Highlander píše:
Zase,když se na to podívam ze strany E6600, tak ty v posledních revizich sotva daji 3.2ghz,takže podle me si clovek moc nevybere....
Opravdu jsou na tom E6600 v poslednich revizich tak spatne ??
Ja mam ted E6400 a dostanu se s dobrym vodnikem max kolem 3,3GHz chtel bych ale aspon 3,5-3,8 GHz tak sem uvazoval o vymene ted mam serii A do CPU sem cpal i 1,7V a nic porad to pada teploty pri takove voltage byli s vodnikem 64 C a to chladim jen CPU.
Zdravim vas koumaci procak 6420 ide dopre pretaktovat to je uz zname inac ake napetie doporucujute pre zdvihnutie?A druha vec skuste niekto 3 dmark 2006 ja som pretaktoval na 3,2 ale 3dmark 2006 zamrzol a ORTHOS presiel pekne co vi na to?
a mal si len cpu nataktovane alebo aj gk..?....a jak dlho ti siel orthos ...ze tvrdis " ze presiel" pekne..?...nesom isty s tym napatim ale myslim ze do 1.55V..ale neviem to na isto..a dalej zavisi to od chladenia..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Caderom píše:Do 1,425V BOX
Do 1,475V lepší vzduch
Do 1,550V vodník
Nad 1,550V, pokud máš v záloze peníze na nový CPU
Da sa aj okolo 1.7V no to uz musis drzat teploty pod 65-70 Stupnov. Na 24/7 to neije no tych 1.65V so slusnym vodnikom 24/7 by malo byt nebezpecne. Dolezita je teplota .....
Do 1,475V lepší vzduch
Do 1,550V vodník
Ked netaktujem ukazuje okolo 1,375 a ked pretaktujem tak zdvihne aj napetie teda aspon mi ukaze v evereste okolo 1,55 preco to dviha lebo v biose som nastavil automaticky?Nemalo by to dvihat napetie len vtedy ked zdvihnem v biose manualne?
Pokud máš nastavený v biosu auto, tak bios nastavuje napětí podle OC, takže čím větší OC tím větší dává napětí. Proto je lepší si nastavit manuálně minimální napětí při kterém je CPU ještě stabilní. Bios nastavuje zbytečně moc. Je to celkem na dlouho, ale zase ti klesne teplota a šetříš procesor.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Do 1,475V lepší vzduch
Do 1,550V vodník
Ked netaktujem ukazuje okolo 1,375 a ked pretaktujem tak zdvihne aj napetie teda aspon mi ukaze v evereste okolo 1,55 preco to dviha lebo v biose som nastavil automaticky?Nemalo by to dvihat napetie len vtedy ked zdvihnem v biose manualne?
musis vypnout takovy te featury od intelu EIST atd. pak si to muzes ridit sam.
Partyman píše:Pokud máš nastavený v biosu auto, tak bios nastavuje napětí podle OC, takže čím větší OC tím větší dává napětí. Proto je lepší si nastavit manuálně minimální napětí při kterém je CPU ještě stabilní. Bios nastavuje zbytečně moc. Je to celkem na dlouho, ale zase ti klesne teplota a šetříš procesor.
njn ale to neznamena ze to pak bude stable, na 1.4v mi slo cokolif, jednoho dne sem pustil w3 a wow najednou a pri prepinani <-> to padlo, pridal jsem na 1.45v a uz to nepada ani pri prepinani tak newim...
no ono orthos netreba testovat len par hodin...24 h testu a mozes povedat ze je to rock stable....ked to testujes orthosom a vyhodi ti chybu po 3 hodinach tak si nemysli ze to nemoze padnut skor napr. v nejakych inych aplikaciach...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Takze poprosim napiste mi aka je idealna hodnota teda ake napetie mam nastavit v BIOSE na CPU 6420 myslim ked nepretaktuvavam ked je vsetko default lebo ked mam automaticke tak mi to kolise.