LCD do +-20k Kč

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

LCD do +-20k Kč

Příspěvek od Holda »

Chtel bych se poradit ohledne lcd. Momentalne jedu na SyncMasteru 997DF a uz to neni ono...
Takze behem mesice, dvou bych chtel neco poridit.
Vubec ale nevim co, poradne ani uhlopricku,ani technologii. Chci to na net, praci ve Wordu, CS2, Pinnacle Studio, nejakej ten filmecek, obcas hra.
Asi to vidim na neco 20"+ protoze ted mam v pokoji TV a monitor a jsem zvykly koukat na filmy a televizi v televizi :roll:
Je to uz taky stara kraksna, ale uhlopricka 55cm, coz mi na to sledovani vyhovuje. Uvazuju teda vyhodit televizi a monitor a poridit vetsi lcd + tuner.
Jsem ochotny do toho investovat do 20k Kč s tim, ze aspon nezbudou money na toho papouska :lol:

Zatim jsem koukal na HP LP2465 ale nejak porad nevim, jestli nestacil treba nejaky Acer s PVA.
Zaroven me zajima jak s HDMI, jestli ano nebo ne. Pokud bude cesta od pc do monitoru bez ochrany tak nepujde video v plne kvalite jestli to chapu dobre, nebo se pletu? Potom by to HP nevyhovalo.

Zacinam ted s vyberem a zakladam to takhle driv, protoze je to pro me dost velka investice na par let a budu si u toho namahat oci, tak nechci udelat chybu.
HP by bylo dobry v tom, ze ma slevy pro studenty s ISIC kazda koruna se tady hodi. Za kazdou konstruktivni radu budu rad :wink:
.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ten HP je můj favorit už delší dobu. Jsem pro něj.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

hm a co to HDMI?
.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Mylsím, že jde o HDCP, které může nějak omezovat - HDMI je rozhraní.
Ale 1) podle mne to je blbost, aby nějaká ochrana omezovala rozlišení 2) protože se tak na 95% mýlím, tak si jsem jist, že už ji někdo prolomil, takže žádné omezování se nekoná. 3) I kdyby se konalo, tak podle mne na straně GK a ne monitoru. Podle mne jde o čip na GK, který to má na svědomí.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

X-COM píše:Mylsím, že jde o HDCP, které může nějak omezovat - HDMI je rozhraní.
Ale 1) podle mne to je blbost, aby nějaká ochrana omezovala rozlišení 2) protože se tak na 95% mýlím, tak si jsem jist, že už ji někdo prolomil, takže žádné omezování se nekoná. 3) I kdyby se konalo, tak podle mne na straně GK a ne monitoru. Podle mne jde o čip na GK, který to má na svědomí.
no HDMI je konektor, ktery je vyzadovany HDCP pokud to chapu, a je to jak na strane karty, tak na strane monitoru....no pockame na nazor nekoho, kdo v tom vic chodi
.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Bral bych HP, Acer není špatný, ale jsou to takové,nevím jak to nazvat, nechci psát na hovno, ale mprostě fuj. Je to extreme lowend. HP, je mnohem solidnější atrvalejší firma.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jasne, HP je kvalita oproti Aceru, jediny co me na nem vadi, je to hdmi, ktery stejne moc nechapu a horsi podsviceni...
Jeste uvazuju o DELLu ale to je celkem palka
.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Holda píše: Jeste uvazuju o DELLu ale to je celkem palka
objednej z usa tam je maji za hubicku
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to jo, ale prece jen monitor za takovy penize bych si rad pred koupi prohlidnul...
.
Kamílek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamílek »

Aceru se vyhni.
MB: Asus P8P67 Pro CPU: Intel i5 2500K 3,3 GHz @ 4.5 GHz + Noctua DH-14 RAM: Corsair 2x4GB VGA: Asus HD4850 + AC S1 HDD: Hitachi Deskstar 400GB + 500GB + WD Green 1.5TB Case: Chieftec + Case Fan Noctua NF-S12-800 + Seasonic S12 430 Zvukovka: Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi Repro: Genius SW-HF 5.1 5000 Sluchátka: Sennheiser HD595 Klávesnice: MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 Myš: Razer DeathAdder Joypad: Logitech Rumble Pad II Monitor: NEC 20 WGX2Pro OS: Windows Vista Home Premium 64bit
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Ahojte :roll:
Poradte mi prosim vas nejake good 24" Wide LCD do tych 25K bez dph :wink:
Uz som aj nieco pozeral. TN v ziadnom pripade nechcem, skor nejake S-IPS pripadne PVA/MVA

DIKI
:)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“