Seagate vs Asus nebo XP nebo moje chyba?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bowman
Nováček
Nováček

Seagate vs Asus nebo XP nebo moje chyba?

Příspěvek od Bowman »

Zdravim,
mám desku Asus A8N-E, 3 HDD SATA II ( Maxtor 400 GB, Seagate 200 GB, Seagate 400 GB) Stávající systém je na Maxtoru. v systému oba Seagaty frčej bez problému, můžu s nima dělat co chci.
Problém nastává při instalaci Win XP SP2 na 200 GB HDD. Nabootoju, rozjede se instalace, instalátor HDD vidí ( jdou vytvářet oddíly atd...) zformátuje, nakopíruje soubory, první restart, boot z HDD a zaklásí to Chyba při načítání systému???
Nevíte něgdo co s tím?
V BIOSu je taky vidět....
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no a co treba nastavit bootovani z toho disku kam jsou wokna instalowany?
Bowman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bowman »

Hm, tak jinak. Na ty 200 chci mít sytém. Když jí tam nechám samotnou XP si nakopírouj soubory na disk, chtěj 1. restart, nastavim boot na 200 HDD, kam sem je právě nahrál a končí to opět hláškou: Chyba při načítání systému :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Bowman píše:Hm, tak jinak. Na ty 200 chci mít sytém. Když jí tam nechám samotnou XP si nakopírouj soubory na disk, chtěj 1. restart, nastavim boot na 200 HDD, kam sem je právě nahrál a končí to opět hláškou: Chyba při načítání systému :(
Partition máš jako primární nastavenou? CD je bez chyb?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Bowman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bowman »

Mám. CD Win je bez chyb, origo. Dělám stejný postup jako když sem ten comp stavěl. V tý době tam byl jen ten Maxtor a vše proběhlo v poho, tak jak má.
Bowman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bowman »

Uz to jde. Problém vyřešen: Jaxe při startu compu vypíšou disky, pak tam skočí taková ta orámovaná tabulka (nevim jaxe tomu říká :-) tak sou na konci vypsaný ještě disky př. 1st sata: LBA, Maxtor 400 .....
maxtor se hlásil jako LBA, oba dva seagaty jako CHS. V BIOSu sem seagaty nastavil jako LARGE (jinou volbu chipset nedal) přes instalátor WIN odstranil oddíly, vytvořil oddíly, zformátoval nainstaloval a už to frčí......
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“