Pokrytí vesnice a zahrady signálem WiFi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokrytí vesnice a zahrady signálem WiFi

Příspěvek od Lukke »

Bydlím na malé vesnici, mám barák uprostřed na téměř nejvyšším místě. Rád bych si pokryl celou zahradu (čili i okamžitě pod barákem) pro notebook a zároveň rád umožnil lidem z vesnice se připojit na moje AP. Domů mně vede signál wifi na 5GHz, to wifi routerem rozvádím po bytě (venku je signál právě už hodně slabý). Rád bych tedy připojil na střechu AP a k němu nějakou všesměrovou anténu.

Nějaké doporučení? Něco takového bude ok? OvisLink WAE085G anténa 2,4GHz všesměr 8.5dBi NtypeF ven. Chytnu notebookem signál asi tak 300m? Dále potřebuji zařízení pro lidi z vesnice, tam bych to řešil tedy asi nějakou malou sektorovou anténkou? Třeba tohle: J&J Panelová anténa JPA-9 L/3, kterou našroubuji přímo na WiFi PCI klient ano?

Díky za rady.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

musíš si uvědomit že:

♦ na delší spoje potřebuješ přímou viditelnost takže jen anténka přímo na PCI kartu nestačí

♦ všesměrovky visílají sice 360 stupňů kolem sebe ale mají malý vertikální vyzařovací úhel (kolem 10 stupňů) takže když jí budeš mít na střeše tak se ze zahrady asi nepřipojíš

jinak nevidim problém:.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Tak to je mi jasné, proto píšu, že klienti by měli malé sektorové anténky za oknem, od nich by vedl kabel do PC... S tou všesměrovkou jsem to tušil, teď jde o to, jestli by to nestačilo, případně jak to vyřešit jinak... Anténa bude na této střeše, signál potřebuji dole na zahradě.

Obrázek

A tady celá vesnice:

Obrázek
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Souhlasim. Řešil bych to asi tak, že bych vzal sektorovou anténku a jednu všesměrovou a pořídil AP se dvěmi konektory pro antény. Nastavil Diversity vysílání (obě antény) a obě umístil na stožár... Ten všesměr by byl pro lidi po vesnici a ta sektorovka by se namířila se sklonem směrem na zahradu... to by podle mě bylo takhle ekonomicky řešitelný..
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Star_Gate píše:Řešil bych to asi tak, že bych vzal sektorovou anténku a jednu všesměrovou a pořídil AP se dvěmi konektory pro antény. Nastavil Diversity vysílání (obě antény) a obě umístil na stožár...
no myslim, ze to neni nejlepsi napad. Pri Diversity modu radio posloucha na obou antenach ale vysila jen na jedne a to te, ktera ma nejsilnejsi signal. Takze by se ti mohlo stat, ze ti bude fungovat notebook na zahrade, ale uz ne ostatni klienti.
Toshiba Tecra A6
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

no tak antenni rozdvojku nebo druhe AP
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Souhlasim s bajgym... Osobně se přkláním se k druhému AP jak psal myshob....... Ta rozdvojka způsobuje ztráty...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“