Barevná podložka a optická myš

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
ZIMINIX
Nováček
Nováček

Barevná podložka a optická myš

Příspěvek od ZIMINIX »

Dokážete mi prosím někdo vysvětlit, jak můžou bezproblémově fungovat optické myší na barevných podložkách(např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37528 )? Mají ty podložky nějakou speciální povrchovou úpravu nebo jsou snímače dnešních optických myší již někde jinde? Co vím i z vlastních zkušeností, tak optické myši nikdy neměly barevné podložky v lásce, kurzor pak pěkně ustřeloval. Díky za objasnění.

-- Mám zatím ještě starší genius myš a nevím jestli jsou na tom nové optiky lépe ale zajímá mě to, tak mi prosím kdyžtak nenadávejte díky. --
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

opticke snimace maji dnes mnohem lepsi rozliseni. No sice jak ktere znacky. Takove genius mysi provozuji jedine na textilni podlozce(ty mrchy se odlepujou a pak je to jen guma..des kazdy mesic nova podlozka) ale MS mi jede na lesklem stole, lesklych a barevnych podlozkach. No musi se priplatit za kvalitnejsi mysu.

a tam nejde o barvy ale spis o to ,ze se ty podlozky vetsinou lesknou, no i kdyz ted me napada, vetsina mysek jde dobre na lesklem povrchu, ale jakmile je na obrazku bila tak skup a ustrelila.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

[CZ]mike píše:..a tam nejde o barvy ale spis o to ,ze se ty podlozky vetsinou lesknou, no i kdyz ted me napada, vetsina mysek jde dobre na lesklem povrchu, ale jakmile je na obrazku bila tak skup a ustrelila.
tak to já mám 2 myši: A4tech za 100,- a Logitech LX7
s podložkou kde je 90% červená se obě myši nechytají
s podložkou, kde je černá barva (např. tučňák) se obě myši nechytají
s podložkou, kde je převážně zelená a modrá jedou obě myši bez problémů
pak mám ještě A4tech X750F a ta jede zatím na všem
ZIMINIX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZIMINIX »

Díky za užitečné reakce. Hned jsem zase trochu moudřejší :-). Svou příští myš teda vidím asi na laser, konkrétně Microsoft Habu se mi zamlouvá. Jinak s těma látkovýma podložkama mám bohužel podobně zkušenosti, podložka za pár korun a bohužel tomu odpovídá i kvalita.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ZIMINIX píše:Díky za užitečné reakce. Hned jsem zase trochu moudřejší :-). Svou příští myš teda vidím asi na laser, konkrétně Microsoft Habu se mi zamlouvá. Jinak s těma látkovýma podložkama mám bohužel podobně zkušenosti, podložka za pár korun a bohužel tomu odpovídá i kvalita.
tak rekl bych ze laserove jsou uz zase nekde jine.

jinak az se mi rozleti i tahle latkova podlozka tak ji pekne jehlou a niti prisiju :roll:
ZIMINIX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZIMINIX »

No prave ze ty laserove uz jsou nekde jinde tak proto ty :)

Tak se na ty podlozky musi :D jen tvrde do nich!
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

tak to já používám tady tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Z01S00011S
a už ji mám přes 2 roky a bez problémů (ale nedoporučoval bych červenou, tu mám taky, ale v šuplíku, bo mi na ní ty myši nejedou)
ZIMINIX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZIMINIX »

Ono to asi vždycky záleží na snímači myši. Já tady mám pěknou DFI reklamní podložku, krásně se "přilepí" na stůl a drží jak přibitá. Bohužel je celkem barevná, takže myška(Genius) se nějak nechytá.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

ZIMINIX píše:Ono to asi vždycky záleží na snímači myši. Já tady mám pěknou DFI reklamní podložku, krásně se "přilepí" na stůl a drží jak přibitá. Bohužel je celkem barevná, takže myška(Genius) se nějak nechytá.
no přesně, jenže já jsem čekal, že taková Logitech LX7 bude mít dobrý snímač a bohužel nemá :(
ZIMINIX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZIMINIX »

Se tak někdy stává, že člověk si koupí něco dražšího od čeho očekává něco víc a pak to sklame. Ale u optických myší se holt musí riskovat, u laseru člověk ví, že to bere i barvy.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak lx7 se ani nechvali ze by mela nejaky super duper snimac.. tam se plati za znacku a tusim LX7 je bezdratova
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“