NTLDR nenalezen

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Sh!nE
Nováček
Nováček

NTLDR nenalezen

Příspěvek od Sh!nE »

Mám problém sem po formátu a reinstalaci winů + ovladače atd. asi to znáte.
Vždy při bootu (takovej ten klasickej DOS na záčátku) pokud nemam vlozenej disk winů (XP Pro) tak mi to píše NTLDR nenalezen pokračujte stiskem CTRL+ALT+DEL
poraďte někdo prosím.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: NTLDR nenalezen

Příspěvek od Dzin »

Sh!nE píše:Mám problém sem po formátu a reinstalaci winů + ovladače atd. asi to znáte.
Vždy při bootu (takovej ten klasickej DOS na záčátku) pokud nemam vlozenej disk winů (XP Pro) tak mi to píše NTLDR nenalezen pokračujte stiskem CTRL+ALT+DEL
poraďte někdo prosím.
A máš tam boot z hdd? Nemas tam jenom z CD?
Kdyžtak použij konzoli z CD.
Naposledy upravil(a) Dzin dne pon 7. kvě 2007, 21:34, celkem upraveno 1 x.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

po jaky operaci ti to prestalo fungovat?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

Dzin píše:
Sh!nE píše:Mám problém sem po formátu a reinstalaci winů + ovladače atd. asi to znáte.
poraďte někdo prosím.

Kdyžtak použij konsoli z CD.
jaxe používá konzole z CD ... něak sem to nepochopil :oops:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Když ji spustíš, nabootuj z CD a tam to píše opravit instalaci písmeno "R" je tam i help :)
To bootovaní máš nastaveno jak?
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

Dzin píše:Když ji spustíš, nabootuj z CD a tam to píše opravit instalaci písmeno "R" je tam i help :)
To bootovaní máš nastaveno jak?
hned na to kouknu este tady mam rozjetej download a nechci ho ukoncovat
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

Dony píše:po jaky operaci ti to prestalo fungovat?
hned po instalaci
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Sh!nE píše:
Dony píše:po jaky operaci ti to prestalo fungovat?
hned po instalaci
Takle se to chová taky když máš boot jen z CD..no kdyžtak ho mužes na hdd překopirovat, bud z konzole nebo jineho PC že ten soubor zkopírujes do systemoveho oddílu nejčasteji "C".
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

Dzin píše:
Sh!nE píše: hned po instalaci
Takle se to chová taky když máš boot jen z CD..no kdyžtak ho mužes na hdd překopirovat, bud z konzole nebo jineho PC že ten soubor zkopírujes do systemoveho oddílu nejčasteji "C".
ok diky moc zkusim napisu
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

bylo to v nastaveni Biosu (teda u me Cmosu) pri priorite bootu tam byli obraceny disky.
Kazdopadne diky za rady ste good 8-)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Sh!nE píše:bylo to v nastaveni Biosu (teda u me Cmosu) pri priorite bootu tam byli obraceny disky.
jj, sem to říkal hned na začátku :)
Sh!nE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sh!nE »

Dzin píše:
Sh!nE píše:bylo to v nastaveni Biosu (teda u me Cmosu) pri priorite bootu tam byli obraceny disky.
jj, sem to říkal hned na začátku :)
Ja mam panickou hruzu z biosu ... proste tam nelezu a vubec se o to radsi nestaram proto to pro me bylo hrozny prekonavani :D
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Spustit opravnou konzoli jak uz tu někdo psal a pak:
d:(nebo vymen za pismenko CD mechaniky, u vetsiny lidi to asi bude D)
cd i386
copy ntldr c:

Ted by to mělo najet.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Sh!nE píše:Ja mam panickou hruzu z biosu ... proste tam nelezu a vubec se o to radsi nestaram proto to pro me bylo hrozny prekonavani :D
Neni ceho se bat, kdybys tam nahodou neco podelal, tak vzdycky muzes nacist puvodni nastaveni.. :)
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

Narazil jsem taky na problem s NTLDR, ale trochu jinak, nez jak se tu stokrat pise. Problem mam hned pri instalaci winxp.
Situace:
2 SATA disky, jeden systemovy, na nej mi bezproblemu sla instalovat nLite verze winXPpro + SP2
pridani dalsiho SATA disku, kabliky zapojeny asi v jinem poradi nez predtim, vse v pohode, win jedou
na novy disk chci taky instalovat tu samou nLite instalaci (pro pokusne ucely, ladeni ovladacu, atd), ale pri bootovani CD chyba "NTLDR nenalezen" (pokud mam bootovaci poradi napred CD, pak disk na kterem instalace uz je, tak se chyba ani nezobrazi a normalne najede win z disku... chyba se obevi jen kdyz necham bootovat pouze tu prvni pozici CD)
Na instalacnim cd jsem zkousel soubor NTLDR prepsat tim samym z nainstalovanych win, ale bezucinku.
Hledal jsem, cetl jsem, ale vzdy jsem nasel jen problem s timto souborem na harddisku, nikdy primo pri instalaci.. nevim jestli mam cosi v biosu blbe, taktovanim, nebo dokonce nejakym spatnym zapojenim kablu, nebo jen spatne pocasi venku.. nevim
Pokud vas neco napadne, budu rad
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Mě tohle dělá, když nezmáčknu libovolnou klávesu pro pokračování načítání z CD v tom intervalu těch asi 5ti teček...
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

Po me to ani libovolnou klavesu nepozaduje :?
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

:-)
JohnyMassta
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnyMassta »

Zdravim, taky mam problém s NTLDR , ale mě se vyskytnul po sformátování HDD. HDD je uplně prázdné vložim CD s OS aby začala instalace windowsu ale místo toho se mi zobrazí NTLDR nenalezen. Nevěděl by někdo co s tim ? Ještě sem se s tim nesetkal takže netušim co stim .
Díky
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Nastav v BIOSu bootovani z mechaniky.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“