro AGP to nepodporuji (teda nejen pro AGP, ale jakekoliv karty ze 6600 series). uvidim, mam doma 7900GTO, tak az dam dohromady comp, vyzkousim to.
Eskel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskel »

A v cem je vlastne PureVideo lepsi nez normalni prehravani?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Eskel píše:A v cem je vlastne PureVideo lepsi nez normalni prehravani?
Purevideo je hardwarová akcelerace přehrávání videa, což má za následek nižší zatížení procesoru při přehrávání. Dále hardwarově vylepšuje vizuální kvalitu videa (např. odstranění prokládání a jiné). Podporuje právě i hardwarové dekódování různých formátů videa (Mpeg2, wmv, h264), což opět vede k nižšímu zatížení procesoru.
Zkus si třeba stáhnout nějaké HD video (1920x1080) ve formátu wmv třeba a přehrát si ho.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tady z toho jsem zatím trochu zmatený.Když pustím DVD ve WMP tak se spustí decoder s nastavením,ale při wmw hd nikoliv.Dále jsem zkoušel Power DVD,ten má nějakou vlastní akceleraci a nero showtime taky,takže vytížení procesoru je nízké (do 10%),ale opět se nespustí karta s nastavením decoderu.To funguje opravdu jen ve WMP?H.264 tu bohužel žádné nemám,zkusím se po něčem podívat na netu.Zatím z toho moc chytrý tedy nejsem.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

mne to nefunguje ani ve WMP. o jinych prehravacich ani nemluvim, takze asi tak. ted jsem to zkousel na 7900GTO a vysledek je jako na 6600GT, nefunguje to :x.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

zatím to stejně nenajde moc využití
jessie.james
Začátečník
Začátečník

NobodyLovesMe píše:zatím to stejně nenajde moc využití
to bych netvrdil. pust si DVD na monitoru, co ma velke rozliseni. napr. 1920x1200 nebo 1680x1050 (tohle rozliseni pouzivam) a je to des bes. kvalita obrazu totalne desiva. nVidia Pure video mimo jine zlepsuje take kvalitu obrazu a proto se tim take zabyvam.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

jessie.james píše:
NobodyLovesMe píše:zatím to stejně nenajde moc využití
to bych netvrdil. pust si DVD na monitoru, co ma velke rozliseni. napr. 1920x1200 nebo 1680x1050 (tohle rozliseni pouzivam) a je to des bes. kvalita obrazu totalne desiva. nVidia Pure video mimo jine zlepsuje take kvalitu obrazu a proto se tim take zabyvam.
No jo,já mám ještě obyčejné CRT s obrazem jsem spokojen a rozlišení 1024x768.Jinak souhlas,ale ještě to bude nějakou dobu trvat (nejspíš hodně dlouho) než H.264 vytlačí DVD,tam jde o to velké rozlišení,jestli se nepletu.Co ti konkrétně vadí?Ten resampling na vysoké rozlišení ve fullscreenu?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

NobodyLovesMe píše:Co ti konkrétně vadí?Ten resampling na vysoké rozlišení ve fullscreenu?
co mi vadi? ze se na to proste neda divat :). to je opravdu des bes a to neprehanim. nedavno jsem chtel shlednout Zelenou Mili. ma to 8.5GB a na full screen jsem to vydrzel asi 15 min., pak jsem se na to vybodl a sel si to pustit na TV. kostky a mazani kam se podivas. tmave pozadi se ti maze a stava se plastickym a podobne "vychytavky". nechapu, jak muze nekdo tvrdit, ze DVD obraz je kvalitni. ano, mozna je kvalitni na TV, ktera zobrazi 576 radku, ale to je tak asi vse.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ty to ale pořád nechápeš.DVD samo o sobě je kvalitní,to není problém DVD,že tam máš kostičky a mazance kvůli resamplingu.Realtime resampling nebude nikdy tak kvalitní,jak si představuješ.Musíš si ho udělat pěkně pomalu na PC do rozlišení,které použváš a pak to bude lepší.Tady ti to PureVideo moc nepomůže.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

chapu, ze resampling v realnem case nebude nikdy tak kvalitni, jak bych pozadoval a resamplovat si vsechny filmy nepripada v uvahu. to je prece hloupost. kdyz nad tim tak premyslim, dost by me zajimal vysledek resamplingu DVD z rosliseni treba 720x576 na 1600x1050. co si budem povidat, kvalita desiva??? proto jsem taky hledal neco, co by obraz na LCD s vysokym rozlisenim vylepsilo, ale neresamplovalo. vyhlazovalo, co ja vim co jeste, ale neresamplovalo. je mi jasne, ze to nebude jako film v HD rozliseni, ale to ani necekam.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

no,ale to by pak asi nebylo přes celou obrazovku,ne?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

NobodyLovesMe píše:no,ale to by pak asi nebylo přes celou obrazovku,ne?
nechapu. co by nebylo pres celou obrazovku?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

to video :lol:
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

mam gf7600gs(AGP), skusal som vsetko mozne, ale bezvysledne. jedine co vie nvidia akcelerovat je mpeg. asi prejdem zase k ATI, ta ma kompletnu akceleraciu vsetkeho, tie nechutne ovladace si skusim nevsimat 8)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“