Nasdílení netu z routeru přes WiFi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
martin654
Začátečník
Začátečník

Nasdílení netu z routeru přes WiFi

Příspěvek od martin654 »

Zdar všichni!
Věc se má takto: známý má net Bluetone Premium adsl a k tomu ten jejich 4-portoveý router. K němu jsou připojený 2 PC a chtěl by připojit bezdrátově notebooka. Router WiFi nemá ale známý má doma od bývalého ISP OvisLink WL 1120AP (http://www.ovislink.com/newovislink/Pro ... 1120AP.asp). , no a tak se chci zeptat zda by se ten OvisLink dal použít jako vysílač WiFi signálu k notebooku kdybych ho (OvisLink) připojil k tomu routeru.
Předem děkuji za odpovědi, popř. jak ten OvisLink nastavit.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jasně že to pude, nastaví se do režimu AP a zapne se DHCP relay na vnitřní IP toho ADSL routeru
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

ok, díky

mám ještě jeden problém: Jelikož má AP 2 LAN porty a známý 2 počítače, tak mu tam technik bývalého ISP nahrál nějakej linux router, nebo co. Vůbec se v tom nevyznám a odhaduju, že by bylo nejlepší na AP nahrát původní firmware... no a nejspíš se do toho AP ani nedostanu-nemam heslo :-)
a taky nevim jak tam ten firmware dostat přes to co tam instaloval ten technik
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

tak ten AP resetni do tovarniho nastaveni a pak mu flashni FW
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

Tak jsem to restartoval a nemůžu se do toho dostat. Deafultně by měla adresa AP být po restartu 192.168.100.252 /255.255.255.0 , zadám to do prohlížeče-připojuje se ale stránka nenaběhne. Příkazem ping 192.168.100.252 ping ukazuje pod 1ms. Vůbec nevim jak se tam mam dostat. Neznáte nějakej způsob jak to flashnout aniž bych se dostal na to webový nastavení?
(jinak nemam to zatim připojený k routeru ale přímo k PC a to má nastavenou IP 192.168.100.251 (zkoušel jsem i 192.168.100.1))

Všem předem děkuji
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

martin654 píše:Tak jsem to restartoval a nemůžu se do toho dostat. Deafultně by měla adresa AP být po restartu 192.168.100.252 /255.255.255.0 , zadám to do prohlížeče-připojuje se ale stránka nenaběhne. Příkazem ping 192.168.100.252 ping ukazuje pod 1ms. Vůbec nevim jak se tam mam dostat. Neznáte nějakej způsob jak to flashnout aniž bych se dostal na to webový nastavení?
(jinak nemam to zatim připojený k routeru ale přímo k PC a to má nastavenou IP 192.168.100.251 (zkoušel jsem i 192.168.100.1))

Všem předem děkuji
Nepleť si RESTART a RESET.... Restart ti k továrnímu nastavení nepomůže, musíš ho resetovat. Jakým způsobem, to najdeš v návodu k tomu AP. Většinou se například při vypnutém AP zmáčkne restartovací tlačítko a AP se připojí k el. síti. Pak teprve pustit tlačítko. Ale může to být jinak.
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

na restart jsou 4 s, na reset 10s. Asi jsem se špatně vyjádřil, ale reset tlačítko jsem mačkal přes 10 s - AP zhasne, pak se rozsvítěj všechny diody, zhasnou, problikává active a pak se zase rozsvítí active a LAN1. Pingnout si na AP můžu ale přes web ani ťuk. Přitom AP normálně fungovalo než odhlásili ten WiFI internet.
Máte někdo nějaký nápad??

//edit: nevim jestli se dalo před tim dostat do Webovýho rozhraní (když přes to měli ten WiFi internet) - jestli to třeba ISP nějak nezablokoval, ale AP normálně fungovalo
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

no tak problém s přístupem do AP vyřešen odpovědí technika z bývalého ISP. Ovis měl upravené nastavení tak aby se nešlo připojit z jiné adresy než 192.168.100.254

Zatím všem děkuji
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

martin654 píše:no tak problém s přístupem do AP vyřešen odpovědí technika z bývalého ISP. Ovis měl upravené nastavení tak aby se nešlo připojit z jiné adresy než 192.168.100.254

Zatím všem děkuji
Takže ale musel mít přehraný firmware, jinak by to muselo fungovat, když jsi ho resetoval do továrního.
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

měl, technik mi to potvrdil
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“