pretaktování 8800 gtx v biosu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
mobilier
Nováček
Nováček

pretaktování 8800 gtx v biosu

Příspěvek od mobilier »

chtel bych se zeptat jestli jde graf. kartu asus en8800 gtx pretaktovat v BIOSU na zakladní desce asus commando dekuji
CPU:Intel Core2 Duo E6600 2,4 = 3,6 ghz - MB:Asus Commando - GPU:Asus EN8800 GTX - RAM:2x1GB Kingston - Zdroj:Seasonic 500 W - HDD:Seagate 320GB - 3DMark 06: 12 371 bodů
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Žádná GK snad nejde taktovat v biosu základní desky.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

owoce píše:Žádná GK snad nejde taktovat v biosu základní desky.
To není tak docela pravda - bývá skrytá volba u některých desek s nF4 "NV/ATi speed up" enable@disable .... na "enable" zvyšuje takt GPU jádra o 10%. :wink:
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Jo, nebo treba A.I Nos a zvyšuje frekvenci i GK ale....TO není na nějaký taktování :) at zkusí hulánův návod na jeho webu nebo použije rivat tuner atp.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

owoce píše:....
Na to nepotřebuje web R.H.... Nechť autor vlákna spíš zkusí (pokud neuznává softwarové utility) NiBiTor =>

Kód: Vybrat vše

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,92/
Pete_68
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pete_68 »

Nový chipset od NVidie - 680i by to měl umět. Právě mám objednanou Asus P5N32-E SLI s touto sadou takže kdyby byl zájem mohu potom dát vědět své zkušenosti.
P4 Prescott 3,0@3,75 sk.478, ASUS P4P800E DeLuxe, 1GB DDR 400 dual channel, Leadtek A7800GS AGP
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Pete_68 píše:Nový chipset od NVidie - 680i by to měl umět. Právě mám objednanou Asus P5N32-E SLI s touto sadou takže kdyby byl zájem mohu potom dát vědět své zkušenosti.
no myslim ze si si to pomylil. u nf680i je akurat vyhoda ze pamate sa daju taktovat nezavisle na CPU teda jeho FSB
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no a dalej je vyhoda v tom ze tento,ked mas dosku s tymto chipsetom tak mas zvysene napatie do jadra a pamati o 0.1V.....preto je lepsie taktovanie na tychto doskach....:)...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

fat4l píše:no a dalej je vyhoda v tom ze tento,ked mas dosku s tymto chipsetom tak mas zvysene napatie do jadra a pamati o 0.1V.....preto je lepsie taktovanie na tychto doskach....:)...
ale to nic s OC v biose nema. iba to zvysuje OC potencial
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

a ja som nieco take povedal..???... :lol: :lol: ....nie ....tak co potom..?..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

fat4l píše:a ja som nieco take povedal..???... :lol: :lol: ....nie ....tak co potom..?..
ja som to len objasnil pretoze niekto tu v tom nemal moc jasno. aj tak som nepochopil kde zobral taktovanie GK v biose dosiek s chipsetom NF680i
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Re: pretaktování 8800 gtx v biosu

Příspěvek od JARRAKIM »

mobilier píše:chtel bych se zeptat jestli jde graf. kartu asus en8800 gtx pretaktovat v BIOSU na zakladní desce asus commando dekuji

:-D :-D :-D Myslím že zrovna tahle karta má takový výkon, že není potřeba ji taktovat.......mám GTXo a zvládá vše na 100% a to i s tím že přes sebe musí pustit údaje z PHYS-X...snad její výkon trochu prověří CRYSIS.....:) v červnu:):)
JARRAKIM
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Taky mi docela uniká smysl taktovat 8800 GTX, ale jsou mezi námi tací, že dokud to neschoří, tak je to málo. :-D :-D
Mám verzi GTS a taky nemám a hlavně nemusím nic taktovat pro výkon, natož GTX. :-D :-D
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Jackal píše:Taky mi docela uniká smysl taktovat 8800 GTX, ale jsou mezi námi tací, že dokud to neschoří, tak je to málo. :-D :-D
Mám verzi GTS a taky nemám a hlavně nemusím nic taktovat pro výkon, natož GTX. :-D :-D
:-D souhlasím s tebou.......ale jen je nechme ať si hrají...díky tomu se trh hýbe :-D :-D :-D
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

JARRAKIM píše:
Jackal píše:Taky mi docela uniká smysl taktovat 8800 GTX, ale jsou mezi námi tací, že dokud to neschoří, tak je to málo. :-D :-D
:-D souhlasím s tebou.......ale jen je nechme ať si hrají...díky tomu se trh hýbe :-D :-D :-D
Já přetaktoval processor o 10% a týden jsem byl vyplašenej jestli to neschoří. :-D :-D :-D
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Já přetaktoval processor o 10% a týden jsem byl vyplašenej jestli to neschoří. :-D :-D :-D[/quote]

CPU mají mnohem větší potenciál pro taktování než GPU....navíc se CPU mnohem líp CHLADÍ :):)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“