Zvukovka pro tvorbu hudby na PC - do cca 5,5k CZK

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka pro tvorbu hudby na PC - do cca 5,5k CZK

Příspěvek od Závit »

Budu porizovat novou zvukovku, skladam hudbu v Reasonu, planuji zacit pouzivat i Cubase.

Prioritni u me je kvalitni zvuk a nizka latence, podpora ASIO a mikrofonni preamp, pokud mozno Phantom, do budoucna...
V soucasne dobe nehodlam kartu pouzit pro recording, jen obcas neco z mikraku, nepotrebuji ani midi... ale pokud to karta bude mit, je vyhodou, do budoucna...

Zatim mam tyto favority:

Line6 UX2
- vazne o ni uvazuji (i kdyz pripoustim, ze me lakaj ty budiky, sou proste k sezrani :-D )
- vice vstupu
- vychvalovana v recenzich
- vychvalovane efekty
- vyssi cena

Tapco (by Mackie) - LINK.usb
- nizsi cena oproti Line6 UX2

- karta musi byt externi - k notebooku

Co vy na to? Nebo byste doporucili jinou?
Predem diky za odpovedi...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no.. vzhledem k tomu, ze resis preampy a vubec mic vstupy, budes to zrejme pouzivat prevazne jako ADcko..
..napada me tak jestli jsi nepremyslel nad timhle..
Yamaha MW10

..jinak co se vyberu beznych karet tyce.. sel bych asi do Tapco LINK.usb.. mozna bych jeste popremyslel nad Lexicon LAMBDA.. ale co se tyce Line6.. nevim.. sice je pomerne casto chvalena, ale proste na me ma az nejak moc doprovodnych funkci typu kupa efektu apod.. proste na me pusobi tak, ze je spise pro pokoukani, nez pro vyuziti.. :)
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

2Maxtor:

Diky, no ta Yamaha, rikal jsem ze to nepotrebuji pro recording, jen obcas neco z mikraku - prilezitostne, do budoucna mozna i vic, ale proto me ta Yamaha nelaka, pac ta je stvorena spis pro ten recording, uz designem...

Ale ta LAMBDA vypada zajimave, THX :wink:
ted se budu spise rozhodovat mezi Lambdou a UX2, ta lambda ma i midi...

//edit: jen skoda ze ta LAMBDA nema vlastni ovladac hlasitosti pro sluchatka...
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cubase

Příspěvek od Závit »

ted koukam u ty lambdy je i Cubase LE, jak jsem rikal, mam v planu pracovat i s cubase casem, a tady uz je LE, vim ze LE za moc nestoji, ale upgrade na SE, ktera by snad stacila vyjde asi na necely 2k, normalne stoji asi 4,5k... Popripade upgrade na Cubase Studio 4 je neco kolem 8k a normalne stoji neco pres 11k...

proste suma-sumarum, tak si rikam, ze Lexicon LAMBDA bude asi ta spravna volba :)
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Jednoznačně doporučuji projít fórum www.electrozone.cz, bohužel poslední dva dny mimo provoz, ale nikde nenajdeš více informací. Já ti kdyžtak poradím, ale vydrž do zítra, dnes už nestíhám. :twisted: Pokud ti nevadí nákup z druhé ruky, zkus www.MIDI.cz. Doporučuji výběru chvilku věnovat, protože na trhu je u nás hrozně moc dobrejch i špatnejch karet. Nezapomeň porovnat USB a FW připojení. Potom hóóódně moc záleží na driverech (když děláš mjuzik máš XP 32-bit, ale podpora 64-bit do budoucna se hodí) a samozřejmě na převodníkách. Prosím tě nevynechej výrobky Echo Audio, M-Audio apod.
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Jeste jsem si vsimnul Alesis IO2, stoji stejne jako lambda, ale narozdil od ni ma 96kHz (coz stejne asi nevyuziju, moc tomu nerozumim), podle obrazku ma i vlastni ovladac hlasitosti sluchatek, je mobilnejsi a lip vypada :) Ostatni parametry se zdaji byt stejne, mela by mit i Cubase LE...

Pak jsem jeste koukal na Behringer BCA2000, ale to asi nic, i kdyz nevypada zle...

2KIMI9: Diky, vynechal jsem tedy znacky o kterych si mluvil, jinak na midi.cz jsem nenasel nic, co by mi vyhovovalo a electrozone bohuzel stale nejede :(
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Je rozhodně dobrý mít ovladače monitorů a sluchátek, jinak seš odkázanej na interní mix (v lepším případě příslušnou konzoli, v horším pouze Win mix :x ), což tě za chvíli bude hodně štvát.
Podpora samplovací frekvence 96kHz není asi rozhodující kritérium, může to být ale velké+ (samozřejmě při nahrávání atd., pokud je dostatečné CPU). Rozhodující je bitová hloubka, 24-bit je nutnost. 24bit/48kHz je optimum pro nahrávání.

LEXICON Lambda má dost "slabý" převodníky:
• Dynamický rozsah A/ D: 102 dB typical, A-weighted
• Dynamický rozsah D/ A: 102 dB typical, A-weighted

ECHO AUDIOFIRE 2
http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1
mnohem lepší převodníky nežli Lexicon:
Linkový vstup
• Dynamický rozsah 113dB
Linkový výstup
• Dynamický rozsah 114dB
Bohužel nemá preamp a ovladač hlasitosti výstupů... Bezesporu však nejvyšší kvalita.

Myslím, že favorit by mohla být E-MU 0404 USB:
http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1
Měl jsem E-MU 1212m asi půl roku, takže vím, že převodníku jsou výborné.
0404 má malinko horší převodníky, ale pořád lepší než Lexicon
(u USB verze údaje nejsou, ale bude to to samé jako zde: http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... category=1)
• A/ D převodník: PCM 1804
• Dynamický rozsah ( 1kHz, A - weighted ): 111dB
• D/A převodník: AK 4396
• Dynamický rozsah ( 1kHz, A - weighted ): 116dB

Myslím, že tahle karta má nadbytek funkcí, má skvělej software PatchMix pro routing a regulaci signálu. DSP interní efekty třeba taky využiješ (ty jsou na úrovní freeware pluginů, takže nic moc od toho nečekej). Drivery jsou průměrné, ale stabilní. Jediná jejich chyba je, že nejsou moc dobře optimalizované a žerou malilinko více CPU.
Je třeba dodat, že E-MU má výbronou software podporu. Máš tam Cubase atd... Navíc sposta HW ovládacích prvků včetně 2x pre-amp + fantom, k tomu ještě rozhraní ADAT, takže kdyby jsi někdy potřeboval rozšířit počet I/O, tak stačí dokoupit další D/A nebo A/D převodník.

E-MU 0404 USB je svou výbavou, kvalitou a poměrem výkon/cena bezkonkureční karta a mohu jí doporučit.
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Diky, za rady. Bohuzel vsechny karty jsou pro me uz moc drahe, chtel jsem kartu do 5 500, ale tohle stoji uz asi o 700 vic... Echo Audiofire, bude urcite mit, jak rikas nejlepsi kvalitu, ale pomer cena vykon... E-MU 0404 USB vypada zajimave, uz jsem na ni koukal drive, ale to tam stala asi 4k, jak rikam 6,2k uz je pro me zbytecne moc, jsem zacatecnik...
Takze to vydim spis na Alesis (BTW na audioteku, to je pry omyl s tema 96khz) nebo Lambdu. Pripadne nejakou jinou kolem tech 5500, ale uz me zadna nenapada...

Jinak k tem dvoum:
Alesis ma navic ovladac na sluchatka, jinak jsou asi stejne
U Lexiconu jsem vydel vyhodu, v tom, ze ma 5 oddelenych vstupu, ale jak koukam, tak stejne vic nez 2 asi soucasne nenahraju, alespon myslim, na strankach vyrobce: FIVE INPUTS: RECORD UP TO TWO TRACKS AT ONCE!
Jinak o znacce Alesis jsem nic neslysel, tak nevim... A v prevodnikach se bohuzal nevyznam?

V pripade, ze by se tedy nenasla jina alternativa, jaka z tech dvou by byla lepsi?

Jinak dekuji za vsechny prispevky, ktere jste mi zatim poslali
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jo, vejít se do 5500 s profi zvukovkou je těžký... já jsem taky vybíral a vybíral, až jsem si nakonec radši koupil M-Box2 Pro s ProToolama. :D

Značka Alesis je hodně známá v profi oblasti hlavně DATkama a protokolem ADAT, který zvládne přenést po klasickém optickém kabelu na rozdíl od čistě spotřebního stereo protokolu S/PDIF až 8 streamů 24/48, nebo 4 streamy 24/96, nebo 2 streamy 24/192. :) E-MU je taky dobrá značka, netřeba se jí bát.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Tak ten ALESIS kvalitu převodníků neuvádí ani v manuálu, jenom ty vostatní blbiny...

Mic/line inputs
SNR 95dB (A-weighted) minimum -- 97dB typical
THD+N 0.007% maximum -- 0.005% typical
freq response +/-0.35dB typ
1/4" guitar inputs
SNR 94dB (A-weighted) minimum -- 96dB typical
THD+N 0.05% maximum -- 0.034% typical
freq response +/-1.2dB
Analog outputs
SNR 95dB (A-weighted) minimum -- 97dB typical
THD+N 0.007% maximum -- 0.005% typical
freq response +/-0.35dB typ

Takže hodně štěstí při výběru, vím, jak je to těžký. Svoje sem ti napsal. Pokud by jsi měl možnost schrastit těch pár drobnejch navíc, vem E-MU.
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Tak nakonec asi tedy pujdu do tech E-MU... Je pravda ze tedy ta kvalita prevodniku je vyznamne vetsi nez u L. Lambdy nebo Alesis IO2?

K te rozsiritelnosti I/O... to se mi taky jevi jako vyznamne plus... A jaky by byl postup? Jako kdybych chtel dalsi vstup, co bych koupil (napr.) a kam to pak do te karty strcil? V tomhle se vubec nevyznam :oops:

Jeste dotaz k ni: ma to spolecne phantomy pro oba vstupy, jako ze kdyz to zapnu tak budou na obou vstupech... Kdyz jsou kombinovane nepusti to tech +48V i do tech TRS? Abych pak nemel problemy kdybych tam chtel pichnout treba nejaky syntak a kondenzatorovy mikrofon zaroven (v budoucnu treba)....

Hafo software a DSP jsou take urcite vyhodou...

Diky...
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

No, to gratuluju... S E-MU získáš solidní základ.

:roll: Převodníky E-MU jsou o dost lepší nežli Lambda nebo ALesis. Poznal bys to pouhým uchem, neboj...

:roll: Další I/O navíc připojíš přes optiku. Máš tam na kartě optical input/output. Podle toho, zda-li budeš chtít rozšířit vstupy nebo výstupy nebo oboje koupíš příslušný převodník. Buď A/D pro vstupy nebo D/A pro výstupy nebo ADDA pro oboje. U E-MU pojme optika 8 kanálů pro IN a 8 pro OUT při příslušném rozlišení. V interním mixu se ti pak automaticky rozšíří sloty na mixeru atd...

:roll: Phantom to má pouze pro canon zapojení - XLR. Do TRS to nejde, to se nemusíš bát. Klidně si zapoj kondenzátorovej mikrofon a klávesy, nic to neudělá.

:roll: Software jsou všechno ořezaný verze, ale dá se s nima dělat. DSP efekty jsou průměr... Pro solidní práci najdeš spíše nějaké VST pluginy.
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

2 KIMI9:
Ok, diky moc :wink: , tak jsi me tedy ujistil a presvedcil. Jinak co se tyce toho SW staci mi zakladni verze (verze LE jsou vetsinou nepouzitelne, ale da se z nich upgradovat za mensi penize - napr z Na Cubase SE za cca 2k nebo Cubase System 4 asi za 8k).

Diky vsem pri vyberu

Jeste ke kabelum (vim ze tu na to uz je tema)... E-MU ma i obycejny 3,5 jack jako vystup... Mam investovat do kabelu a koupit kabel 2xTS -> 2xRCA, nebo tim moc neziskam a mam to zapojit pres ten obycejny kabel, u mych repro? (3,5jack -> 2x cinch - M-Audio StudioPro4 ten kabel vypada opravdu obycejne...)
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Tak, na kabelech taky záleží, ale to už je na tobě. Jde o to, jeké repro ta zvukovka bude krmit a z vlastní zkušenosti vím, že 3,5 jack + cinch je pěknej brum, ale může to být zvukoukou (já tohle zapojení používám u integrovaný SoundMax a fuj :), ale u E-MU to může být OK. Hele už to není taková investice, tak klidně kupu oddělenej kabel pro každej kanál zvlášť...
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

no, ja to tam nenapsal moc zretelne :oops:
moje repro jsou M-Audio Studiopro 4
kabel co tam je vypada zhruba takhle (to jsem jen vygooglil, nemam je ted u sebe):
Obrázek

ale treba toto, vypada mnohem lip:
http://audiotek.cz/CZ/product.asp?ID=13 ... ory=100000

//edit:
a jako prevodnik bych pak dokoupil treba toto: http://audiotek.cz/CZ/product.asp?ID=10 ... ory=680000 chapu dobre?
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Ten kabel Adam Hall jsem měl, při propojení mixu a monitorů to lehce brumilo. Doporučuji, aby jsi kabely měl co nejkratší, protože u tohodle nesymetrického zapojení ti to vážně může indukovat nějakej humus. Nechápu proč M-AUDIO na těch bednách neudělali aspoň TRS. Jelita. :cry:
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

a nevis o necem co bys mi mohl doporucit?
jinak me napadlo, ze uz samotny konektory na tej zvukovce, jako 2x 6,3mm jack, budou kvalitnejsi nez jeden 3,5mm
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Zas to tak neřeš... Zkus ty Adam Hall nebo s ekoukni sem:
http://shop.audiolight.cz/index.php, tam maj hodně různejch kabelů.
Zkrátka si poslechni zapojený monitory bez hudby a pokud neuslyšíš žádnej nepřirozenej šum nebo brum, tak to je OK.
Závit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Závit »

Vse vyreseno, objednal jsem E-MU, kabel vyzkousim...

Diky moc! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“