opravdu pomaly HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Atapi
Začátečník
Začátečník

opravdu pomaly HDD

Příspěvek od Atapi »

tenhle problem mam uz par mesicu a uz mi zacina pomerne hodne vadit:
Muj HDD ST3400 16A (40GB Baracuda) jede maximalni rychlosti 3,1MB/s,
pritom v jinem PC dava kolem 50MB/s. Windows mi hlasi rezim multiword DMA 2,
nevite jak nastavit lepsi rychlost?... vybrat muzu jen mezi timhle a pio, ktery je jeste pomalejsi.
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

Zkus v BIOSu místo Auto nastavit natvrdo parametry disku.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

to nepomaha... deska mi pri startu vypisuje UDMA 5 ale win to proste nechtej pochopit.... :(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

pokud to je primarni kabel tak preinstaluj drivery od chipsetu (IDE radice), pokud sekundarni tak ji odeber celou a po rebootu by se mela znova nainstalovat (mela->me se to tak nestalo, nicmene system byl uz stejne mrtvej, vsem jinejm to funguje jak ma :roll: )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

tak sem nainstaloval novy ovladace cipsetu a nic.. vlastne mi ty ovladace nevim proc aktivuji jen pio takze sem je asi po pul hodince nesmyslnejch pokusu zas smazal...
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

jeste me napada jedna blbost... jak jsem koukal mam celkem hodne zohybanej a pocuchanej kabel... skusim koupit novej... a krasnej
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

takze koupil sem pred chvilkou novej kabel a podle HD tune to jede
max 12,5MB/sek
aspon neco ale ten disk zvlada jinde v pohode 4x tolik... na tom samym kabelu XD
vi nekdo jak to jeste poladit?
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

este dodatek, kdyby nahodou nekdo pomoh ale moc to necekam.
kdyz zapnu UDMA u cd mechaniky tak to de v pohode, u hdd se to ale pri prepinani na udma nevim proc sekne.. teda nesekne ale win prestanou reagovat a delaj si co chtej
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

nikdo nevi?

SPAM 8)
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Máš v BIOSu povoleno LBA? Máš harddisk na samostatném kabelu nebo s jinou mechanikou? Jak máš na disku nastavený jumper?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

lba povoleno, disk momentalne s CD mechanikou, zkousel sem i samotnej... jumper je na master or single nebo jak se to jmenuje a na cd na slave... nevim presne nazvy je uz tma :-D
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

tralala.. nikde nic
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Můžeš zkusit nastavit na disku Cable Select. Pokud máš nVidia chipset na motherboardu, můžeš odinstalovat IDE drivery nVidie a nechat standardní Microsoftí. Taky bys mohl zkusit nový BIOS motherboardu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

No pokud už nevíš co s tím, tak je občas nejlepší následující postup:
nejnovější BIOS na desku, totálně vyresetovat CMOS, znovu nastavit a komletní reinstal systému. Jinak mě už nic moc nenapadá.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

hmm, novej bios je fakt jediny co sem jeste nezkousel...

8)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

No kazdopadne prvni podminka je aby disk byl na samostatnym kabelu a nebyl zaroven s CDromkou...Za druhe bych nahodil novej bios co to udela a povolil maximalni moznosti kolem UDMA.A na konec bych stahl pro desku nejnovejsi ovladace IDE atapi atd....
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

BTW -
co mas za MB -neni to nahodou nejakej starej kepl ?
dalsi vec - davat nejake data na xx let starej 40 GB HD se mi nezda moc chytry reseni - kdyz za par korun koupis poradnej HD 400G
jinak davat HDD a CDROM na stejnej kabel a divit se potom ze je to nejake pomale ... no-coment
zZZzzz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

.xxx. píše:BTW -
dalsi vec - davat nejake data na xx let starej 40 GB HD se mi nezda moc chytry reseni - kdyz za par korun koupis poradnej HD 400G
jinak davat HDD a CDROM na stejnej kabel a divit se potom ze je to nejake pomale ... no-coment
ehm.. Neodepru si nezareagovat.. Jediny co tu je no-coment (nema tam byt nahodou mm?) ses ty.. Ja sam mam 2*20+1*10GB disky, takze zaroven mam na druhy ksande mechaniku a disk. A jako pomaly se mi to nejevi. (pocitam-li to, jak je stary, tak je extremne vykonny na to ze ma jen 512KiB cache a 5400RPM jestli se dobre pamatuju).. Rozdil mezi timhle a novejsi 80kou byl minimalni..

Pokud je za par korun 400GB, ok, dam ti par korun (par jsou 2,-, kdyz budu hodny tak i vic, rekneme 100,-) a koupis mi ho?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

.xxx. píše:BTW -
myslim ze nema ani cenu reagovat :-D ty toho o hw moc asi nevis co.. myslim ze ST340016A je dost spolehlivej HDD.. za dobu co ho mam...5 nebo 6 let s nim nebyl jedinej problem krom zmineny rychlosti ale na jinym PC co mam doma funguje v pohode

2 mechaniky na jednom kabelu? nevim proc by to melo jet pomalu.. myslim ze nejakejch 150MB/s kterejma se vychloubali kdysi vyrobci :-D je na 2 mechaniky rezerva dostatecna

levne 400GB? a k cemu mi to bude? kdybych moh tak si koupim celej komp novej, dej mi tak 30 000 a bude po problemu
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

nic proti - kdyz jste fandove stareho HW - je to vase vec, to respektuji
' muj prvni komp byl v 90tych letech take nejaky 386SX na 40Mhz s 2MB RAM - jestli vas bavi ztracet cas u starych compu je to vase vec ( take to vypovida jak si cenite sveho casu) - ja bych u neceho takoveho nesedel ani minutu i kdyby to bylo zadarmo ...)
zZZzzz
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“