A na to s tim molitanem si přišel jak? Položený na houbičkách na nádobí jsou ta dvě čerpadla neslyšitelná.Gr8 Vivec píše:laing DDC s topem, nebo D4/5 ale na ticho jedině zavěsit, pokud se budou dotýkat case i přes třeba molitan tak to neni ono
Vodní chlazení - diskuze
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tichej vodník???
- @n@n@s
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Škoda že ty laingy jsou tak drahé přemýšlím otom že bych udělal vlastní čarpadlo.. zase tak těžké to není stačí jen udělat (asi z plexi) nějakou nádobku.. skusím vypracovat nějakej projekt a tichej motorek se snad sežene...
MB: DFI LanParty NF4-D | CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2,0Ghz @ 2,5Ghz Def. Vcore | RAM: Kingstone 4x512Mb 400DDR2 | HDD1: Seagate B. 250Gb SATA2 | HDD2: Seagete B. 320Gb | DVDRAM LG GSA-H20L | VGA: WinFast GeForce 6800GS 256Mb PCI-E 510/1150Mhz | Zdroj: Forton BlueStorm II 400W | Mouse: Logitech G5 | 19" LCD Benq FP93G X | Genius 5.1 HomeTheater Black
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Holda
- Středně pokročilý
- symbian
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau, poradili by jste mi, jaké si mám vybrat vodní chlazení. Chci stavět na této skříni:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37887
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40418 (integrované vodní chlazení)
Cenový rozdíl je ~1300,-
Zjistil jsem už, že s tím dodávaný chladič na processor za moc nestojí, a proto bych ho vyměnil za něco lepšího. Teď jenom potřebuji poradit, jestli se s tímto dodávaný radiátor vyrovná alspoň
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 56&kat=205
a jestli radiátory od thermaltake a pumpy mají závity pro fitinky. Díky.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37887
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40418 (integrované vodní chlazení)
Cenový rozdíl je ~1300,-
Zjistil jsem už, že s tím dodávaný chladič na processor za moc nestojí, a proto bych ho vyměnil za něco lepšího. Teď jenom potřebuji poradit, jestli se s tímto dodávaný radiátor vyrovná alspoň
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 56&kat=205
a jestli radiátory od thermaltake a pumpy mají závity pro fitinky. Díky.
- Gerimo
- Mírně pokročilý
To by me celkem taky zajimalo.Holda píše:premyslim ted nad nejakym budgetovym vodnikem, bloky nejaky czechmade, radiator shade a tak s tim, ze bych postupne upgradoval. Otazka je, jestli to ma cenu. nebo spis takhle jak kvalitni musi bejt vodnik aby prekonal top vzduch?
Mam ted vodnik ze sA, blok-aquacool, radiator na 1x120mm fan od TT, cerpadlo taky od TT (nejakych 100l/h) a hadice 10/12. Chladim s nim AMD X2 3600+ 65W @ 2,8GHz a 1,4V a pri burn mam teploty 55 celsia priblizne na obou jadrech. Ale chci spis poridit vzduch, jen nevim, jestli kdyz koupim chladic za 1200,- tak aby sem s nim nemel stejne hodnoty...(chtel bych poridit Cooler Master GemiII)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Woyta
- Středně pokročilý
Vyhodis cerpadlo, vyhodis blok a nechas si jen jejich radiator za 1300?symbian píše:...
Zavity to ma ale jen na male fitinky.
Navic delaj peknou blbost kdyz nasavaj teply vzduch z radiatoru do case.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Vivec
- Středně pokročilý
vlastní zkušenostwector píše:A na to s tim molitanem si přišel jak? Položený na houbičkách na nádobí jsou ta dvě čerpadla neslyšitelná.
to holda: imho se to nevyplatí, když už vodníka, tak ze začátku každopádně dobrý čerpadlo, to je základ (DDC 1600,-), radiátor dejme tomu seženeš levně ze škodovky, nebo nějakej ten kadet, blok aby to mělo cenu tak bych vzal nexxos xp (1000,-), homemade jsou většinou shity a na dobrej vzduch nemaj, viscool neni zlej ale ty 400,- bych si za nexxos vždy připlatil abych se pak nemusel bát toho jejich debilního víčka, když už vodu tak i na gpu, záleží na kartě, na slabý klidně sehnat nějakej old blok ala erty, hadice a Tčko za 100,- a seš na 3000,-
- Holda
- Středně pokročilý
to je cenove jeste fajn, ale dokazal by si to porovnat se vzduchem za 3k?Gr8 Vivec píše:...
Tzn asi GeminII/Ultra 120, Accelero S1/HR-03, Noctua NC-U6
- kupca
- Začátečník
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
s takovou relativne prumernou vodou budes o 15C lepe nez gemini2.Holda píše:to je cenove jeste fajn, ale dokazal by si to porovnat se vzduchem za 3k?Gr8 Vivec píše:...
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
O moc lepší to nebude. Má to samozřejmě tu výhodu, že se to dá při koupi novýho PC jednoduše přhoit a jedeš dál, maximálně si seženeš sponu na socket. Ale když vodníka, tak pořádnýho, nějaký mrzáčci pod heslem "později dokoupím to a ono" nemaj cenu.Holda píše:to je cenove jeste fajn, ale dokazal by si to porovnat se vzduchem za 3k?Gr8 Vivec píše:...
Vivec - tak to nevim, co si použil za molitan, ale na houbičkách na nádobí je to neslyšitelný, to je zase moje zkušenost
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No vím,že Eheim opravdu nema rad teplotu nad 35C ,ale Laing řady D4,D5 to v pohodě zvládne.....Jako u vodníka je nejdulěžitější udržovat teplotu vody co nejnižsí,jinak vodník naprosto ztrácí veškerej smysl.Teplota u vodnika nad 30Ca vyšší při okolí 20C je dost k nicemu a tím vodník ztrácí uplně smysl.
- Holda
- Středně pokročilý
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
Já to plánuju tak, že budu mít pasivní tower Innovatek HTCS a do serie zapojenej NexXxoS Pro II na kterým se budou rozbíhat větráky jenom když teplota vody překročí určitou hranici. To ovládání fanů si zbastlím sám. Komp nepřenáším, takže jako expu použiju nejspíš malý akvárko. To už by mělo něco uchladit ne?
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no kdyby jsi pouzil akvarko o cca 50L + ten nexxos 2 tak by to nemuselo bejt uplne spatny,ale ja bych se byt tebou pasivnim radiatorum od innovateku vyhnul uplne,je to uplne k nicemu a jsou naprosto nesmyslne predrazeny.Za tu cenu mas Thermochiily dva na ktery das ventilatory na 5V ,ktery neuslysis a budes mit tak brutalni vykon,ze ti teplota vody neprekroci 21C pri pokojove teplote 20C
- myom
- Středně pokročilý
takze, vratil jsem se z 5 denni vychazky, takze zpet k tematu radiatory
highlander: to schema tech 3 radiatoru mas odkad? mi to prijde i tak good. jak jsem videl ty fotky te mory, tak na bocnici neni zas tak velka... ja mam vyhodu, ze se mi v pohode vleze diky te moji kostre na vodnika... a jak rikam, za 3k 3 radiatory s obalem na vetrone je dost zajimavy. a jak psal vivec, mi se taky libi, ze tam nejsou trubky.
highlander: to schema tech 3 radiatoru mas odkad? mi to prijde i tak good. jak jsem videl ty fotky te mory, tak na bocnici neni zas tak velka... ja mam vyhodu, ze se mi v pohode vleze diky te moji kostre na vodnika... a jak rikam, za 3k 3 radiatory s obalem na vetrone je dost zajimavy. a jak psal vivec, mi se taky libi, ze tam nejsou trubky.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: