Má defregmentace smysl?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Má defregmentace smysl?

Příspěvek od [CZ]mike »

Má defregmentace smysl? Podle me si stejne elektronika disku urci kde se co nahraje, takze nejaky takovy presovani souboru moc smysl asi nema ne? Nebo se pletu?

Jaký programy doporucujete? Nemusi byt freeware :oops:

nejake prakticke testy? Zrovna se chystam vymazat vsechny blbosti z disku, optimalizaci registru a defregmentaci a vyzkousim teda jestli se to nejak zasadne po defregmentaci zrychli(bootvis mi zmeri delku startu)
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Co jsem kdysi testoval PC Markem 05, tak po defragmentaci(té, co je v XP) jsem dostal o tisíc bodů víc, tak to asi nějakej efekt má :-)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jasně že má, doma taky uklízíš ne? Představ si že chceš vařit a máš máslo v ledničce, hrnec ve sklepě, cibuli na půdě atd...neni lepši to mit u sebe???
Zkus pagedefrag, OOdefgrag...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ona defragmentace ma taky jeden velmi podstatny vyznam.. nejen ze mas totiz hrnec ve sklepe a cibuli na pude, ale ona je na ty pude jen pulka.. kousek je taky na zahrade, pak jeden v garazi, a posledni kousicek je u sousedu..
..s takovouhle cibuli se ti bude pracovat blbe..
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja zkusil PerfectDisk disk chroustal asi 1h(disk v NB) a pak jsem restartoval a v Bootvis bylo zrychleni 0 nula nula nula prt odezva systemu je mozna rychlejsi, ale mozna je to jen muj subjektivni pocit.

2maxtor&Dzin: ale windows si prece neurci kde se co nahraje, to si urci elektronika disku ne? (dekuji, ze jste mi odpovedeli na vsecko okolo, ale na hlavni myslenku ne :roll: )
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

[CZ]mike píše:ja zkusil PerfectDisk disk chroustal asi 1h(disk v NB) a pak jsem restartoval a v Bootvis bylo zrychleni 0 nula nula nula prt odezva systemu je mozna rychlejsi, ale mozna je to jen muj subjektivni pocit.

2maxtor&Dzin: ale windows si prece neurci kde se co nahraje, to si urci elektronika disku ne? (dekuji, ze jste mi odpovedeli na vsecko okolo, ale na hlavni myslenku ne :roll: )
Ale odpovedeli jak si to má určit disk???? Dyt soubory furt kopíruješ , mažeš a pak neni misto takže je kus programu tam, jina dll támhle proste kde je misto...kus filmu tam kus jinde...defragmentace to srovná...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..to co urcuje elektronika disku se trideni dat ve smyslu souboru netyka.. disk sam resi kam co ulozit pouze v rovine bitu a ty proste sklada za sebe do volnych sektoru na disku.. to, jestli je soubor v celku nebo ne uz disk neresi..
..jednoduchy priklad.. budes mit ze 3/4 zaplneny disk.. smazes stary 1MB soubor.. ten byl ale ulozen kdysi davno na zacatku disku.. pokud potom na disk ulozis soubor o velikosti 2MB, disk zacne psat od zacatku, tzn. zaplni prvni zminovany prazdny 1MB volneho mista a pokracuje dale na konci disku za ostatnimi daty.. ve vysledku pak nastane situace, kdy je treba duleziy soubor s castym pristupem ulozen v nekolika castech.. v pripade onoho 2MB souboru by byl jeho prvni 1MB ulozen v mazere na zacatku a druha pulka na konci, coz sebou pri nacitani samozrejme nese jiste zpozdeni.. neprojevi se to samozrejme v pripade jednoho souboru, nebo napr. kopirovani velkeho.. vem si ale co se potom na disku deje, pokud je potreba, napr. pri zapnuti hry, nacist stovky takto rozhazenych filu po cele plotne.. hlavicky se pak muzou zblaznit.. :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Maxtor píše:... :)
si asi furt nerozumime :)

Zeptam se jinak. Muze program na defregmentaci prikazat disku aby nahral ten a ten bit na konec disku kde je nejvetsi prenosova rychlost(treba pagefile, nejake casto pouzivane programy) a treba hudbu dat na zacatek? Nebo to proste jenom radi za sebe at nemusi ta cteci hlava skakat.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no samozrejme to uz je potom otazka pouze softwaru.. slusnejsi programy manualni razeni souboru samozrejme umoznuji.. proste si v defragmentatoru nastavis co kam chces a je to..
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to zalezi na zpusobu defragmentace... pouzivam OOdefrag a defragmentaci podle nazvu, coz mi prijde jako nejlogictejsi ale muzes ji udelat i podle pristupu a potom se to radi na konec disku aby byla nejvyssi rychlost, ale celkove je to na pichu
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

myom píše:to zalezi na zpusobu defragmentace... pouzivam OOdefrag a defragmentaci podle nazvu, coz mi prijde jako nejlogictejsi ale muzes ji udelat i podle pristupu a potom se to radi na konec disku aby byla nejvyssi rychlost, ale celkove je to na pichu
na NB byvaji strasne line disky, pro me by to smysl melo. Teda uz aspon pro pokoj v dusi :)
Maxtor píše:..no samozrejme to uz je potom otazka pouze softwaru.. slusnejsi programy manualni razeni souboru samozrejme umoznuji.. proste si v defragmentatoru nastavis co kam chces a je to..
takze rikas: "Ano, SW tohle muze naridit disku. To kde se co nahraje neurcuje nejaka interni elektronika disku" Furt se mi tomu nechce verit :oops: V tom pripade se chci zeptat neznas nejaky program kde si muzu nastavit co chci na konci a co na zacatku disku?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tam jde spise o to, ze pokud hrajes hru, tak se ti tam nasere ta hra a ne system. nejlepsi to je, jak rikam, podle nazvu, protoze se ti to radi pekne za sebou takze mas kazdy program pokupe
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..napr. produkty Symantecu, tzn. Norton Speed Disk..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“