Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

samozrejme crt...jinak by bylo v prdeli uz ted :lol: ho mam kvuli 3D brylim :oops:
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak se mi pres noc podarilo "spalit" rychlovarnou konvici.. to byste neverily, jak muze skvarici se plast smrdet (odesel bimetal :lol: ) :oops:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Blue Storm píše:.........protože jsem hrál ještě NFSU2 a najednou začal pípat core center,tak jsem se podíval a teplota P4 byla 105C,tak jsem kompa odpojil od sítě a okamžitě jsem ho strčil do takkového velkého mrazáku,no procák přežil.......
Nejakej rozumnej duvod, proc strkat pc do mrazaku, kdyz by clovek vedel neco malo o kondenzaci vodní páry :stupid:

Vetsi kravinu jsem jeste neslysel..
Blue Storm píše:mnou prošlo 680V z katody,ale naštěstí jsem byl uzeměný,tak to jenom prošlo,akorát mi shořela ponožka.

Blue Storm píše:jinak jsem včera hýbal u šasi case s vypínačem od katod a jeden kontakt se dotkl šasi a najednou blesk jak sviňa a komp zhasl,u nás doma vypadly pojistky,tak jsem je nahodil a komp naštěstí běží dál,i když disky dostaly bombu elektřinou :wink:

No rikal jsem si, ze bych si do pc dal taky nejake blikatka, ale moc kladnych veci me nijak nepresvedcilo a tvoje pribehy mi rozhodnuti ulehci.. KASLU NA TO :lol:

Jinak te vitam mezi zivymi.. 680V to je slusny.. Byt tebou, ty katody s pc vyrazim rychlosti zvuku.. A sup s nima na Vanocni stromecek, kam patri..
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Palec123 píše:.. Byt tebou, ty katody s pc vyrazim rychlosti zvuku.. A sup s nima na Vanocni stromecek, kam patri..
nenaváděj, on je schopnej ty katody vyrvat pod proudem a ještě ho to zabije :D
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

je tam vysoký napětí, ale malej proud...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

honny píše:je tam vysoký napětí, ale malej proud...
však taky proto je ještě naživu, ale stejně bych na to nechytal :-)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Palec123:to PC tam bylo asi 20 sekund,protože jsem věděl,že tam je ta voda.jinak s tyma katodama to byla moje chyba,že jsem vůbec na ten vypínač šahal :lol:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

honny píše:je tam vysoký napětí, ale malej proud...
to mě nasštěstí zachránilo nebo by už možná bylo po mě :crazy: :oha:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Blue Storm
Hořet ponožka :stupid: ale větši blbost sem neslišel ale pokud to tak bylo tak škoda že to neni natočeny na kameru :lol: :lol: .
V TV by to byla prvni cena novi katody mede in CHINA :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

jenže problém je v tom,že nečteš,protože ta ponožka mi nechytla od katody,ale od výboje co šel z katody,protože to proplesklo vypínač a prošlo to do celého kompu.ještě přidávám,že shořela i TV,která byla na stejné prodlužce jako komp.a navíc to nebylo kvalitou katody,protože bych chtěl vidět,který 12V vypínač ti zadrží 680V :lol: :stupid:
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

Blue Storm píše:jenže problém je v tom,že nečteš,protože ta ponožka mi nechytla od katody,ale od výboje co šel z katody,protože to proplesklo vypínač a prošlo to do celého kompu.ještě přidávám,že shořela i TV,která byla na stejné prodlužce jako komp.a navíc to nebylo kvalitou katody,protože bych chtěl vidět,který 12V vypínač ti zadrží 680V :lol: :stupid:
Jj..katody...to je peklo:D mně jedna odešla-Uv-tak jsem si řikal, že se do ní kouknu, co s ni je. Rozlousknul sem invertor a v něm to vypadalo ok, bylo v háji jenom vlákno tý katody jenže jak sem to zase skládal dohromady, tak sem se dotklun vývodů tý cívky na tišťáku a koplo mě to solidně..měl sem v kůži vypálený takový sexy černý puntíky :lol: Ale je to v poho, jak už někdo psal, napětí je velký, ale proud je malej, takže to ani nebolelo, 230V je cítit víc :D
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no to je,ale jak mnou prošlo tych 680V,tak to bylo jak osvícení.všechno mě začlo brnět atd...no prostě humus :lol:
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

No to já z tohodle ani ne, ale musim říct, že když sem dostal několikrát 230( no tenkrát vlastně ještě 220 :lol: ) Tak to byla paráda no...například mi bouchla pájka v ruce-to ve mně pěkně projelo grrrr! A měl sem černou ruku, která tě brněla jak sviňa! Ale naštěstí se mi zatim nic vážnýho nestalo, snad to vydrží. Teď už ale mam větší respekt z elektriky, dřív sem světla a všechno zapojoval pod proudem, abych věděl, kam co vede :D
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Blue Storm píše:jenže problém je v tom,že nečteš,protože ta ponožka mi nechytla od katody,ale od výboje co šel z katody,protože to proplesklo vypínač a prošlo to do celého kompu.ještě přidávám,že shořela i TV,která byla na stejné prodlužce jako komp.a navíc to nebylo kvalitou katody,protože bych chtěl vidět,který 12V vypínač ti zadrží 680V :lol: :stupid:
Nevim ale comp je snad uzeměný ,tak pak to co se stalo nechapu :crazy:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2viky58:no já jsem to taky nechápal,ale myslel jsem si,že moje tělo bylo asi nejlepší vodič pro ten proud a navíc jsem byl spojený se stolem(vodivě),ale teď už to neřeším
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Bluestorm no jasneeee ja som sa dotkol vonku VN vedenia 750kV ti poviem iba mi chytil jeden vlas ....co ti je.... a potom mnou uplne triaslo ... :?
Dostal som nejeden kopanec od Katod ....
1. Katody su napajane 630V ale nejak 4kHz alebo vyzsie ... tzn jedine co ti to moze spravit je ... vypalit bodky do koze ... co potom neprijemne pece ...
A brnet ruka ti moze jedine z 50Hz ... sietoveho Napatia
Cize rozpravocky bez rozpravat kamaratom do piesku ...
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Shark NX píše:A brnet ruka ti moze jedine z 50Hz ... sietoveho Napatia
A na to si přišel kde?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Eagler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eagler »

Taky jsem si něco spálil ale ne nějaký komponent ale ruku a to od chladiče na VGA. Jednou hraju a začne se to škubat, tak je mi to divný otevřu case a vidím, že větráček na VGA se netočí :o, šáhnu na chladič od tý karty a ouvej spálil jsem si prsty :lol: Tak se kouknu do nastavení kolik má °C a teplota tam byla okolo 107°C ^_^ . Druhý den sem jí poslal na reklamaci a ochotně mi proměnily větráček. gk to byla gf6600gt od msi což se stávalo více lidem. :)
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Trinom ... to brnenie co citis je "pozostatok" z soku nervovej sustavy sietovym napatim ... a to brnenie je 50hz alebo podla frekvencie sietoveho napatia
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tak rozdíl 50V není moc,ale jsem psal že to prošlo přes vypínač a i zdrojem to prošlo,to znamená,že se k tomu napětí připojil i zdroj,takže to bylo o něco silnější a nedotkl jsem se katody,ale dostal jsem ten zásah přes šasi skříně :wink:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“