Red Devil píše:No treti nechipla uplne,ale jednou se sama vipla a jednou ciklovala,ale pak vipadala ze drzi,ale dostal jsem chut na commando a tak ji odvez prvni dve byli revize1.0 posledni rev3.3 ta je podle me uplne jiny kafe..
No treti nechcipla uplne,_ale jednou se sama vypla a jednou cyklovala,_ale pak vypadala, ze drzi,_ale dostal jsem chut na commando, a tak ji odvez prvni dve byly revize_1.0 posledni rev3.3 ta je podle me uplne jiny kafe..
Red Devil píše:No treti nechipla uplne,ale jednou se sama vipla a jednou ciklovala,ale pak vipadala ze drzi,ale dostal jsem chut na commando a tak ji odvez prvni dve byli revize1.0 posledni rev3.3 ta je podle me uplne jiny kafe..
No treti nechcipla uplne,_ale jednou se sama vypla a jednou cyklovala,_ale pak vypadala, ze drzi,_ale dostal jsem chut na commando, a tak ji odvez prvni dve byly revize_1.0 posledni rev3.3 ta je podle me uplne jiny kafe..
... za 5! To snad není ani možný...
Je videt ze me jeste neznas,jinak by ses nedivil,ale napisu to holt i tobe cestinou se nezivim,tak me i/y absolutne nevadi
před 2 týdny stál E6600 cca 8.600,-
nyní jsem dal 6.090,-Kč včetně DPH
uvažoval jsem i o E6420, ale snížení cen procesorů rozhodla
ale nejsem přetaktovávač, chci výkonný stroj v základním režimu
(pdoposud jsem měl 7 let starý BX-440 (Gigabyte 2000+) a Celeron 850 MHz / 256 MB RAM)
takže skok ve výkonu bude pro mě značný
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Tak,protoze mi nikdo zatim neporadil s temi disky tak jsem to zkusil sam.
1.pokud dam AHCI(mam i ovladace AHCI nainstalovane)tak disk sice najde v biosu ,ale cteni je ve WINXP(HDTACH) nejakych 119 Mb/s
2.pokud to vypnu na IDE ,tak je cteni 128 Mb/s
3.nezalezi na tom jestli vypnu nebo zapnu Sata port native,je to porad stejny
4.pokud ,ale prehodim ksandu na fialovy konektory a necham onboard sata/ide na ide tak mam cteni 158 Mb/s,ale nevidim funkce SMART v zadnym programu(everest,HDTune)
5.jsem z toho docela out,nevim kde je chyba,ale podle Hulana a jeho recenze primo na tenhle disk co mam je ta rychlost v normalu(128Mb/s),ale jak jsem pak prisel na fialovych konektorech k te zavratne rychlosti 158Mb/s(nastaveni IDE)?
6.Muj disk podporuje NCQ,existuje neco na kontrolu jestli je ta funkce zapnuta?
7.Predpokladam,ze pokud mam jeden disk tak tam nepotrebuju ovladace Raid(ani nechci raid pole delat)?
Dekuji (snad)za nejakou odpoved.
2 Marcel Koci: Nikdo ti neporadil, protože se to už v tomto threadu řešilo, stačí si to najít.
Nevím proč řešíš, jestli máš přenosovku v HD tachu 119 nebo 128, když disk stejně není schopen číst/zapisovat větší rychlostí než +- 60MB/s.
Disk nazapojuj na gigabyte (fialové konektory) řadič, ale radši na intel řadič (žluté). Pokud ho budeš provozovat v režimu AHCI, tak se automaticky zpřístupní pokročilejší funkce včetně NCQ, jak to ale softwarově ověřit nevím. Btw, v některých situacích může být disk se zapnutým NCQ i pomalejší. Každopádně se tu pořád bavíme o jednotkách procent, takže je ve finále úplně jedno v jakém režimu ho budeš provozovat. V reálném provozu to nemáš šanci poznat a HD tach je syntetický test, který měří maximální burst přenosovou rychlost, ke které se v reálu nikdy ani nepřiblížíš.
Nicméně pokud to deska i disk dovoluje, tak nevidím důvod, proč disk neprovozovat v režimu AHCI. Samozřejmě na žlutém konektoru a za použití AHCI driverů.
V biosu musí být nastaveno:
SATA RAID/AHCI Mode: AHCI
Toto se musí nastavit ještě před instalací OS, když bys chtěl zapnout AHCI na systému s již nainstalovaným OS, musíš provést reinstal, bohužel.
Pokud si vzpomínám, tak na DS4 je v Biosu S.M.A.R.T. defaultně na "disabled", takže pokud nechceš používat AHCI, tak to budeš muset dát na "enabled".
PetrB píše:
//ještě mě napadlo:vy co vám deska pískala,píská vám pořád? u mě to totiž v podstatě úplně přestalo asi po dvou měsících používání. i teď si občas "hvízdne",ale předtím pískala při jakékoli větší zátěži,což už teď nedělá
No ja som si ju teraz kúpil, a pískať mi nepíska v záťaži, pri hrách a tak som si to nevšimol, že mi nepíska.Ale išiel som taktnúť moju grafiku(Xpert Vision X1950GT 512MB) zvyšoval som takt jadra a ked som dal skenovať artefakty, pri základnej frekvencii nepísklao nič, ale ked som zvýšil frekvenciu ale o 20MHz tak pri tej záťaži pri skenovaní artefaktov začalo pískať, ale teraz neviem či doska alebo grafika.Ale to robí iba pri tom teste.Teraz mám taktnutú grafáren ale o 95MHz a pri hraní som si vobec nevšimol že by niečo pískalo.
Marcel Koci píše:Tak,protoze mi nikdo zatim neporadil s temi
Ja jsem postupoval takhle....def. je nastaveny IDE..s timhle jsem instaloval system+fialovej sata..koukal jsem na hdtach mel jsem burst cca 170-180MB/s...pak jsem nahodil sata/raid ovladac z CD dal v biosu ahci a burst cca 220MB...pak jsem to hodil do zlutyho sata a mam cca 255MB/s,prumerny cteni 67MB,zatez CPU 1%
Naposledy upravil(a) godlike dne ned 6. kvě 2007, 18:47, celkem upraveno 1 x.
Neviem či to tu už je, tých 70 strán je dosť vela na čítanie... chcem vedeť, koľko a kde presne má táto doska umiestnené teplotné senzory, viete to niekto?
Mám problém z PCI kartama.
Mám starší TV tuner ATI TV Wonder. Ten mi ovladače (od Ivana Uskova), které jsem používal několik let na jiném PC vezme, ale kolabuje mi aplikace (ATV2000), která ho ovládá. Tu také roky používám.
Další karta je Wi-Fi Atheros (miniPCI v redukci), kdy spravný ovladač vyvolá zásek PC a tvrdý restart. Pouze při vypnutém zařízení se ovladač aktualizuje správně, ale další start Windows už vytuhne a pomůže pouze v nouzáku to zařízení opět zakázat.
Atheros jsem vyndal, ale TV tuner stejně neběží.
Má někdo podobný problém?
Edit:
V obou PCI se chová stejně. Viděl jsem tu, že se někdo trápil se starsim SB Live. To ty PCI jsou tam asi na okrasu?
Naposledy upravil(a) Standa99 dne pon 7. kvě 2007, 09:48, celkem upraveno 1 x.