LAN přes 4 patra

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LAN přes 4 patra

Příspěvek od Lukfi »

Kamarád chce propojit 4 PC, která jsou ale ve 4 různých poschodích. Původně přemýšlel o WiFi ale řekl jsem mu že WiFi na tohle není moc vhodné protože ty obyčejné anténky vysílají víceméně jen do roviny kolem sebe. Připadaly by v úvahu ty udělátka pro síť přes 230V rozvody? Má s tím někdo z vás zkušenosti a dá se to vůbec v ČR sehnat? Díky všem za odpovědi...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

mam to vyzkousene pres 3 patra. Rychlost neni nic moc (asi kolem 1-2mbps) ale funguje to, myslim, ze pres dalsi patro to nebude moc jine.. hlavni ztrata signalu je pri prechodu pres elektromer. Myslim, ze pouzitelne to bude.

http://www.compexdata.cz/detail.html?ka ... 78&starsi=
Toshiba Tecra A6
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Myslíš elektroměr nebo jističe? A nebudou se nějak bít když by jich tam muselo bejt zapojenejch víc než 2?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no tak bit se nebudou, jen jde o to, ze vlastne sdileji to pasmo na elektricke siti, takze cim vice jich tam bude tim horsi prenosova rychlost (v pripade, ze vsichni budou stahovat), ale to je stejne jako u wifi

myslim elektromer, ale obecne tomu vadi jakykoliv prechod, tzn i treba prodluzovacky.... proste cokoliv, kde se z jednoho dratu prechazi na druhy je trosku problem.
Toshiba Tecra A6
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LAN přes 4 patra

Příspěvek od Stanley »

Lukfi píše:Kamarád chce propojit 4 PC, která jsou ale ve 4 různých poschodích. Původně přemýšlel o WiFi ale řekl jsem mu že WiFi na tohle není moc vhodné protože ty obyčejné anténky vysílají víceméně jen do roviny kolem sebe. Připadaly by v úvahu ty udělátka pro síť přes 230V rozvody? Má s tím někdo z vás zkušenosti a dá se to vůbec v ČR sehnat? Díky všem za odpovědi...
A kabelem by to nešlo? Bylo by to nejbezpečnější a nejstabilnější. Říkáš 4 patra, tedy zřejmě panelák - co využít stoupačky a protáhnout ho tam?
WIFI by asi vyžadovalo více APček v různých patrech. Ty patra jsou přímo pod sebou? A nebo malé anténky vytáhnout ven na okno (na parapet.)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Stanley píše:A kabelem by to nešlo? Bylo by to nejbezpečnější a nejstabilnější. Říkáš 4 patra, tedy zřejmě panelák - co využít stoupačky a protáhnout ho tam?
WIFI by asi vyžadovalo více APček v různých patrech. Ty patra jsou přímo pod sebou? A nebo malé anténky vytáhnout ven na okno (na parapet.)
Já jsem zarytý příznivce UTP kabelu, ale ne každý chce vrtat do stropu :(

=>Bajgy: a jak ty adaptéry poznají který signál je pro ně a ne pro ten druhý adaptér? (sorry, možná blbej dotaz)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

jasne UTP je nejlepsi (hned po STP :) ) ale svet neni dokonaly.

ty adaptery vysilaji vpodstate stejne jako bezdrat, rozdil je v mediu (drat a ne vzduch). Takze na kazdy adapter prichazi pakety z kazdeho jineho v siti a podle MAC adresy si koncove zarizeni prebere co je jeho.
Toshiba Tecra A6
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak dík.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Lukfi píše: Já jsem zarytý příznivce UTP kabelu, ale ne každý chce vrtat do stropu :(
Přesně tak, kabel je kabel, snažil bych se lidi přesvědčit, aby šli do kabelu. Kabel se případně dá využít i jinak a v celkovém součtu by to jistě vyšlo i levněji, než nákup wifi prvků. Proto jsem navrhoval například stoupačku na protažení kabelů, aby se nemuselo vrtat.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

To já jsem mu říkal, že tyhle powerline LAN vyjdou draho a WiFi (router, karty, anténky) taky... ale on mi tvrdil že radši má WiFi i když je to pomalejší a dražší, třeba kdyby se ten PC pak dal do vedlejší místnosti a takový kecy...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“