Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Kriss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

Ok zkusim to rucne. Napisu zejtra jak to dopadlo (ted sem v praci).
Jen me zarazi proc to bios nastavy spatne podle SPD kdyz se snazim ty ramky podtaktovat... S pretaktem nemam problem
CPU: Intel Core2Duo E6300 1,86GHz@3,2GHz MB: Asus P5B Deluxe/WiFi-AP RAM: Geil 2048MB DDR II 800MHz Kit @914MHz GPU: ATI Radeon X1950PRO Ultimate
http://share.csko.net/files/KT-PC/

Posledni vytvor: http://hledej-aukce.cz
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

twe co to omg meles , pochop ze pokud je frekvence pameti mensi a tu system urcuje prave temi delickami, nastavi se agresivnejsi casovani, tzn nahodim c2d cpu ktere ma default 266mhz a nastawim ram na 533mhz, nactou se hodnoty z spd pro 533mhz coz placnu je 3-3-3-8, jenomze ja zvednu fsb na 400mhz ale jelikoz je delicka porad 1:1 tak mam ddr800 3-3-3-8 protoze se nacita spd podle delicky ne podle vysledne frekvence, system si to proste na ty oc hodnoty neprepocita, musi se to nastavit manualne... newim jak to jinak vysvetlit vic polopaticky ;] proste si tam manualne nastav 5-5-5-15 a uvidis kde maji ramky strop.... samo volticky dle typu ram od 2.0-2.4V....

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

Mossad píše:...
Mossad ja chapu, ze uz jsi to psal celkem pozde v noci (ja tuto jeste pozdeji), ale napsal jsi uplne totez v blede modrem co ja...uvedomujes si to ?:))
Jinak abych vysvetlil:
Jedine co mi vadi je, ze to nastavuje podle delicky. Pritom v tom menu, kde to nastavujes je misto delicky zobrazena primo vysledna frekvence pameti...

Nerikam primo, ze to je chyba v biosech, jenom rikam, ze to je dost nelogicky navrzenea mozna i realizovane.
Zvlast kdyz tam stejne musi neco podobneho byt, protoze plno noname pameti ma v tabulce SPD jenom tu svou "nativni" rychlost, presto si BIOS na nizsich frekvecich troufne nastavit neco jineho - a dokonce - jak to znam ze sve vlastni zkusenosti s touto deskou, tak i pri OC jim ochotne BIOS jeste navrch nalozi nasup (priklad: hodnoty v SPD u mych pameti na 4:5 (800DDR) jsou 5-5-5-18, a BIOS jim vesele nahodi 5-5-5-15, pricemz uz v tu chvili bezi o 100(200)MHz rychleji).
No uznej, ze to je prinejmensim dost divne "chovani".

Z toho duvodu si i myslim, ze existujou desky, na kterych to nejede implicitne podle delicky, ale podle skutecne frekvence pameti.
Kriss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kriss »

Mossad píše:twe co to omg meles , pochop ze pokud je frekvence pameti mensi....
Tak sem to ty zakladce vysvetlil pekne rucne a uz to frci na 1:1.
Co to melu? Ja sem zvyklej na P4P800E-deluxe a ta pri zmenseni delicky nastavila SPD spravne a i kdyz sem na ramkach nastavil nesmyslny hodnoty tak sem se vzdycky dostal do biosu.
Kazdopadne uz to funguje, dik za pomoc. Uz sem na 400MHz FSB (2800MHz CPU) a box prestava stacit, takze s dalsim OC pockam az na novej chladic.
CPU: Intel Core2Duo E6300 1,86GHz@3,2GHz MB: Asus P5B Deluxe/WiFi-AP RAM: Geil 2048MB DDR II 800MHz Kit @914MHz GPU: ATI Radeon X1950PRO Ultimate
http://share.csko.net/files/KT-PC/

Posledni vytvor: http://hledej-aukce.cz
assassinX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od assassinX »

nemate niekto na P5B Deluxke nahodou osadeny C2D E4300 ?? planujem si kupit tuto kombinaciu, zaujimala by ma spolupraca tychto dvoch komponent, na kolko sa da potiahnut FSB pri default voltazi a pod....
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Co jsem kde četl,nikdo si neztěžoval na P5B Deluxe + E4300 a FSB? E4300 má násobič 9,takže i kdyby šlo fakt o nějaký vymazlený kousek,nemusíš mít strach,že to deska neveme. A default voltáž...dle kusu...ale tak těch 2,5-2,6GHz na def bych viděl jako jasnou realitu
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
janikjan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janikjan »

Uz dlhsiu dobu sa mi tu vyskituje 1 problem a nie som si isty presne v com je. Sem tam mi vo windowse vyhodi tu klasicku cervenu chybu, teda aby som to upresnil, ono to vyhadzuje vzdy na tych istych miestach(myslim vzdy ked pustim ten subor, aplikaciu). Toto mi robi konkretne na hre Fifa 2007, vzdy ked chcem nacitat zapas, tak ma to hodi do windowsu s touto chybouhttp://img444.imageshack.us/img444/5717 ... 516hb9.jpg
alebo napr. ked dam otvorit taky jeden videosubor, na ziadnom inom to nerobi...http://img444.imageshack.us/img444/5425 ... 826lf1.jpg
A tak sa mi zda ze vzdy je to nieco s grafickou strankou...tak som ku kamosovi donieslo moju graficku a cuduj sa svetu jemu ta Fifa isla!...tak ja uz fakt neviem ovladace som skusal vsetky mozne, chipset najnovsie, na druhom disku, preinstalacie windowsu, rozne verzie biosu, proste vsetko, ramky odtestovane 12h bez chyb, procesor 17 h, mam take tusenie, ze by mohlo ist o zakladku, ale neviem neviem...a este neviem ci to ma s tym aj nejaku spojitost, ale proste pri starte windowsu by sa mi mal nacitat modem, ktory je napajany cez USB, vsetko svieti, ale on sa nepripoji a ja ho musim manualne odpojit z usb znovu zapojit az potom ide...
CPU: E6600@3520Mhz 1.45V, CHLADIC: TT BigTyphoon, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: Kingston HyperX 900CL5@975CL5(2.25V)Mhz 2x1GB, PSU: Enermax Liberty 500W, DISK: 2x Seagate 7200.10 250GB RAID0, Maxtor DiamondMax10 250GB (PATA) GPU: 7900GTO@695/1480, Napalovacka: Samsung SH-S183A SATA, CASE: Thermaltake Mambo
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

janikjan píše:Uz dlhsiu dobu sa mi tu vyskituje 1 problem a nie som si isty presne v com je. Sem tam mi vo windowse vyhodi tu klasicku cervenu chybu, teda aby som to upresnil, ono to vyhadzuje vzdy na tych istych miestach(myslim vzdy ked pustim ten subor, aplikaciu). Toto mi robi konkretne na hre Fifa 2007, vzdy ked chcem nacitat zapas, tak ma to hodi do windowsu s touto chybouhttp://img444.imageshack.us/img444/5717 ... 516hb9.jpg
alebo napr. ked dam otvorit taky jeden videosubor, na ziadnom inom to nerobi...http://img444.imageshack.us/img444/5425 ... 826lf1.jpg
A tak sa mi zda ze vzdy je to nieco s grafickou strankou...tak som ku kamosovi donieslo moju graficku a cuduj sa svetu jemu ta Fifa isla!...tak ja uz fakt neviem ovladace som skusal vsetky mozne, chipset najnovsie, na druhom disku, preinstalacie windowsu, rozne verzie biosu, proste vsetko, ramky odtestovane 12h bez chyb, procesor 17 h, mam take tusenie, ze by mohlo ist o zakladku, ale neviem neviem...a este neviem ci to ma s tym aj nejaku spojitost, ale proste pri starte windowsu by sa mi mal nacitat modem, ktory je napajany cez USB, vsetko svieti, ale on sa nepripoji a ja ho musim manualne odpojit z usb znovu zapojit az potom ide...
Robi to aj ked das vsetko na default, teda pri nepretaktovanom stave???Skus trosku ubrat z frekvencie, to ze ti presli testy pamati a procesora niekolko hodin, este neznamena ze nikde nebudu problemy :wink:
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

sorry za OT

Streethawk, tu mam na teba jednu otazocku :)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

čeče...na takovýto věci tu máš SZ :wink:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
skorec1
Nováček
Nováček

Re: problem s RAID 0 na doske P5B Deluxe

Příspěvek od skorec1 »

skorec1 píše:ja mam zase problem s RAID 0 na doske P5B Deluxe, nejak strasne pomali mi cita z HDD a dokonca nemôzem ani nainstalovat ovladace Intel Matrix Storage Manager Driver, naskoci mi hlaska

disky na RAID 0 mam v S-ATA 1 a 2
1x disk mam v S-ATA 3
a DVD-RW mam v S-ATA 4
je to fakt neporovnatelny rozdiel ako mi to islo na inej doske ten raid...
pri instalaci RAID 0 som pouzil CD dodavane ku doske, cez to CD som si vytvoril disketu, tam vybral prvy ovladac ku Intel Storage 32bit
a co tak novy bios alebo iny windows?
inak môj test, a inak ten HDD co nemam zapojeny v RAID 0 ma 196,5MB/s
no, nastavil som AHCI, a ked som nevybral ovladac cez F6 tak zase naskocila modra obrazovka a chybove hlasenie(system windows bol ukonceny aby nedoslo k poskodeniu HW) alebo nieco take...
uz si neviem rady, poslal som dosku na reklamaciu, oni updatli BIOS odtestoval a ze je to vporiatku, bude problem vtom ze raid neje kompatiblny s HDD znacky WD?
Intel Core Duo2 6300•ASUS P5B wifi•2xA-DATA DDR2 1GB 800MHz•2xWD S-ATA 160GB RAID 0•1xWD S-ATA 160GB
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

No ted zase ja trosku OT (ale jen co se tyce posledniho prispevku), jak jsem mel ty problemy s S3, tak ty se samozrejme nevyresily, ale diky tomu jsem aspon zjistil ze z BIOSu 1101 se da nahrat zpatky 1004 uplne v pohode primo v EZ Flash....

BTW prave se mi objevil novy problem - pred chvilickou.
Jel jsem normalne v systemu a najednou teplota CPU z 52°C skocila na 86, tak restart a uz ukazuje teda min, ale porad hrozne moc.

Pri pustenem Orthosu, otevrene case a vetraky na 100% to ukazovalo kolem 51°C, ted ukazuje najednou 62°C, a jeste k tomu je ta taplota ted vyssi, nez teplota jader (ty maji pri 100% v Orthosu 60°C), tak nevim co se to stalo mno. Spravilo se to, nebo pokazilo (predtim byla teplota cpu o 10°C nizsi nez jader) ??

Mate teplotu jader vyssi, nebo nizsi nez T-junction ? Diky za odp.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

2 skorec - pokud resetujes cmos na desce problem pretvra? ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
janikjan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janikjan »

Robi to aj ked das vsetko na default, teda pri nepretaktovanom stave???Skus trosku ubrat z frekvencie, to ze ti presli testy pamati a procesora niekolko hodin, este neznamena ze nikde nebudu problemy :wink:
Ano robi to aj na defaultnom nastaveni.
CPU: E6600@3520Mhz 1.45V, CHLADIC: TT BigTyphoon, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: Kingston HyperX 900CL5@975CL5(2.25V)Mhz 2x1GB, PSU: Enermax Liberty 500W, DISK: 2x Seagate 7200.10 250GB RAID0, Maxtor DiamondMax10 250GB (PATA) GPU: 7900GTO@695/1480, Napalovacka: Samsung SH-S183A SATA, CASE: Thermaltake Mambo
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

SWE píše:BTW prave se mi objevil novy problem - pred chvilickou.
Jel jsem normalne v systemu a najednou teplota CPU z 52°C skocila na 86, tak restart a uz ukazuje teda min, ale porad hrozne moc.

Pri pustenem Orthosu, otevrene case a vetraky na 100% to ukazovalo kolem 51°C, ted ukazuje najednou 62°C, a jeste k tomu je ta taplota ted vyssi, nez teplota jader (ty maji pri 100% v Orthosu 60°C), tak nevim co se to stalo mno. Spravilo se to, nebo pokazilo (predtim byla teplota cpu o 10°C nizsi nez jader) ??

Mate teplotu jader vyssi, nebo nizsi nez T-junction ? Diky za odp.
to je normal ne, ja mam po hodince v orthosu teploty na obou jadrech 58C (mam ninju)
a T-junction mam porad 85C a nikdy se to ani o stupen nezmenilo...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
skorec1
Nováček
Nováček

Příspěvek od skorec1 »

Mossad píše:2 skorec - pokud resetujes cmos na desce problem pretvra? ;]
automaticky ako som flashol bios tak to je v defaulte
Intel Core Duo2 6300•ASUS P5B wifi•2xA-DATA DDR2 1GB 800MHz•2xWD S-ATA 160GB RAID 0•1xWD S-ATA 160GB
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

filletzz píše: to je normal ne, ja mam po hodince v orthosu teploty na obou jadrech 58C (mam ninju)
a T-junction mam porad 85C a nikdy se to ani o stupen nezmenilo...
Nn neni to normal, mel jsem otevreny case a vetraky na max...
Stacilo resetnout CMOS a vsechno je tak jak ma byt...
skorec1
Nováček
Nováček

Příspěvek od skorec1 »

momentalne som skusil odpojit odpojit 3HDD co mam zapojene v PC na S-ATA, nechal zapojenu iba DVD-ROM na S-ATA, donej vlozil instalacne CD windows, a ked som nestalcil F6 tak mi na konci nacitavania naskocila modra obrazovka(chybove hlasenie) a zamrzlo to, aj vam sa to tak stane takze uz je jednie blbe doska nie alebo nejake komponenty v PC? ale tusim som to skusal aj bez nich...
inak stalo sa mi aj to ze ked som mal v PC zapojenu USB rozdvojku a mal unej zapojene 3 zariadenia tak pri nacitavani windows mi to tiez nahodilo modru obrazovku...
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

Zdravim, mam taky problem s ATi Crossfire, jedna grafika mi ide pekne tichucko a ta druha ide na plno, a neviem preco, viete poradit?
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Cože? Jako že jedna grafika řve fanem a ta druhá ne? To reguluj přes soft nebo potenciometrem...
Odpovědět

Zpět na „Asus“