Takt Radeonu 9800SE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Takt Radeonu 9800SE

Příspěvek od Blue Storm »

lidi,potřeboval bych vědět,jaký můžu mít maximální takt na radeonu 9800SE s box chladičem.zkoušel jsem maximální takt přes Ati tool,ale frekvenci jádra a a pamětijsem zvedl možná o 80MHz a víc to nešlo,protože už to házelo artefakty.díky moc

EDIT:a ještě bych potřeboval vědět,jak na této katě otevřít další 4 pipeline
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

1. je to ve FAQ
2. každá karta je jiná, maximálni frekvenci je nutné zjistit experimentálně
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Takt Radeonu 9800SE

Příspěvek od Lukfi »

Blue Storm píše:lidi,potřeboval bych vědět,jaký můžu mít maximální takt na radeonu 9800SE s box chladičem.zkoušel jsem maximální takt přes Ati tool,ale frekvenci jádra a a pamětijsem zvedl možná o 80MHz a víc to nešlo,protože už to házelo artefakty.díky moc

EDIT:a ještě bych potřeboval vědět,jak na této katě otevřít další 4 pipeline
Radeony 9800 obecně moc taktovat nejdou, a taky záleží na chladiči. Známej měl AIW Radeon 9800SE a jádro mu nešlo přes 400 a paměti přes 700. Já měl ještě nedávno Pro s jádrem R360 a na tom Silencera a to už šlo taktovat líp. Vůbec, pokud tam máš tu referenční parodii na chladič (takový to lehounký, placatý hliníkový s 40mm FANem) tak se na nějaké OC vykašli, ten chladič to neutáhne. Neodemčený možná jo, ale odemčený spíš ne.

Nejjednodušší způsob na otevření pipelines je stáhnout si nějaké upravené ovladače (třeba NGO) a tam by při instalaci měla být volba jestli použít softmod.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

takže když si koupím lepší chladič(např. zalman vf900-cu),tak se mi při taktování objeví artefakty později,když je to lépe chlazené??
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

To se zase nedá říct paušálně. Některá jádra (R350 a některé nepovedené kusy R360) nejsou přes 400MHz, ale jiné jdou docela v pohodě. Každopádně VF-900Cu asi nebude úplně to pravé, vždyť ten chladič stojí víc než je reálná hodnota té karty :D
Ale něco slabšího by vyhovovat mohlo a když si nepomůžeš s taktováním, alespoň to bude tišší.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

IMHO velmi dobrý je pro tyhle karty klasický a dnes velmi levný AC VGA Silencer, s nímž mi R9800 PRO (R360) dlouhodobě zvládá 470 MHz core.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky se priklanim k AC VGA Silencer muj bracha ma myho bejvalyho Herkules 9800NonPRO a s tim AC VGA Silencer bezi na 450\700 a ma jeste rezervy ale nechci to hrotit ze :).
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Starej Silencer bude asi dobrej, to je tak akorát chladič pro tuhle kartu. Ale musí se připojit přímo ke zdroji, ne na kartu... alespoň to každej tvrdí
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

mi teď ani o cenu nejde.spíš jestli si mám koupit novou grafiku do AGP(např. Radeon 9800pro) nebo koupit lepší chladič,ať je to tiché a účinné a nataktovat.jinak se chci ještě zeptat,jaktože mám v ati tool atd...takt paměti jenom 290MHz,jde to po 330MHz a pak už to háže artefakty

EDIT:myslíte tady toho silencera??a podle toho co vidím,tak má připojení přímo na grafiku
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Když už novou grafiku, tak bych zvolil něco novějšího, jako GF6800 nebo RX800.
Ten silencer co linkuješ jsem tam měl já a pohoda, takže ten ty karty neodpaluje. Ale mysleli jsme tenhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251
který prý občas odpaloval karty, takže ho musíš připojit přes nějakou redukci nebo prostě ustřihnout konektor, svlíknout dráty a strčit do molexu.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

ale já jsem myslel grafiku do AGP,tak aby jela na co nejvyšší frekvence na MSI 865PE NEO2-PFS a byla tak do 3,5K
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Vždyť jo, GF6800 nebo RX800 pro AGP jsem myslel. Teda když seženeš. Ale vzhledem k tomu, že za 3,5k se na PCIe prodávaj (v bazaru) Radeony X1800, by to neměl bejt problém.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

http://www.digit-life.com/articles2/video/r430-4.html jakou z tyhle myslíš??jinak sry,protože jsem předtím nenašel nikde v prodeji 6800 na APG
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ony se tyhle karty budou blbě shánět, ale na AGP existují nějaké Radeony X800/XL (s můstkem) nebo starší X800Pro/XT bez můstku a taky GeForce 6800 se dělaly pro AGP (docela levně by mohla vyjít verze XT, to je ta s 8pp, ale většinou šly odemknout) a nejnovější z nich je GF6800GS... prostě něco téhle třídy, ono se to shání blbě takže cokoliv seženeš je úspěch
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

a z tych novějších jako např. 7600GT nebo tak,mi můžeš něco doporučit??
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Blue Storm píše:a z tych novějších jako např. 7600GT nebo tak,mi můžeš něco doporučit??
tohle už se zvrhává spíš do Rady a doporučení s výběrem komponent, kde taky najdeš odpověď :roll:
abys to nemusel hledat - z minulé generace jsou slušné:
x1650pro DDR3
x1950gt, ta už ale jde o 500,- nad tvůj limit
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

jo, pravda, v sekci rady a doporučení... je thread pro výběr AGP karet, tak se poptej tam
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

jj dík,ale ještě jednu otázku,která se týká grafik.pojede mi na té základce(MSI) grafika na DDR3,neboli,jeslti pojede třeba na 1400MHz místo 700MHz.díky a sry
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Blue Storm píše:jj dík,ale ještě jednu otázku,která se týká grafik.pojede mi na té základce(MSI) grafika na DDR3,neboli,jeslti pojede třeba na 1400MHz místo 700MHz.díky a sry
paměti na grafické kartě nemají žádný vztah k těm na základní desce, takže pojedou určitě :wink:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no já jsem myslel,jestli třeba nemá ještě AGP slot na to nějaký vliv,protože umím jenom s PCI-e atd...ale teď už to chápu.díky moc :wink:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“