OBR píše:K tem zdrojum : ano k Athlonu 64 staci bohate 500W ale ke Core2 ne! Problem neni ve vykonu ale spotrebe 12V vetve, Core 2 je napajeno z 12V a 8800 take tam je nutno opravdu velice kvalitni kus ... zdroje, u Athlonu to tak neni, 12V vetev tam napaji jen grafiku a tak staci horsi zdroj ...
Podle specifikací ATX12V, musí být každý zdroj vybaven dvěma +12 V větvema, přičemž jsou na sobě nezávislé. Jedna je pro procesor a druhá pro zbytek systému. Je tedy jedno jakou spotřebu má CPU, protože je na větvi, na které není už nic zapojené. Navíc, od dob Athlonů 64 jsou procesory AMD taky napájeny z +12 V.
OBR píše:PS. Tu HD2900 uz jsem sehnal ... jak jsem rikal na minule strance ...
Tak to je dobrá zpráva, doufám že bude článek a la G80
OBR píše:K tem zdrojum : ano k Athlonu 64 staci bohate 500W ale ke Core2 ne! Problem neni ve vykonu ale spotrebe 12V vetve, Core 2 je napajeno z 12V a 8800 take tam je nutno opravdu velice kvalitni kus ... zdroje, u Athlonu to tak neni, 12V vetev tam napaji jen grafiku a tak staci horsi zdroj ...
Podle specifikací ATX12V, musí být každý zdroj vybaven dvěma +12 V větvema, přičemž jsou na sobě nezávislé. Jedna je pro procesor a druhá pro zbytek systému. Je tedy jedno jakou spotřebu má CPU, protože je na větvi, na které není už nic zapojené. Navíc, od dob Athlonů 64 jsou procesory AMD taky napájeny z +12 V.
OBR píše:PS. Tu HD2900 uz jsem sehnal ... jak jsem rikal na minule strance ...
Tak to je dobrá zpráva, doufám že bude článek a la G80
teorie, teorie ... praxe je jinde ... zkus si na zdroji poradne zatitit jednu 12V vetev a poznas kde konci tva teorie ... v ...iti, tuhle vlastnost co popisujes maji jen oprvdu hoodne drahe a kvalitni zdroje ... a ty se ve watazi 500W nedelaji ...
Tuhle vlastnost má i Forton za tisícovku.
Ehm, jaká teorie? Bezesporu neříkám, že nejde vytížit zdroj na 12 V větvi, především 8800 GTX to umí velice dobře. Jenom říkám, že CPU a VPU se neperou o jednu větev, což lze vyčíst z tvého postu. Při přetížení zdroje dojde na limity, které má větev pro grafiku a zbytek systému. Procesor bych do toho moc netahal, na jeho větev se nic jiného nepřipojuje.
Rentigo píše:Tuhle vlastnost má i Forton za tisícovku.
Ehm, jaká teorie? Bezesporu neříkám, že nejde vytížit zdroj na 12 V větvi, především 8800 GTX to umí velice dobře. Jenom říkám, že CPU a VPU se neperou o jednu větev, což lze vyčíst z tvého postu. Při přetížení zdroje dojde na limity, které má větev pro grafiku a zbytek systému. Procesor bych do toho moc netahal, na jeho větev se nic jiného nepřipojuje.
ja chci jen rici, ze i velmi drahy Enermax za 10 000 pokud na nej pripojis Dve GTX a nebo mozna i jednu ... tak tak razantne poklesne napeti na druhe 12V (ano ma nezavisle vetve) ... ze pretaktovat kensfield se ti nepodari mam to vyzkousene a je nutne udelat zmeny v propojenich k lepsimu rozlozeni napeti ... praxe je jena vec a teorie druha ... konec OT v teto sekci ...
Větráček se sice točí, ale ze zadu nic nefouká, 6pin jsem strčil do karty originální od zdroje (bez použití přibalené redukce), takže zapojené to je, ale to ticho, mňam, lahoda
Jen při spuštění PC to na okamžik zahučí a pak se karta ztiší ale větrák se stále točí
úplně tiché to teda je jen když mám odkryté PC (všechny fany (1xCPU a 1xcase) mám na nejnižších rychlostech (podle specifikací výrobců CPU 18dB, case fan 15,6dB) a ta grafárna je nepřehlušuje, jen tak sympaticky potichu doplňuje, ale když zakryju PC tak se mi tam udělá zvukový tunel, a i když mám navíc odhlučněnou case molitanovými vystýlkami tak to hučí, ale je to lepší než s 7600GT co jsem měl dřív
misadlouhz píše:tak jsem mezi váma, dnes jsem si přinesl domů
Club 3D Geforce 8800GTS 320MB
něco je mi divné - to ticho.
Větráček se sice točí, ale ze zadu nic nefouká, 6pin jsem strčil do karty originální od zdroje (bez použití přibalené redukce), takže zapojené to je, ale to ticho, mňam, lahoda
Jen při spuštění PC to na okamžik zahučí a pak se karta ztiší ale větrák se stále točí
je to u 8800GTS normální?
Je to naprosto normální, tak mě to udivilo, že kartu neslyším, jen při startu to roztočení, jinak opravdu ticho.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Prosim Vas jak rozchodim abych mohl regulovat otacka na moji grafice viz podpis? Zkousel sem to pres nTune a RivaTuner a ani v jednom mi to nepovoli,ta volba se ukaze ale nemuzu nic menit. Nemuzu mit nekde neco vypleho v BIOSu MB?
Rossi46 píše:Prosim Vas jak rozchodim abych mohl regulovat otacka na moji grafice viz podpis? Zkousel sem to pres nTune a RivaTuner a ani v jednom mi to nepovoli,ta volba se ukaze ale nemuzu nic menit. Nemuzu mit nekde neco vypleho v BIOSu MB?
je to trocha zdlhavejsie ale funguje mi to pekne uz par mesiacov na mojej 8800 gts.
nastavis ako chces, zaskrtnes automaticke spustanie po starte a hotovo.
Rossi46 píše:Prosim Vas jak rozchodim abych mohl regulovat otacka na moji grafice viz podpis? Zkousel sem to pres nTune a RivaTuner a ani v jednom mi to nepovoli,ta volba se ukaze ale nemuzu nic menit. Nemuzu mit nekde neco vypleho v BIOSu MB?
je to trocha zdlhavejsie ale funguje mi to pekne uz par mesiacov na mojej 8800 gts.
nastavis ako chces, zaskrtnes automaticke spustanie po starte a hotovo.
To vsechno umim nastavit, ale proste ta tu volbu co potrebuji tam nemam zvyraznenou, ale dik za snahu