Otázka na CDMA modem GPC-6420

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Otázka na CDMA modem GPC-6420

Příspěvek od misadlouhz »

Když si koupím CDMA USB modem GPC-6420 Eurotel, bude mi fungovat s 02 internetem (max rychlost 380kbps), který momentálně chytám rychlostí GPRS přes svůj Sony Ericsson K750i? Nemám paušál ale SIMku a uvažuju dál přistupovat na internet přes simku, tak jsem chtěl vědět, jestli když do toho CDMA modemu vložím tu simku a připojím to ke svému PC s Vistou Home Premium, jestli se k internetu přes tu nepaušální nabídku O2 připojím nebo ne. A kdybych chtěl jít do paušálu, budu moct tento CDMA modem taky využívat?

Díky za odpovědi

Michal

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ne, CDMA modem funguje na úplně jiné technologii a frekvenčním pásmu - jedná se prostě o jiný typ připojení
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:ne, CDMA modem funguje na úplně jiné technologii a frekvenčním pásmu - jedná se prostě o jiný typ připojení
kámoš má tu samou nabídku jen s tím rozdílem, že je připojenej přes mobil co podporuje CDMA a je připojen rychlostí +-300kbps zatímco já na tom samém připojení mám 56kbps max. Proč by neměl ten modem fungovat, když funguje CDMA telefon?

Tarif je O2 Data Nonstop cena 850Kč s DPH dobít se dá z bankomatu, nejde o paušál, ale o SIMku

Připojuju se přes SE K750i a chtěl bych zvýšit rychlost připojením přes CDMA telefon nebo modem, a výše jmenovaný modem mne zaujal svou cenou v bazarech na internetu. Tak se ptám, když do toho dám SIMku a připojím to k PC s Vistou, a vytočím to samé číslo jaké vytáčím se Sony Erissonem, připojí mne to k internetu rychlostí +-300kbps nebo ne? :-D

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

misadlouhz píše:
kámoš má tu samou nabídku jen s tím rozdílem, že je připojenej přes mobil co podporuje CDMA a je připojen rychlostí +-300kbps
mobil s podporou CDMA jsem teda nevidel to je jaky typ?
nema to nahodou spise podporu EDGE?
Toshiba Tecra A6
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak ten mobil není CDMA ale 3G UMTS :-) Nokia N80

tak to by si s tím O2 tarifem CDMA modem neštimoval? Abych to připojení urychlil, budu muset sehnat buď mobil s EDGE nebo UMTS? Neexistuje nějakej UMTS modem?

Na lupě o tom mém připojení píšou
Rychlost - download 384 kbit/s
Rychlost - upload 118 kbit/s
Technologie GPRS/ EDGE nebo UMTS

http://mobil.lupa.cz/porovnani/o2-internet-mobil-384/

hmm tak to cdma nekoupím

Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“