Samsung SyncMaster 961BF test

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Wagner
Nováček
Nováček

Samsung SyncMaster 961BF test

Příspěvek od Wagner »

Nenašel jste někdo test na tento monitor nebo nemáte někdo s ním nějaké zkušenosti?
Athlon 3000+ Venice, OCZ 1024 MB, WinFast 7600 GT, WD Caviar 250 GB
aria
Nováček
Nováček

Příspěvek od aria »

Testy na ten montas som nenasiel iba na 960BG

ja som si kupil samsunga 960BF a som spokojny
vopred upozornujem ze som strasne narocny a tento model samsungu dokazal pokrit vetsinu mojich standardov ktore od monitoru vyzadujem

je to uz 3 LCD v poradi ktore mam.
Predtým som mal stare HP z roku 2000 potom belineu na MVA technologii

ta 961 sa od 960 lisi jedine mensou odozvou 2 ms oproti 4 ms ( ale to je zavadzajuca odozva na papieri takze 0-ovi rozdiel, a kontrastom 1000:1 oproti 700:1 takze papierovo sa lisi od starsieho modelu ale ci to aj postrehnes v obraze neviem.

Neviem na co budes ten monitor vyuzivat, ja som predal 20" belineu z MVA a kupil si 19" TN len preto lebo sa venujem hraniu CSka a belinea mala prilis veku odozvu cez 30 miliseknud inputlag takze akakolvek akcna hra na profesionalnej urovni na tom monitore bola pre mna nehratelna.

Samsung 960BF
priemerna odozva sa pohybuje okolo 11 milisekund
input lag monitora bol namerany 2milisekundy co je doba tak kratka ze ju nemas sancu spoznat.
Horsie ale je ze ma strasne tmavu tmavu farbu a svetlu svetlu a neda sa to nieako vyriesit ani nastavenim kotrastu ani brights ani gama. pri windowsoch z toho bolia oci a pri hrach mas tmave kuty, pritom svetle miesta ti palia oci jediny neduh tohoto monitora.
pokial na nom chces hravat hru tak si vzdy davaj pozor ci mas 75 Hz alebo 60, pri 60 sa obraz akosi seka a blbo sa s tm aimuje je to akokeby take opozdenejsie, kdezto na 75 Hz sa to uz skoro sprava ako CRTcko. (SKORO).

take male zhrnutie
je to monitor neuveritelne dobry na hry aj ked chces hravat "profesionalne", super odozva ziaden viditelny inputlag, problem ma len z nastavetnim kontrastu a jasu budes sa s tým dlho hrat kým najdes co ti bude vyhovovat. Filmy sa na tom pozeraju dobre vadi uz len to ze 19" je mala plocha na filmy.
No pokial chces monitor na pracu alebo grafiku pozeranie filmov bruzdanie po nete tak ti odporucam najist nieaky monitor z MVA obrazovkou lebo tento samsung je bieda co sa týka kvality obrazu v porovnani s (belineou 10 20 35W MVA premium).

Este raz ti pripomeniem ze som prilis narocny uzivatel tak moje tvrdenia mozes brat aj z rezervou. Je to skratka monitor na hry ako stavany.
Wagner
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wagner »

Díky moc za zkušenost. A co třeba nastavení v Magic tune? To taky nepomáhá? Četl, jsem, že spoustě lidí to pomohlo, ale asi to bylo u jiných monitorů.
Athlon 3000+ Venice, OCZ 1024 MB, WinFast 7600 GT, WD Caviar 250 GB
aria
Nováček
Nováček

Příspěvek od aria »

nastavenie magicu je sice pestre ale v zhladom na nestabilitu programu straca na kvalite. okrem toho ked si nastavujem jas kontras farby .... tak vzdy si musim vypnut hru a robit to na niekolko krat zatial co OSD menu behom hry v pohode vsetko vyriesi
dufam ze viac vyrobcov nechce prejist na tento system lebo bol by to len krok spat
nastavenia ktore ponuka magictune ponukaju i nastavenia hocakej grafickej karty
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“