Gainward FX 5700 - problem s obrazem
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Ausfinho
- Nováček

-
Gainward FX 5700 - problem s obrazem
Dobry den, pouzivam:
Základní deska:
CPU typ AMD Duron, 750 MHz (7.5 x 100)
Název základní desky PCChips M810LR (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Čipová sada základní desky SiS 730S
Pracovní paměť 256 MB (SDRAM)
BIOS Typ AMI (01/03/03)
Vymenil jsem grafickou kartu Geforce 2 MX za Gainward FX 5700 a zobrazeni je neskutecne rozmazane, necitelne. Vyzkousel jsem to pro jistotu na dvou monitorech. Je mozne, ze tato starsi zakladni deska uz tu grafarnu nepobere. Diky moc*
Základní deska:
CPU typ AMD Duron, 750 MHz (7.5 x 100)
Název základní desky PCChips M810LR (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Čipová sada základní desky SiS 730S
Pracovní paměť 256 MB (SDRAM)
BIOS Typ AMI (01/03/03)
Vymenil jsem grafickou kartu Geforce 2 MX za Gainward FX 5700 a zobrazeni je neskutecne rozmazane, necitelne. Vyzkousel jsem to pro jistotu na dvou monitorech. Je mozne, ze tato starsi zakladni deska uz tu grafarnu nepobere. Diky moc*
- Alphi
- Nováček

-
jj, to je dost dobře možný, že je to v desce, pokud deska zvládá max. AGP 4x a grafika je AGP 8x, může se stát, že karta funguje blbě (rozmaz. obraz, padání při spuštění hry, atd.). Většinou se to ale děje až po nainstalování ovladačů. Máš obraz ostrý do té doby než nainstaluješ ForceWare nebo je rozmazaný hned od té doby cos ji osadil do slotu?
Ještě mě napadlo - odinstaloval jsi pořádně všechno po té 2MX?
Ještě mě napadlo - odinstaloval jsi pořádně všechno po té 2MX?
- Ausfinho
- Nováček

-
- glu
- Začátečník

-
- Alphi
- Nováček

-
Už jsem narazil na AGP 8x karty, co nechodily v AGP 4x deskách. AGP 8x má nižší napětí než AGP 4x a ne všechny 8x karty to vyšší napětí na 4x zvládají.glu píše:Ja mel 8xagp grafiku na desce co umela jen 4x agp a zadnej problem. Videl bych to spis na novou instalaci ovladace. Odinstaluj ovladac, pak vycisti pc drivercleanerem a nainstaluj novej, bud posledni whql z nvidia.com nebo zkus z-tweak 158.19, ty taky podporujou radu 5xxx.
Vysvětleno třeby tady: http://www.neoseeker.com/Hardware/faqs/kb/10,63.html
A pak i s předpokládanou kompatibilitou: http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html
Ta kompatibilita je obecná, nelze ze na to spoléhat stoprocentně (stalo se mi např. že Radeon 9550, který by podle těch tabulek měl běhat v pohodě na desce s AGP 4x, na ní běžel, ale systém pořád padal.
Naposledy upravil(a) Alphi dne čtv 3. kvě 2007, 15:58, celkem upraveno 2 x.
- glu
- Začátečník

-
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: