Firewall od ESETu - nazory

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Firewall od ESETu - nazory

Příspěvek od Mike.Ace »

Zdarec.

Momentalne resim, jaky firewall dat na Win Vista.
Cetl jsem clanek, a zaujal me Outpost 4. Jenze je problem, ze se v nem pouze zminovalo o placene verzi.
Jak je na tom ta neplacena verze, ktera je zdarma pro domaci uzivatele?
OUTPOSTFREE se jmenuje :) Pripadne jaky jiny firewall by jste mi doporucili? :)

EDIT: Outpost free mi nesel nainstaloval, OS rika, ze s nim neni kompatibilni.
Naposledy upravil(a) Mike.Ace dne pon 23. dub 2007, 16:57, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Outpost free neni spatny, ale tak nejak nevim jestli je tam nejak velky rozdil mezi nim a tim firewallem co je vestaveny ve Windows.

Jestli mas na PC nejake citlive data a nestaci ti ten vestaveny ve windows, tak si porid nejaky placeny.

Spousta lidi sice pouziva Kerio, coz neni spatny firewall, ale VELMI casto jsou s nim velke problemy, ktere tu na foru dost casto resime. Takze pouzij ale mej na pameti, ze pokud ti zacne zlobit sit, jeho odinstalace obvykle v 90% pomuze.
Toshiba Tecra A6
aRf
Nováček
Nováček

Příspěvek od aRf »

Na této stránce najdeš porovnání firewallů, dole je tabulka http://www.matousec.com/projects/window ... sults.php#
Vyhrál Comodo Firewall je free ,ted už je i ve verzi Pro ,bohužel zatím není na Vistu ,určitě nějaká další verze ji bude podporovat , třeba ti ta tabulka pomůže při výběru :wink:
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Bajgy píše:Outpost free neni spatny, ale tak nejak nevim jestli je tam nejak velky rozdil mezi nim a tim firewallem co je vestaveny ve Windows.

Jestli mas na PC nejake citlive data a nestaci ti ten vestaveny ve windows, tak si porid nejaky placeny.

Spousta lidi sice pouziva Kerio, coz neni spatny firewall, ale VELMI casto jsou s nim velke problemy, ktere tu na foru dost casto resime. Takze pouzij ale mej na pameti, ze pokud ti zacne zlobit sit, jeho odinstalace obvykle v 90% pomuze.
Ja jsem ten Outpost free zkousel nainstaloval,ale windows to komentoval tim, ze neni kompatibilni s Vistama. Jinak ja mel dosud dobrou zkusenost s Keriem 2.x, takze jsem vesmes hledal neco jednoducheho.

Vcera jsem narazil na reseni od Esetu, ESET Smart Security. Zkousel to uz nekdo z vas? Je to zatim sice Beta, ale premyslim, ze by to mohlo byt zajimave :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Rissius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rissius »

bych ti doporucil Zone Alarm, jak jeho free verzi tak placenou, dle me patri co do kvality a uzivatelskeho prostredi ke spicce
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Rissius píše:bych ti doporucil Zone Alarm, jak jeho free verzi tak placenou, dle me patri co do kvality a uzivatelskeho prostredi ke spicce
Ten jsem jeden cas zkousel a nejak me moc neprilehl k srdci :)

Co vy na ten: ESET Smart Security? Je to zatim sice beta, ale muze to byt dobry, ne?
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Asi ho nikdo nezkoušel, můžeš to zkusit ty sám a pak poreferovat.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Mike.Ace píše:
Rissius píše:bych ti doporucil Zone Alarm, jak jeho free verzi tak placenou, dle me patri co do kvality a uzivatelskeho prostredi ke spicce
Ten jsem jeden cas zkousel a nejak me moc neprilehl k srdci :)

Co vy na ten: ESET Smart Security? Je to zatim sice beta, ale muze to byt dobry, ne?
Neni spatny. Co se tyce odchoziho spojeni tak je velmi presny. Nejake pruniky jsem nezkousel. CO mi vadilo ze se neda na trvalo vypnout. Udajne bude vyreseno v ostre verzi. CO mi ale moc nesedlo je ovladani a nastaveni ESS.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Geeker píše:
Mike.Ace píše: Ten jsem jeden cas zkousel a nejak me moc neprilehl k srdci :)

Neni spatny. Co se tyce odchoziho spojeni tak je velmi presny. Nejake pruniky jsem nezkousel. CO mi vadilo ze se neda na trvalo vypnout. Udajne bude vyreseno v ostre verzi. CO mi ale moc nesedlo je ovladani a nastaveni ESS.
Ja ho ted taky zkousel :) A je fakt, ze to nastavovani je sileny :) A vypinani slo jen pres ctrl+alt+del :)

Ale jinak bych souhlasil, ze ta verze neni spatna a jestli to tak pujde dal, tak by to mohl byt celkem solidni software :)

Jinak nevite nekdo, jestli kdyz si platim NOD32, tak kolik budu muset priplacet za cele tohle reseni?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Mike.Ace píše:
Ja ho ted taky zkousel :) A je fakt, ze to nastavovani je sileny :) A vypinani slo jen pres ctrl+alt+del :)

Ale jinak bych souhlasil, ze ta verze neni spatna a jestli to tak pujde dal, tak by to mohl byt celkem solidni software :)

Jinak nevite nekdo, jestli kdyz si platim NOD32, tak kolik budu muset priplacet za cele tohle reseni?
No snad jo uvidime. Mozna za nejaky drobny poplatecek

EDIT: Sry za tu citaci
Naposledy upravil(a) Geeker dne stř 25. dub 2007, 07:49, celkem upraveno 1 x.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

sakra chlapi, zkracujte ty citace
geeker :x
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“