sledování serveru přez webové rozhraní

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sledování serveru přez webové rozhraní

Příspěvek od palda »

potreboval bych neco na zpusob phpSysinfo, ale kompatibilniho s nejakym programem pro windows, nevi nekdo o necem?

http://sourceforge.net/project/screensh ... roup_id=15 .. napriklad podobne tomuhle :roll:
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: sledování serveru přez webové rozhraní

Příspěvek od Teuzz »

palda píše:potreboval bych neco na zpusob phpSysinfo, ale kompatibilniho s nejakym programem pro windows, nevi nekdo o necem?

http://sourceforge.net/project/screensh ... roup_id=15 .. napriklad podobne tomuhle :roll:
Tak teď jsem to úplně nepochopil... :oops:
a) má to běžet na Windows Server
b) má to být aplikace pro Windows, která bude ukazovat stav vzdáleného serveru
c) má to být aplikace pro Windows, která bude ukazovat stav serveru, přičemž server je počítač, na kterém běží
Burn in hell.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

no phpsysinfo je jen prostrednik, ktery ziskava informace z linuxovych programu pro monitorovani HW a stavu systemu pocitace z cca 5 programu (neco jako speedfan na win atd), ktere jsou ale jen pro linux... tak me zajima jestli neexistuje neco podobneho pro windows, tzn php skript+kompatibilni program

funguje to takhle (alespon u toho phpsysinfo)
1) na serveru bezi program, ktery monitoruje teploty, vytizeni CPU, obsazeni pameti atd...
2) prez webserver poustime phpsysinfo, ktere ziskava informace z dotycneho programu a pousti je ven
3) po zadani adresy serveru na libovolnem jinem pocitaci se zobrazi stav serveru, ktery posila ten skript, jako normalni webova stranka
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

palda píše:no phpsysinfo je jen prostrednik, ktery ziskava informace z linuxovych programu pro monitorovani HW a stavu systemu pocitace z cca 5 programu (neco jako speedfan na win atd), ktere jsou ale jen pro linux... tak me zajima jestli neexistuje neco podobneho pro windows, tzn php skript+kompatibilni program
PhpSysInfo to všechno získává z funkce system(). Podle přítomnosti třídy "class.WINNT.inc.php" pak soudím, že to Win podporuje. Stáhnu si to na localhost a zkusím ten server nastavit tak, aby to jelo.
Burn in hell.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Teuzz píše:
palda píše:no phpsysinfo je jen prostrednik, ktery ziskava informace z linuxovych programu pro monitorovani HW a stavu systemu pocitace z cca 5 programu (neco jako speedfan na win atd), ktere jsou ale jen pro linux... tak me zajima jestli neexistuje neco podobneho pro windows, tzn php skript+kompatibilni program
PhpSysInfo to všechno získává z funkce system(). Podle přítomnosti třídy "class.WINNT.inc.php" pak soudím, že to Win podporuje. Stáhnu si to na localhost a zkusím ten server nastavit tak, aby to jelo.
no prave oni tam pisou ze to win podporuje, ale v konfiguracnim souboru je na vyber jen z peti podporovanych programu pro linux (zastak sbehlej v tom nejsem, mozna sem neco prehlid)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Takže pod Windows XP naprosto normálně, jen některé funkce jsou liné pracovat, pod Windows Vista ani omylem...

http://uploads.teuzz.net/phpsysinfo.PNG
Burn in hell.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

jee tak to je pekny.... a jak si to rozbehal?
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

palda píše:jee tak to je pekny.... a jak si to rozbehal?
Nehledě na to, že jsem byl línej bootovat do Windows XP a pustil jsem si VPC...

Do windows XP naisntaluješ např. Wamp (www.wampserver.com/en), abys měl PHP server.. Pak se to hodí do složky wamp/www/%whatever% a spustí jako web :)
Burn in hell.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

a kdyz trochu zaguglis, tak tohle jde napsat i v ASP.. hledej WMI
treba: http://www.codeproject.com/vbscript/VvvHardwareInfo.asp
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

VasekB píše:a kdyz trochu zaguglis, tak tohle jde napsat i v ASP.. hledej WMI
treba: http://www.codeproject.com/vbscript/VvvHardwareInfo.asp
Tak jednak tohle má s ASP společného hodně málo, možná proto, že je to VBScript.

Navíc ukázaný kód získává pouze info o grafice a další věci, které umí PHPSysInfo jsou záležitostí ne příliš jednoduché logiky. Tohle opravdu není hotové řešení.
Burn in hell.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Teuzz píše:Tak jednak tohle má s ASP společného hodně málo, možná proto, že je to VBScript.
> a ASP je podle tebe co ?!? to je normalni VBScript spousteny na serveru
kdyby te to zajimalo vic, tak s VBScriptem je hodne podobny i WSH, HTA, VBA.. proste vsechno vychazi od M$ a z VB ;o)

Navíc ukázaný kód získává pouze info o grafice a další věci, které umí PHPSysInfo jsou záležitostí ne příliš jednoduché logiky. Tohle opravdu není hotové řešení.
>nepsal jsem ze je to hotove reseni. psal jsem at pouzije treba GOOGLE a tohle je ukazka, jak to pak vypada. navic jestli neni hloupej (jako ty ;o), tak si v tom ASP (VBS) vsimne, ze jednoduse dohleda dokumentaci k dalsim parametrum a prida si je do te jednoduche ukazky a pak mu to bude vypisovat jen to, co bude chtit...
neznam PHPSysInfo, ale pod ASP + WMI je to zalezitost trivialniho podivani do dokumentace + Copy&Paste toho co chces zobrazit
PS: navic ukazany kod nepise vubec zadne infoermace o grafice, ale o procesoru (nevim jak si z Win32_Processor dospel ze je to grafika)
Naposledy upravil(a) VasekB dne úte 24. dub 2007, 21:36, celkem upraveno 1 x.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

VasekB píše: PS: navic ukazany kod nepise vubec zadne infoermace o grafice, ale o procesoru
- O tom žádná, řešil jsem v tu dobu s redakcí přehled grafik, nechal jsem se unést, chtěl jsem samozřejmě napsat procesor, přece jen "CPU Status" mluví za vše :oops:
- ad ASP.. setkal jsem se spíše s použítím JSriptu, odpusť mi to, prosím.
- Ano, moje hloupost je opravdu bezmezná. :roll: Škoda, že nemám tvoje sebevědomí a tvou aroganci, hned by se mi žilo lépe :)

- dal jsem jednoduché řešení, které na 100% splňovalo zadání, tím bych to ukončil... tedy pokud nejsou problémy se spuštěním/instalací WAMPU :wink:
Burn in hell.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

- O tom žádná, řešil jsem v tu dobu s redakcí přehled grafik, nechal jsem se unést, chtěl jsem samozřejmě napsat procesor, přece jen "CPU Status" mluví za vše :oops:
> chybovat je lidske.. ale precist si po sobe prispevek neni spatne a pak je tu Edit

- ad ASP.. setkal jsem se spíše s použítím JSriptu, odpusť mi to, prosím.
>ano, ve VBS, HTA, WSH, ASP .. jde spoustet i JScript, ale tato tvoje reakce je zase uplne mimo.. reagoval jsem na tvoji kritiku, ze ukazka, na kterou jsem hodil link je ve VBS a to ty asi neuznavas jako ASP

- Ano, moje hloupost je opravdu bezmezná. :roll: Škoda, že nemám tvoje sebevědomí a tvou aroganci, hned by se mi žilo lépe :)
> bohuzel uz jsem arogantni na hlupaky, co misto aby odpovedeli na dotaz nekoho, kdo potrebuje pomoc maji jen keci uplne mimo tema...
nejak jsem nepochopil jak tva odpoved na moji odpoved tazateli pomohla ?!?
me sebevedomi v pouzivani vyhledavace je dobre. vetsinou najdu, co hledam. dekuji milionum autoru, co vedi vic nez ja a nechaji mne v tom hledat ;o)
/PS: nevsimnul jsem si predtim, ze jsi poradil ty, to php a bral to ze jen kritizujes a sam nic neporadis./

- dal jsem jednoduché řešení, které na 100% splňovalo zadání, tím bych to ukončil... tedy pokud nejsou problémy se spuštěním/instalací WAMPU :wink:
> pokud pominu, ze musi nainstalovat podporu PHP do IIS, coz neni uplne jednoduche nastavit (...no, je to jednoduche, je na to i navod na M$ http://support.microsoft.com/kb/323962 ; http://support.microsoft.com/kb/311481, ale neni to zadne setup.exe / next / next / Finish ; navic potrebuje admin prava a udelat to na kazdem PC, kde to chce sledovat ), tak jsi nabidnul 100% jednoduche reseni ;o) v porovnani ze napise (okopiruje 1x .asp a to kdyz da na jakykoliv stroj s IIS (win9x-vista) a jede mu to, navic to muze po lehke uprave spustit jako .vbs, takz eto muze spustit i bez IIS a po jeste dalsi lehke uprave to spusti na svem PC a vypise mu to nastaveni na vzdalenem PC na siti [/quote]
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

VasekB píše:> pokud pominu, ze musi nainstalovat podporu PHP do IIS, coz neni uplne jednoduche nastavit
jenže vůbec nemusí instalovat IIS, natož tam ještě přidávat podporu PHP.
Teuzz mu poradil, ať nainstaluje balík WAMP, což je balík obsahující vše potřebné, tj. Apache, PHP a MySQL.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Smith> no, kvuli informacim ze systemu, ktere v ASP muze dostat na nekolika radcich kodu si instalovat Apache, PHP a MySQL ?
nic proti Apache, PHP a MySQL... na Linuxu kde zadne nativni IIS neni je to dobre... nebo jestli na tom serveru pobezi cely web v PHP a to PHP tam uz bude... ale jestli to chce jen kvuli tomu vypisu volneho mista, tak za chvili nebude mit co merit ;o)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

VasekB píše:Smith> no, kvuli informacim ze systemu, ktere v ASP muze dostat na nekolika radcich kodu si instalovat Apache, PHP a MySQL ?
nic proti Apache, PHP a MySQL... na Linuxu kde zadne nativni IIS neni je to dobre... nebo jestli na tom serveru pobezi cely web v PHP a to PHP tam uz bude... ale jestli to chce jen kvuli tomu vypisu, tak to mu muze rovnou poradit, at si tam da WMVare/VPC a v nem rozbeha treba Linux a pak si ty informace preposila mailem mezi temi servery.. ano.. bude to fungovat.. ale moc FreeHDD a FreeCPU uz mu to ukazovat nebude..
nechápu o co ti jde... phpSysInfo má hotové řešení, které jen rozpakuje
instalace WAMPu je otázkou pár kliknuté (MySQL samozřejmě nebude zapínat, když ji nepotřebuje :wink: )... btw, nezatížený Apache zabírá v RAMce 6MB a na disku pár MB
imho podstatně jednodušší řešení, než dodělávat si nějaký ASP script
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Smith píše: nechápu o co ti jde... phpSysInfo má hotové řešení, které jen rozpakuje
>pokud ho jen rozpakuje, tak mu to pod Win nepobezi.. musi doinstalovat PHP... ze?

instalace WAMPu je otázkou pár kliknuté (MySQL samozřejmě nebude zapínat, když ji nepotřebuje :wink: )... btw, nezatížený Apache zabírá v RAMce 6MB a na disku pár MB
imho podstatně jednodušší řešení, než dodělávat si nějaký ASP script
>ano, je to jednodussi, ale dodelat si script neni tak tezke. zabere to RAM jen kdyz to spusti, je to bezpecnejsi, nez pak zabezpecovat PHP a na disku to zabere cca 2kB...
dal jsem si tu praci a stahnul si phpsysinfo a vybral z nej informace, ktere zobrazuje a hodil to do scriptu...
ano,
- nema to pekne zformatovane web rozhranni, jako phpsysinfo,
ale
+ nezabira to zadnou RAM,
+ nemusi se instalovat PHP,
+ zobrazuje to jen co clovek potrebuje,
+ daji se ty informace cist i ze vzdaleneho PC bez nutnosti to tam instalovat
+ da se to pustit jako VBS i ASP

sysinfo.vbs

Sub GetWmi (ByVal strValues )
strComputer = "."
arrValues = Split(strValues , ",", -1, 1)
strItems = "Name"
strOutput = "Wscript.Echo objWMI." & strItems
For I = 1 To Ubound( arrValues )
strItems = strItems & "," & arrValues( I )
strOutput = strOutput & "& vbTab & objWMI." & arrValues( I )
Next
strQuery = "Select " & strItems & " From " & arrValues(0)

Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" & strComputer & "\root\cimv2")
Set colWMI = objWMIService.ExecQuery( strQuery )
Wscript.Echo "----------------------------------------------------------------------------------------------------"
Wscript.Echo arrValues(0) & vbTab & strItems
For Each objWMI in colWMI
Execute strOutput
Next
End Sub

GetWmi "Win32_ComputerSystem"
GetWmi "Win32_PnPEntity,PNPDeviceID"
GetWmi "Win32_Processor,LoadPercentage,L2CacheSize,CurrentClockSpeed,ExtClock"
GetWmi "Win32_PerfRawData_TermService_TerminalServices,TotalSessions"
GetWmi "Win32_PerfRawData_PerfOS_Memory,AvailableKBytes"
GetWmi "Win32_PerfRawData_Tcpip_NetworkInterface,BytesSentPersec,BytesTotalPersec,BytesReceivedPersec,PacketsReceivedPersec,PacketsSentPersec,PacketsReceivedErrors,PacketsReceivedDiscarded"
GetWmi "Win32_LogicalMemoryConfiguration,TotalPhysicalMemory"
GetWmi "Win32_LogicalDisk,Size,FreeSpace,FileSystem,DriveType,MediaType"
GetWmi "Win32_PageFileUsage,AllocatedBaseSize,CurrentUsage"
GetWmi "Win32_OperatingSystem,Version,ServicePackMajorVersion,LastBootUpTime,LocalDateTime,Caption"
Naposledy upravil(a) VasekB dne stř 25. dub 2007, 22:47, celkem upraveno 1 x.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Nejprve, abych byl považován za tvora s IQ větším než je IQ houpacího koně:

Ano, s ASP apod. jsem se děsně utnul, měl jsem držet jazyk za zuby. (ASP jsem jaksi vynechal, začal jsem s PHP a později s ASP.NET). Prostě jsem reagoval, neboť autor threadu chtěl řešení, co nejvíce podobné PHPSysInfo, a tím je prostě PHPSysInfo :oops:

A teď jen malý detail k tomu nabídnutému hotovému ASP řešení, které jistě v budoucnu někdo ocení.
zobrazuje to jen co clovek potrebuje,
si trochu protiřečí s
dal jsem si tu praci a stahnul si phpsysinfo a vybral z nej informace, ktere zobrazuje
:oops: strašně slovíčkařím, ale prostě mě to bije do očí
daji se ty informace cist i ze vzdaleneho PC bez nutnosti to tam instalovat
To s WAMPem přepnutým do online řežimu taky.
Burn in hell.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

VasekB píše:+ nezabira to zadnou RAM,
copak je IIS perpetuum mobile? :-D
VasekB píše:+ nemusi se instalovat PHP,
WAMP... klik, klik, klik
VasekB píše:+ daji se ty informace cist i ze vzdaleneho PC bez nutnosti to tam instalovat
phpSysInfo je server-side aplikace (jak nečekané, když je v PHP :-D ), takže ty informace může číst odkudkoliv chce
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

VasekB píše:>pokud ho jen rozpakuje, tak mu to pod Win nepobezi.. musi doinstalovat PHP... ze?
pokud rozpakuje ten tvuj script, tak mu taky nepoběží
VasekB píše:>ano, je to jednodussi, ale dodelat si script neni tak tezke. zabere to RAM jen kdyz to spusti, je to bezpecnejsi, nez pak zabezpecovat PHP a na disku to zabere cca 2kB...
Apache mu zabere v RAM pár MB... IIS taky, nebo je snad IIS perpetuum mobile? :?
u WAMPu není potřeba nastavovat žádné zabezpečení, on už je zabezpečen ve výchozím stavu :wink:

ps: nauč se pls používat ty citaci pořádně a nereaguj do nich
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“