Zblaznil se mi CPU - kazda rada dobra - Vyreseno

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jestli jsi odzkoušel všechno a jakýkoliv hw blbne jen s tím cpu tak to tím cpu teda asi možná určitě nejspíš bude. já měl podobný problémek se starším kompem na účetnictví ale bylo to umírajícím zdrojem...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Reklamoval uz nejdy nekdo procesor? Jde to vubec?
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

ked neni pretaktovavany a je neposkodeny tak nevidim dovod preco by ho nemali vyreklamovat. Ale teraz som nieco cital ze intel to zisti ked bolo CPU pretaktovavane
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:Reklamoval uz nejdy nekdo procesor? Jde to vubec?
Samozřejmě že jde, reklamovat můžeš i čokoládu z Lídlu... Je to jestli se dobře pamatuju paragraf 19 odstavec 3 Zákona o ochraně spotřebitele - prodávající musí rozhodnout o reklamaci, tzn. že to tam doneseš/donese majitel a zbytek ať se starají oni, mají povinnost to odborně "přezkoumat" ( nenapadá mě jiný sloveso ), což případně chrání majitele toho CPU, kdyby to jim na prodejně fungovalo a chtěli nějaký prachy za vyřízení neoprávněné reklamace. Ale vzhledem k tomu, co jsi psal by se nic takovýho nemělo stát a měla by přijít na řadu výměna. Samozřejmě platí, že kdyby se ptali na přetaktování, tak odpovědět "Co to je?".
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

no pokud ho doneses kamkoli mistni technik to da do pc a bude se mu to restartovat jako tobe mas vyhrano pokud mas doklad, a newosmirgloval si s toho dolu pul heatspideru ;) dival jsi se jestli je default napajeni cpu tak jak ma a zkusil bych tu desku faq nahodit na stul ... bloky tam klido muzes zatim nechat a az se ujistis ze des reklamvoat tak je stejne sundas ;)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

cau obre, presne takle sem dopadnuj u sveho minuleho cpu. Vyreklamovali mi ho ihned. :)
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Ktore cpu sa ti takto serie :?
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

mne tiež hneď vymenili odpaleny procesor a v sprave o reklamacii dokonca napisali že bol odpaleny nadmernym pretaktovanim-aj ked to pravda nebola.pravdepodobne ho odpalil sam chybny mainboard alebo to bol ozaj chybny procesor z vyroby.
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Je neco mezi nebem a zemi..
Viz ja tri desky,dvoje ramky,dve grafiky,tri droje a .. porad to pada
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=120
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Jde o E6600, ale co kdyz je chyba jinde a ja budu jak trotl ze to prinesu do Alzy a jim to pojede, jak rikam on obcas najede ... ale vetsinou se to furt restartuje ...

zkousel jsem uplne vyndat RAM a dela to to stejny, proste zapnu a behem vteriny se vypne stejne jako s RAM, takze RAM asi take ne ...

musim ten cpu zkusit jinde, neni nekdo v CB kdo by mi ho zkusil? nez to povezu do prahy?
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

OBR-e clovek s tvojim "skilom" by si mohol poradit aj sam :lol:
Ale nie teraz vazne ... Moje skromne tusenie je ze ak si do toho cpu rval tych 1.7V mohlo pri tych 60-70 stupnikov dost k nejakemu prierazu tranzistorov ..stacila mala cast co uplne zmrsila vypocty pripane nejaku jednotku a cpu sa vdaka tomu chova nestabilne. CPU vyskusat v inom PC ked uz vsetko ostatne zlyhalo by som urobil ako prve .. pripadne do tej problemovej zostavy pichol to quad core cpu ..co mas :roll:

Fakt netusim co tomu moze byt .... ako no fakt haluz je to :sleepy:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

sharker píše:OBR-e clovek s tvojim "skilom" by si mohol poradit aj sam :lol:
Ale nie teraz vazne ... Moje skromne tusenie je ze ak si do toho cpu rval tych 1.7V mohlo pri tych 60-70 stupnikov dost k nejakemu prierazu tranzistorov ..stacila mala cast co uplne zmrsila vypocty pripane nejaku jednotku a cpu sa vdaka tomu chova nestabilne. CPU vyskusat v inom PC ked uz vsetko ostatne zlyhalo by som urobil ako prve .. pripadne do tej problemovej zostavy pichol to quad core cpu ..co mas :roll:

Fakt netusim co tomu moze byt .... ako no fakt haluz je to :sleepy:
OBR píše:
wector píše:A platí podle podpisu, že máš dvě CPU? Kam tím mířím je jasné.
He, nejedna se o muj pocitac doma ... ale o obecny problem u znameho ... a ja k nemu CPU nosit nebudu, stacilo ze jsem tam donesl zdroj ... sundavat bloky z cpu nehodlam za zadnych okolnosti ...
na tom CPU nebyl OC
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Na tom cpu nebyl oc! Ale ted z majitele vypadlo ze omylem zapnul a ihned vypnul pc a jeste nemel nasazenej chladic cpu. Ale to se mi nezda... Ze by ho tim oddelal.. A ten pak chvili jel a pak zase ne.. Nejdo tu psal ze mu to delalo a on to reklamoval, delalo to uplne to stejny?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

OBR píše:Na tom cpu nebyl oc! Ale ted z majitele vypadlo ze omylem zapnul a ihned vypnul pc a jeste nemel nasazenej chladic cpu. Ale to se mi nezda... Ze by ho tim oddelal.. A ten pak chvili jel a pak zase ne.. Nejdo tu psal ze mu to delalo a on to reklamoval, delalo to uplne to stejny?
Ja skusil pustit p4 3ghz Ht uplne bez chladice a pc se samo asi po 5 sec vyplo a na cpu to nenechalo zadny znamky ten co ho pak po pul roce ode me koupilmi pak volal a dekoval,ze supr oc kousek....Kdyby vedel co si u me zazil...
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

mne ked sa odpalil E6600 tak som tiež nemal zapojeny vetrak na proc.ale to určite nebola chyba.proc po prvom zapnuti za 15 sek.nabral taku teplotu že sa dalo na ňom variť a nepomohlo by mu žiadne chladenie.a bolo hneď po ňom.naproti tomu druhy E6300 na druhom mainborde išiel v pohode bez vetraku cely čas
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

tak to je jasne, ked dal dole chladic. Musis sindat ten blok a pozri sa ci ma nejake fyzicke poskodenie. Ak nie, mozno ho vyreklamujes. Ak ano, tak ho mozes dat do kosa (alebo zaslat mne, som zberatel a C2D este v zbierke nemam :lol: )
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

nechapu sice, jak muze nekdo zapomenout nainstalovat chladic na cpu, ale budiz, i tak by to prece cpu melo prezit? :?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

kupca píše:nechapu sice, jak muze nekdo zapomenout nainstalovat chladic na cpu, ale budiz, i tak by to prece cpu melo prezit? :?
Taky si myslim,samo se prece vypne,jako me ta p4
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

mozno to nestihol, C2D je pomalsi vo vypinani :lol:
asi tam je problem, mozno ho vyreklamujes ak nieje fyzicky poskodeny.
ak sa ti ho nepodari reklamovat, tak ho v pohode kupim do zbierky :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

OBR píše:Reklamoval uz nejdy nekdo procesor? Jde to vubec?
Jasne nejvetsi reklamace jsou na XP athlony(byli) na Intel jsem za svuj celej zivot reklamoval snad jeden procesor z 100000 :-D

Jinak k tomu problemu,cetl jsem ze se jedna o desku DFI + ENERMAX? Ja mel cca pred rokem zkusenost,ze jsem mel 500,620 a 500W Enermax Liberty doma s DFI nf4 LP sLI. Delalo to presne to co popisujes a bylo to zdrojem Enermax i presto ze jsem mel tyhle 3 zdroje uplne novy.
Kdyz jsem vzal z krabice novou desku DFI tak to delalo to stejny.....
Proste DFI nF4+ Enermax Liberty se nemelo rado a cyklilo to porad dokola....asi nejaka nekompatibilita s timhle zdrojem.
Kazdopadne jsem videl ruzny problemy,kdy procesory prestali od AMD fungovat....Jeden takovej kuriozni az naprosto nesmyslnej.Myslim ze to byl Athlon XP 2500+,kterej byl v orthosu,prime95 atd naprosto stabilni ale pri instalaci woken to dycky nahlasilo nejakou chybu...a ve winXP se nezobrazovali obrázky ve vyhledavaci??to byl nejvetsi rofl,proste procak byl stable na defaultu 24 hodin ale obrazky se odmitali zobrazovat.Po vymene 2xdesky,2xramek,2xgrafiky atd....to delalo to samy,az jsem vymenil procesor,tak to zaclo fungovat:-D...ovladace atd na to nemeli vliv...
proste jsem nechapal :oops:

Jinak tohle je takovej paradoxni problem s nestabilitou,ale techle zkusenosti mam za XX let proste hromadu a klidne ten procak muze bejt v riti....
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“