ako spracovať video?
- stefan
- Začátečník
-
ako spracovať video?
Mám kameru panasonic VDR-100EB a chcel by som spracovať video vo windows movie maker. Ale sa mi to nedarí. Neviem ako postupovať. DVD z kamery som prekopíroval do adresára. Potom zapnem movie maker, ale ten nevie rozoznať formát videa. Takže nič neotvorí. Musím to konvertovať na nejaký iný formát? Alebo čo? Chcel by som povystrihovať niektoré zábery, lebo nie sú veľmi vydarené. Ale v kamere to urobiť nemôžem. Tak som myslel, že to urobím v počítači. Ale neviem ako. Určite to nie je ťažké, len som proste začiatočník. Ak niekto vie, prosím pomôžte mi. Chcel by som to potom napáliť na veľké DVD a porozdávať priateľom...
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- stefan
- Začátečník
-
Keby si to prosím Ťa mohol napísať aspoň troma vetami, lebo som veľa neporozumel.
Takže, čo je to FW? Asi fire wire, ale mám to ja na svojom počítači? Mám notebook acer aspire 3000, alebo je to kábel? Prečo jednoducho nefunguje malé DVD v tom formáte v ktorom to je zapísané. Kúpil som si naschvál DVD kameru, aby som mal čo najmenej roboty pri kopírovaní a spracovaní, a takto to dopadlo.
Tie programy nepoznám, nechcem však míňať peniaze za software, ktorý až tak nepotrebujem, preto som sa spoliehal na movie maker. Ja fakt potrebujem len vystrihnúť niektoré sekcie, nič viac.
Ak nemám tie kodeky, tak kde ich zoženiem, ku kamere som nedostal žiadne CD, čo ma dosť prekvapilo, lebo napríklad k fotoaparátu som CD dostal.
Dík.
Takže, čo je to FW? Asi fire wire, ale mám to ja na svojom počítači? Mám notebook acer aspire 3000, alebo je to kábel? Prečo jednoducho nefunguje malé DVD v tom formáte v ktorom to je zapísané. Kúpil som si naschvál DVD kameru, aby som mal čo najmenej roboty pri kopírovaní a spracovaní, a takto to dopadlo.
Tie programy nepoznám, nechcem však míňať peniaze za software, ktorý až tak nepotrebujem, preto som sa spoliehal na movie maker. Ja fakt potrebujem len vystrihnúť niektoré sekcie, nič viac.
Ak nemám tie kodeky, tak kde ich zoženiem, ku kamere som nedostal žiadne CD, čo ma dosť prekvapilo, lebo napríklad k fotoaparátu som CD dostal.
Dík.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No právě nahravat na DVD rovnou do kamery to je opravdu na nic! To bych nikdy nechtel, v jakém formátu to nahravá? asi Mpeg??? ano fire wire to je rozhrani, jako USB tak je FW, mel bys to tam mit. Pinnacle má na mesic plne funkční trial zdarma! to by ti stačilo ne?stefan píše:Keby si to prosím Ťa mohol napísať aspoň troma vetami, lebo som veľa neporozumel.
Ak nemám tie kodeky, tak kde ich zoženiem, ku kamere som nedostal žiadne CD, čo ma dosť prekvapilo, lebo napríklad k fotoaparátu som CD dostal. první napis v jakem formatu to nahráva a pak ti poradime kde jaké kodeky sehnat
Dík.
Načti to video do GSspotu a zjistis format. s movie marker si užiješ jen trable
- stefan
- Začátečník
-
Skúsim viac popísať môj problém, určite mi budete vedieť viac poradiť. Takže, dokončím natáčanie na DVD-RW. V kamere DVD finalizujem. Potom ho vyberiem, a strčím do mechaniky na počítači. Tam sa toto DVD chová ako originálne DVD z DVD požičovne, to znamená, že sa mi automaticky zapne Power DVD a prehrávam si video. OK. Ale keď zapnem ten (už nainštalovaný) pinnacle a chcem sa pozrieť na DVD, tak nič nenájde.
Teda asi musím tie súbory, ktoré prieskumník normálne zobrazí (ako VIDEO TS) prekonvertovať do formátu aby s tým vedel robiť ten pinnacle. Ako ich mám konvertovať na (ja neviem čo je najlepšie) avi, mp4, mov, m2v...???
Teda asi musím tie súbory, ktoré prieskumník normálne zobrazí (ako VIDEO TS) prekonvertovať do formátu aby s tým vedel robiť ten pinnacle. Ako ich mám konvertovať na (ja neviem čo je najlepšie) avi, mp4, mov, m2v...???
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasne takže už to ma strukturu DVD.....tak to je víc možností, buď DVDx2.2 a udelat z toho co potřebujes, DivX,Xvid....nebo cokoliv jiného a dat to do Mpeg...a pak zpracovat...prave tyhle kamery jsou delany takle hloupě že to je pro nenáročné uživatele kteří to už nebudou upravovat...stefan píše:Skúsim viac popísať môj problém, určite mi budete vedieť viac poradiť. Takže, dokončím natáčanie na DVD-RW. V kamere DVD finalizujem. Potom ho vyberiem, a strčím do mechaniky na počítači. Tam sa toto DVD chová ako originálne DVD z DVD požičovne, to znamená, že sa mi automaticky zapne Power DVD a prehrávam si video. OK. Ale keď zapnem ten (už nainštalovaný) pinnacle a chcem sa pozrieť na DVD, tak nič nenájde.