Vodní chlazení - diskuze
- Woyta
- Středně pokročilý
To asi nebudou 3 rady. To bude stejna mrcha jako mora.
Vychazim z techto fotek.
http://www.cooling-station.net/index.ph ... sts&id=171
Vychazim z techto fotek.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- myom
- Středně pokročilý
kurna ale hodnoceni 9/10... umi nekdo nemecky? co tam na to rikali. ale za 3k mit 3 radiatory.... to by nemuselo byt spatne. tloustka ramu je 46mm takze 40mm jsou maximalne lamely. kdyz tam dam vetraky, ktere pudou hooodne pomalu, tak uplne perfektni. a to, ze si to musim pospojovat mi zily moc netrha. rozhodne za 3k neni spatna nabidka.Woyta píše:To asi nebudou 3 rady. To bude stejna mrcha jako mora.
Vychazim z techto fotek.
wector: jiste ze, stejne jsem chtel kupovat v ramci setreni led zarovky, tak nebudu muset.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Chválí to za výkon a poměr výkon/cena. Akorát že prej nejsou přibalený žádný šroubky na přidělání větráků.myom píše:kurna ale hodnoceni 9/10... umi nekdo nemecky? co tam na to rikali. ale za 3k mit 3 radiatory.... to by nemuselo byt spatne. tloustka ramu je 46mm takze 40mm jsou maximalne lamely. kdyz tam dam vetraky, ktere pudou hooodne pomalu, tak uplne perfektni. a to, ze si to musim pospojovat mi zily moc netrha. rozhodne za 3k neni spatna nabidka.
wector: jiste ze, stejne jsem chtel kupovat v ramci setreni led zarovky, tak nebudu muset.
A narážel jsem na popis na Casemodding
- ghf
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co říkáte na toto: http://www.alza.cz/nexus-chn-h20-2000-c ... d73984.htm
NEXUS CHN H20-2000 CPU Water Block
Podle testů dost dobrej, máte nekdo zkušenost, porovnání s Alphacool NexXxoS XP BOLD
NEXUS CHN H20-2000 CPU Water Block
Podle testů dost dobrej, máte nekdo zkušenost, porovnání s Alphacool NexXxoS XP BOLD
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mě se ten radiátor taky libí cenově,ale asi bych do něj nešel vzhledem k tomu,že celej ten okruh je řazenej seriově,to znamena že všechny ty 3 kusy jsou v za sebou.....>>> velkej odpor vuci tomu kdyz zaradim stejny radiatory paralelne,i přesto že to má dva vstupy/vystupy.
Navic to je neskutečně neskladny :-E
Daleko vyššího výkonu dosáhnu, když si koupim blby BI 3 pro a zařadím je paraleně.Navic jsou skladny...
Daleko vyššího výkonu dosáhnu, když si koupim blby BI 3 pro a zařadím je paraleně.Navic jsou skladny...
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenže ten větší má nějak moc děr, narozdíl od toho menšího to vypadá na svařené tři 360-ky, takže "paralelnost" ( existuje vůbec takový slovo? ) je otázka hadiček.Highlander píše:Mě se ten radiátor taky libí cenově,ale asi bych do něj nešel vzhledem k tomu,že celej ten okruh je řazenej seriově,to znamena že všechny ty 3 kusy jsou v za sebou.....>>> velkej odpor vuci tomu kdyz zaradim stejny radiatory paralelne,i přesto že to má dva vstupy/vystupy.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kluci zajima vas jak je na tom vykonem Apogge GT,GTX,Fuzion,storm G4?mám tady pár testu na ktery jsem narazil při hledání uplně nečeho jinýho
http://www.hardwarecanucks.com/hardware ... nilla.html
Apogge GTX má šanci dát fuziona jenom za předpokladu,že jeho základna bude prohnutá(bowed based),to znamená jenom to,že se bude lepe dotýkat IHS procesoru uprostředku a lépe převádět teplo do bloku....Podle diskuze s Catharem atd na IRC,jsem si oveřil svoji teoriii kterou jsem se snažil vysvětlit myomovi před xx mesici.
Swiftech a patentovaná technologie co použivá na těchto blokách je na konci svého vývoje a nikam už dál pravděpodobně nepovede(jedině na zvetšení plochy,což je na výrobu velice složité).
U fuziona je ta nevýhoda,že jeho základna prohnout nijak nejde,ale tohle prohnutí pro lepší přenos tepla v prostředku IHS jde nasimulovat vylapováním(ještě jsem to nezkoušel).Podle mýho názoru,když budete brousit rovnou plochu v ruce hodně dlouho,tak kraje zabrousíte více jak prostředek a tím pádem dojde k rozdílu mezi středem a konci základny(a o to vlastně jde )
Co se týka aktivní plochy bloku u Fuziona a GT,GTX(u GT a GTX je použita stejná základna),tak na tom je fuzion daleko lépe v přenosu tepla,hlavně co se týka učinosti předávání tepla.....
Rozdíl mezi GT a GTX je jenom ve využití lepšiho proudění kapaliny v bloku.U GTX se vyuzivá turbulentního proudění a rychlejsiho proudení mezi jednotlivymí kosoctverci(tomu odpovida trosku vetsi odpor nez u GT verze.)
http://www.hardwarecanucks.com/hardware ... nilla.html
Apogge GTX má šanci dát fuziona jenom za předpokladu,že jeho základna bude prohnutá(bowed based),to znamená jenom to,že se bude lepe dotýkat IHS procesoru uprostředku a lépe převádět teplo do bloku....Podle diskuze s Catharem atd na IRC,jsem si oveřil svoji teoriii kterou jsem se snažil vysvětlit myomovi před xx mesici.
Swiftech a patentovaná technologie co použivá na těchto blokách je na konci svého vývoje a nikam už dál pravděpodobně nepovede(jedině na zvetšení plochy,což je na výrobu velice složité).
U fuziona je ta nevýhoda,že jeho základna prohnout nijak nejde,ale tohle prohnutí pro lepší přenos tepla v prostředku IHS jde nasimulovat vylapováním(ještě jsem to nezkoušel).Podle mýho názoru,když budete brousit rovnou plochu v ruce hodně dlouho,tak kraje zabrousíte více jak prostředek a tím pádem dojde k rozdílu mezi středem a konci základny(a o to vlastně jde )
Co se týka aktivní plochy bloku u Fuziona a GT,GTX(u GT a GTX je použita stejná základna),tak na tom je fuzion daleko lépe v přenosu tepla,hlavně co se týka učinosti předávání tepla.....
Rozdíl mezi GT a GTX je jenom ve využití lepšiho proudění kapaliny v bloku.U GTX se vyuzivá turbulentního proudění a rychlejsiho proudení mezi jednotlivymí kosoctverci(tomu odpovida trosku vetsi odpor nez u GT verze.)
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- @n@n@s
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz jakej radiátor se vyrovná topení ze škody 120??? newim jakej si mám koupit mám ted škocnové topení mám na něm 2x120mm Fan a teplota v burnu je na 5V 40°C na 12V 35°C chci mít nižší teploty kvůli chladičům HDD.. Tak chci vědět co pořídit.. možná že udělám dva okruhy jden na CPU a GPU a druhej kde by stačilo si myslím 120radiator a fan na 5V na chlazení HDD.. prosím o radu...
MB: DFI LanParty NF4-D | CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2,0Ghz @ 2,5Ghz Def. Vcore | RAM: Kingstone 4x512Mb 400DDR2 | HDD1: Seagate B. 250Gb SATA2 | HDD2: Seagete B. 320Gb | DVDRAM LG GSA-H20L | VGA: WinFast GeForce 6800GS 256Mb PCI-E 510/1150Mhz | Zdroj: Forton BlueStorm II 400W | Mouse: Logitech G5 | 19" LCD Benq FP93G X | Genius 5.1 HomeTheater Black
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Lipsak
- Začátečník
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- @n@n@s
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak jako sem byl sám překvapenej všichni říkali je to jen radiátor na start nj a to mám eheim 1048 8mm vnitřní průmět hadic a chladím CPU, GPU a dva HDD... CPU nejde v Burnu nad 48°C a GPU nad 60°C což si myslím že je docela good a to mám ještě stupidní blok na grafice zalman (mají vnitřní průměr fitinek v záhybu 4mm) kdybych použil 10mm hadice a kvylitnější bloky asi by to bylo lepšejší.. mno pokusím si něco naspořit jěště chci zkusit další blok ze škocny do serie aspon na leto
MB: DFI LanParty NF4-D | CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2,0Ghz @ 2,5Ghz Def. Vcore | RAM: Kingstone 4x512Mb 400DDR2 | HDD1: Seagate B. 250Gb SATA2 | HDD2: Seagete B. 320Gb | DVDRAM LG GSA-H20L | VGA: WinFast GeForce 6800GS 256Mb PCI-E 510/1150Mhz | Zdroj: Forton BlueStorm II 400W | Mouse: Logitech G5 | 19" LCD Benq FP93G X | Genius 5.1 HomeTheater Black
- Woyta
- Středně pokročilý
Radiator obcas pomuze docela dost. Me prechod z meho medeneho chladice z Fordu na Nexxxos II extreme pomohl asi o 4-6st.
Bloky KPcool na CPU a GPU. Na chipset se uz nevesel. CPU (Winchester 2,4ghz 1,45v) jde malokdy pres 40st. Aktualne ma CPU 33st, Grafika 30st a v pokoji je 21st.
Na radu jsou jeste nezpomalene Nexusy na 1000RPM. (Neni cas pospajet regulator)
Bloky KPcool na CPU a GPU. Na chipset se uz nevesel. CPU (Winchester 2,4ghz 1,45v) jde malokdy pres 40st. Aktualne ma CPU 33st, Grafika 30st a v pokoji je 21st.
Na radu jsou jeste nezpomalene Nexusy na 1000RPM. (Neni cas pospajet regulator)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Snake123
- Nováček
-
Tichej vodník???
Chci si udělat Super tichýho vodníka a nevim jaký čerpadlo. Přemejšlim o Eheim 1048 s pasivem Watercool MO-RA 2. Stačí mi když to uchladí CPU a Grafiku. Co mi poradíte?
- Cujo
- Mírně pokročilý
Re: Tichej vodník???
1048 a mora neni moc dobra kombinace, to cerpadlo muzes klidne spalit (hodne nadneseno).. vem lainga D4 nebo D5Snake123 píše:Chci si udělat Super tichýho vodníka a nevim jaký čerpadlo. Přemejšlim o Eheim 1048 s pasivem Watercool MO-RA 2. Stačí mi když to uchladí CPU a Grafiku. Co mi poradíte?
- Vivec
- Středně pokročilý
Re: Tichej vodník???
laing DDC s topem, nebo D4/5 ale na ticho jedině zavěsit, pokud se budou dotýkat case i přes třeba molitan tak to neni onoSnake123 píše:Chci si udělat Super tichýho vodníka a nevim jaký čerpadlo. Přemejšlim o Eheim 1048 s pasivem Watercool MO-RA 2. Stačí mi když to uchladí CPU a Grafiku. Co mi poradíte?