ViewSonic vx2025wm (skusenosti, rady, nazory ....)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ViewSonic vx2025wm (skusenosti, rady, nazory ....)

Příspěvek od Ghost_svk »

Takze dnes mi prisiel tento monitor.
Zatial som nadseny a moje reakcie su velmi pozitivne.Predtym som mal 17" Hansol cize nic ineho som ani necakal.
Som hrac CSka a samozrejme som ho uz vyskusal.Podporuje nativne rozlisenie monitora (1680x1050) a hra sa celkom fajn.FPS mi vsak ukazuje len 60, co je sposobene obnovovacou frekvenciou monitora.
Odozva je nespozorovatelna, farby su prirodzene...
Mam zopar otazok na uzivatelov tohto monitora:

- po prechode sa mi zda ze biela fabra je vyrazna a trcoha taha oci.Ako si mam spravne nastavit jas a kontrast?

- mam zapnut ClearType pismo?

-Ked dam uplne cierne pozadie je vidno podvietenie do X no nie je to nic hrozne.Mate aj vy take?

- ako si mam nastavit farby? V menu mam na vyber medzi 9300K,6500K a 5400K (+ RGB a USER).Momentalne mam 9300K.Ake pouzivate vy?

Tak to je zatial vsetko postupne to budem aktualizovat a pridavat dalsie skusenosti.

Vyhody a nevyhody monitora:

+ Fakt pekny design
+ Zatial nespozorovana odozva
+ velkost oprazovky (hlavne ta plocha vo wine)
+ farby pekne a prirodzene
+ celkom fajn uhly

+- Ergonomia (nema pivot, ani vyskovu nastvitelnost len uhol naklonu.Zatial mi to vsak absolutne neprekaza)

- Posvietenie trocha do X (hlavne v rohoch)

Ak budete mat dake otazky tak kludne piste.Dal by som tu dake fotky no nemam digital. (ale mam moznost si ho pozicat)

howk
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

ja zu ho par mesicu mam.
- pokud chces verne barvy (treba uprava fotek), tak si dej nastaveni na sRGB. pokud si chces rucne nastavit jas+kontrast (pripadne doladit barvy) tak doporucuji v nastaveni barev dat User color. ja to mam nastavene tak, ze sRGB pouzivam na fotky a web design a na vse ostatni User color, kde mam stahnuty jas.
- ja CearType pismo napouzivam, pri tomhle rozliseni a velikostech bodu nemam nutnost.
- jo, to X jde videt, kdyz je cerne pozadi. precejenom to je jen prumernejsi model. kdyz se podivas kolmo na horni nebo dolni hranu, tak to mizi. je to nedostatek technologie. ja vetsinou mam zaple aspon nejake svetlo v okoli, takze mi to nedela problemy. filmy si roztahuju pres celou obrazovku, nebo ho posunu cely nahoru a dole mam titulky.

ja jsem s nim spokojeny, za ty penize jsem dostal to co jsem ocekaval. pivot nepotrbuji a repracky nepouzivam, takze jsemm rad ze nejsou videt. mam ho bez vadnych jakychkoliv bodu
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Kraki píše:ja zu ho par mesicu mam.
- pokud chces verne barvy (treba uprava fotek), tak si dej nastaveni na sRGB. pokud si chces rucne nastavit jas+kontrast (pripadne doladit barvy) tak doporucuji v nastaveni barev dat User color. ja to mam nastavene tak, ze sRGB pouzivam na fotky a web design a na vse ostatni User color, kde mam stahnuty jas.
- ja CearType pismo napouzivam, pri tomhle rozliseni a velikostech bodu nemam nutnost.
- jo, to X jde videt, kdyz je cerne pozadi. precejenom to je jen prumernejsi model. kdyz se podivas kolmo na horni nebo dolni hranu, tak to mizi. je to nedostatek technologie. ja vetsinou mam zaple aspon nejake svetlo v okoli, takze mi to nedela problemy. filmy si roztahuju pres celou obrazovku, nebo ho posunu cely nahoru a dole mam titulky.

ja jsem s nim spokojeny, za ty penize jsem dostal to co jsem ocekaval. pivot nepotrbuji a repracky nepouzivam, takze jsemm rad ze nejsou videt. mam ho bez vadnych jakychkoliv bodu
Vdaka za odpoved.
S tymi farbami sa trochu pohram ale mam pocit ze ViewSonic ich dobre nastavil uz vo vyrobe.Podsvitenie do X nie je takze hrozne a filmovy zazitok je super.Skoro ako v kine.
Hladal som aj dake vadne pixely alebo subpixely ale marne 8-)
Ja som zatial spokojny (dufam ze budem aj po dlhsom case)
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Tak ho mam uz doma a zatim dost dobry..Jak to vlastne mate nastaveny?Barvy apod?
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
conky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conky »

aby na ten monitor nebola iba sama chvala tak ja ho mam 8 mesiacov a 2x mi odisiel DVI vstup. prvykrat sa mi ho podarilo nahodit no a druhykrat ani tuk (ziadne postupy ani figle uvedene na webe mi nepomohli skoda) zajtra ide na reklamacku takze asi tak
inac farebne podanie je vpohode X je viditelne pri zmene uhlu pohladu sa trosku meni farebne podanie ale v porovnani s mojou docasnou nahradou (hp L1740) je to spickovy monitor !
CPU:Intel E6600@Freezer7Pro, GPU:MSI7900GTO@GTX, RAM:2x2GB DDR2 CORSAIR TWIN2X4096-6400C4DHX, MB: Gigabyte GA-965P-DS4(REV:1.0;C1), HDD: 500GB SAMSUNG HD501LJ, Case: Silverstone LC10B, PSU: Enermax Liberty 500W, DVD-RW SAMSUNG 183L, SC: Audigy 2 ZS@kxdrivers, TV: AVerTV Hybrid+FM PCI, Speakers: Logitech Z-5400, LCD: 20" Viewsonic VX2025wm
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

conky píše:aby na ten monitor nebola iba sama chvala tak ja ho mam 8 mesiacov a 2x mi odisiel DVI vstup. prvykrat sa mi ho podarilo nahodit no a druhykrat ani tuk (ziadne postupy ani figle uvedene na webe mi nepomohli skoda) zajtra ide na reklamacku takze asi tak
inac farebne podanie je vpohode X je viditelne pri zmene uhlu pohladu sa trosku meni farebne podanie ale v porovnani s mojou docasnou nahradou (hp L1740) je to spickovy monitor !
No ja dufam ze moj monitor uz tymto prpiet nebude.Dufam ze tam uz je nahodeny ten novy firmware....Zatial ho mam dva tyzdne a pohoda.
Peter123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peter123 »

Chci se zeptat jak je to s tou odezvou ve hrach?
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Peter123 píše:Chci se zeptat jak je to s tou odezvou ve hrach?
Jaka odozva :lol:

A teraz vazne.Ja som zatial odozvu nespozoroval a to hravam dost casto CS 1.6 a keby tam nejaka bola tak si to vsimnem.A navyse moj brat kritizuje vseko a zo zaciatku kritizoval aj tento monitor lebo v Csku bolo len 60Hz.Vypol som vsak vertikalnu synchronizaciu a teraz si ho nevie vynachvalit. 8-)
Peter123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peter123 »

No CS hravam taky casto a jestli je to jak rikas tak jdu do toho. :)
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak k tomu nastaveni..zkusil sem dle rad zde:

http://reviews.cnet.com/ViewSonic_VX...1&cval=2028271

a netaha to vubec oci a je to na praci prijemny.Jeste sem nekde videl ze nekdo hybal s tim Digital Vibrance v ovladacich,ale nejak sem nezjistil proc.
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak mam problem u panelu ViewSonic VX2025wm, kde mi z niceho nic
odesel DVI port (d-sub funguje stale). Vyzkouseno na vice pocitacich a grafickych karta. Podle rad na internetu vyzkouseny kombinace odpojeni kabelu a vypojeji z el.site. Porad port dava "no signal".Vim ze s tim ma problem spousta lidi,ale vsechny rady na ktery sem prisel na forech sem snad vyzkousel..pokud vas nic nenapada,tak asi reklamace => ztrata casu + LCD na peknou dobu :(
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“