OK ... já do toho zas tak nevidím anavíc jsem si neuvědomil že mluvíš o 70/71 a já blbec to vzal jako rozdíl mezi 6 a7 řadou (a možná ani tam to není pravda). Tak to se omluvuju ... pes tedy bude zakopán jinde. Proto jsem psal, že mé znalosti IT jsou špatné ... živí mne marketing a placen jsem za hledání souvislostí mezi nepříliš zjevnými záležitostmi. Takže mé příspěvky zde jsou dané reakcí na děí kolem ATI a nic víc. Pokud ty info nejsou založeny na reálných základech (tedy výkon, info o nechuti jít proti GTX, ekonomika AMD, ...), bude i můj odhad výsledků úspěšnosti R600 pro AMD tímto zkreslený. Ale zpět k tématu ... v čem tedy ty vidíš tu horší výtěžnost pro 71?no-X píše:G71 měla kratší pipeline, než G70. Samozřejmě nejen fyzicky, díky přechodu na 90nm proces, ale i počet stages byl nižší. Hmm, co teď?alisan píše:A je dost možné, že předešlá generace NV prostě dojížděla na prodlouření "vlákna" a tedy nejspíš i ona spolupracující skupina tranzistorů byla složitější než dřív.alisan píše:Ale nejspíš se šeredně pletu
//no-X: opravena citace