Nová sestava do 30.000,- .... připomínky?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Stanley píše:Co by měla ta X1950XT za výhodu proti té NX7950GT?? Výkonově jsou na tom skoro stejně!
Kukk na testy http://www.ddworld.cz/graficke-karty/me ... tu-15.html :roll:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Stanley píše:Tím máš na mysli thread "Sestavy do 30.000"??? Tam jsem to měl asi týden a žádná reakce, tak proto je to tady.
A na které straně? Poslední 4 strany = cca měsíc zpět tam nic není...? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ti vravim zober ati x1950gt za 3700KC. vykon plus minus ten isty ako 7950GT a mas usetrenych nieco cez 4000KC za ktore mozes kupit ten intel (ktory je v dnesnej dobe naozaj vykonnejsi) a poriadnu dosku. napriklad E6320 + Asus P5B ci Gigabyte DS4. zdroj by som tiez radsej uprednostnil ten enermax, seasonic ci tagan. Forton nieje zly ale myslim ze vo viacerych testoch dopadol Enermax na tom lepsie.
alebo ak chces radsej lepsiu grafiku tak chod do 8800GTS a usetri na procesore napr. X2 3600+. alebo pockaj na ati HD2900XT ale kedy bude dostupna na nasom trhu ti nepoviem
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mr. Dirk píše:
Stanley píše:Tím máš na mysli thread "Sestavy do 30.000"??? Tam jsem to měl asi týden a žádná reakce, tak proto je to tady.
A na které straně? Poslední 4 strany = cca měsíc zpět tam nic není...? :?
Na poslední straně, ale když to tam leželo týden a nic, tak jsem to smazal a přesunul sem. Všimnul jsem si, že tady spousta lidí má podobný thread. Vadí to??? Dnes ráno jsem to z daného threadu odstranil. Proto to tam není.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

To neřešte, kdy, kdy to někde bylo, teď je to tady. :-D
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

busy píše:ti vravim zober ati x1950gt za 3700KC. vykon plus minus ten isty ako 7950GT a mas usetrenych nieco cez 4000KC za ktore mozes kupit ten intel (ktory je v dnesnej dobe naozaj vykonnejsi) a poriadnu dosku. napriklad E6320 + Asus P5B ci Gigabyte DS4. zdroj by som tiez radsej uprednostnil ten enermax, seasonic ci tagan. Forton nieje zly ale myslim ze vo viacerych testoch dopadol Enermax na tom lepsie.
alebo ak chces radsej lepsiu grafiku tak chod do 8800GTS a usetri na procesore napr. X2 3600+. alebo pockaj na ati HD2900XT ale kedy bude dostupna na nasom trhu ti nepoviem
Nerad bych se s tebou přel, ale mám dojem, že X1950GT se výkonově s 7950GT srovnávat nemůže. Nebo přesněji může, ale dosahuje o 1/3 - 1/4 horší výkon než 7950GT. Možná se dá přetaktovat, ale o tuhle kartu opravdu zájem nemám.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

busy píše:ti vravim zober ati x1950gt za 3700KC. vykon plus minus ten isty ako 7950GT a mas usetrenych nieco cez 4000KC za ktore mozes kupit ten intel (ktory je v dnesnej dobe naozaj vykonnejsi) a poriadnu dosku. napriklad E6320 + Asus P5B ci Gigabyte DS4. zdroj by som tiez radsej uprednostnil ten enermax, seasonic ci tagan. Forton nieje zly ale myslim ze vo viacerych testoch dopadol Enermax na tom lepsie.
Neblázni! 10.000,- a víc za grafickou kartu rozhodně dávat nebudu. Nejsem herní maniak! To je pro mě naprostá zbytečnost. :?
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

sTano11 píše:
Stanley píše:Co by měla ta X1950XT za výhodu proti té NX7950GT?? Výkonově jsou na tom skoro stejně!
Kukk na testy http://www.ddworld.cz/graficke-karty/me ... tu-15.html :roll:
Díky za link. Kuk na testy!! http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html
8)
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Jestli chceš dobrou grafiku, tak určitě 7950GT, nebo přechod na 8xxx serii. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Jackal píše:Jestli chceš dobrou grafiku, tak určitě 7950GT, nebo přechod na 8xxx serii. :wink:
Takže ty mi jí schvaluješ? 8xxx je zatím moc drahá, tolik za kartu nechci dávat.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Stanley píše: Díky za link. Kuk na testy!! http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html
8)
Takže:
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=298
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=307
Ale aj tak by som si kúpil X1950 ale je to tvoja vec a ja nemám proti tomu nič je to tvoje rozhodnutie a tvoje peniaze :)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

8800GTS 320MB je za 8K a to sa myslim uz oplati tych 900KC si priplatit. a to som hladal len na czechcomputery a nechcelo sa mi hladat najlacnesiu. ja som moju evgu kupil za 8000SK bez DPH dva mesiace dozadu cize predpokladam ze budu uz aj lacnejsie.
nechcem sa s tebou hadat ale 7950GT nema vykon adekvatny svojej cene
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

2 BUSY and sTANO11:

Díky oběma, já se taky nechci hádat a vítám vaše připomínky. :up:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“