OpenSUSE - problém s instalací
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
při tý instalaci právě žádný ukázky nejsou, je tam jenom popis který aplikace se používaj pro internet, mail a správu souborů a to je všechno.Mr.Nigga píše:Josko: nevím, jestli ho to zmate, když uvidí ukázky a podle toho vybere, které se mu líbí víc
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

já si své ubuntu s openboxem (místo metacity - viz http://icculus.org/openbox/ ) nemohu vynachválit ( i když zůstávám u klasického gnome panelu a nepoužívám pipe menu). Jak po stránce ovládání, tak i po stránce grafického dojmu a vůbec pohodového užívání. Už se lépe cítím v Linuxu, než ve Windows. Jediné, co mi chybí, je coretemp měřič teplot z jader CPU u Intelu (tjunction), což stávající kernel ještě neumí, ale na to je už naštěstí patch od Rudolfa Marka z Hradce Králové, který příslušní driver zavádí
. Jenom si na to ještě nevěřím
. A ještě nemám úplně dořešeno přepínání mezi internetovými připojeními bez nutnosti restartovat systém...
Jinak 7.04 je velice svižné, všechno má aspoň na mém hw okamžitou odezvu, vše se spouští a vypíná okamžitě, mám z toho lepší pocit, než z Windows XP. A za použití obconf ( http://tr.openmonkey.com/pages/obconf ) mohu využívat 4 a více pracovních ploch, a to je opravdu pohodička. Klasické alt-tab přepínání mezi okny jsem vyměnil to řešení z openboxu, které rozlišuje i vícero pracovních ploch, a nejenom, že to pěkně vypadá, ale je to i opravdu funkční
.
Případné linky kdyžtak zítra, teď jsem na skok ve Windows a zde je v bookmarcích nemám
.
Jinak 7.04 je velice svižné, všechno má aspoň na mém hw okamžitou odezvu, vše se spouští a vypíná okamžitě, mám z toho lepší pocit, než z Windows XP. A za použití obconf ( http://tr.openmonkey.com/pages/obconf ) mohu využívat 4 a více pracovních ploch, a to je opravdu pohodička. Klasické alt-tab přepínání mezi okny jsem vyměnil to řešení z openboxu, které rozlišuje i vícero pracovních ploch, a nejenom, že to pěkně vypadá, ale je to i opravdu funkční
Případné linky kdyžtak zítra, teď jsem na skok ve Windows a zde je v bookmarcích nemám
show must go on..
- bubanek
- Středně pokročilý

Nevím co myslíš těmi plochami ale obyč gnome a kde jich ma taky vic...
Tak něco pro začátačníky je tady:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153
Je to pro UBUNTU 6.10, takže třeba nepojedou repozitáře, takže ty by se měly přeskočit a nic s nimi nedělat... Popsane je tam myslim vsechno skvele.
A jeste problemy s nekolika FF a zalozkami:
Pokud mate nekolik FF (treba v praci, doma, ve skole, ci jako v nasem pripade na win a linuxu), zaridte si ucet na gmail.com napr. a potom si naisntalujte plugin do vsech vasich FF http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/
Bude to na server ukladat vase zalozky, historii atp..
Jo a kdyby nekdo neco potreboval tak mi napiste na ICQ, bohuzel nemuzu byt zatim na linuxu (hw problemy) ale budu se snazit pomoct...
Tak něco pro začátačníky je tady:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153
Je to pro UBUNTU 6.10, takže třeba nepojedou repozitáře, takže ty by se měly přeskočit a nic s nimi nedělat... Popsane je tam myslim vsechno skvele.
A jeste problemy s nekolika FF a zalozkami:
Pokud mate nekolik FF (treba v praci, doma, ve skole, ci jako v nasem pripade na win a linuxu), zaridte si ucet na gmail.com napr. a potom si naisntalujte plugin do vsech vasich FF http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/
Bude to na server ukladat vase zalozky, historii atp..
Jo a kdyby nekdo neco potreboval tak mi napiste na ICQ, bohuzel nemuzu byt zatim na linuxu (hw problemy) ale budu se snazit pomoct...
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
[quote="shadow"][/quote]
Ten OpenBox je fakt dobrý som doteraz používal v GNOME manager z XFCE ale toto je ešte lepšie, dík že si to sem dal.
Ten OpenBox je fakt dobrý som doteraz používal v GNOME manager z XFCE ale toto je ešte lepšie, dík že si to sem dal.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- kocourleo
- Začátečník

Já jsem windows disky připojil takto (přidej řádky do /etc/fstab) a s právy přístupu nemám problém:
/dev/hda2 /mnt/E ntfs noauto,users,ro,umask=0222,nls=utf8 0 0
/dev/sda1 /mnt/G ntfs noauto,users,ro,umask=0222,nls=utf8 0 0
Samozřejmě to uprav podle svých disků. Pro tebe je důležité slovo "users", to znamená že uživatelé mají přístup k diskům (to ti tam asi chybí).
Samozřejmě to uprav podle svých disků. Pro tebe je důležité slovo "users", to znamená že uživatelé mají přístup k diskům (to ti tam asi chybí).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Do /etc/fstab si k tomu windows disku pripíš umask=0000 do stĺpca options a bude plný prístup aj pre neroota.
btw. pre kocourleo: users znamená že ho neroot môže mountovať dôležité je umask to sú prístupové práva.
btw. pre kocourleo: users znamená že ho neroot môže mountovať dôležité je umask to sú prístupové práva.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
[quote="Lukfi"][/quote]
Daj
potom
Alebo miesto kwrite daj nano, alebo kate.
Daj
Kód: Vybrat vše
su rootKód: Vybrat vše
kwrite /etc/fstab
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono to aj rozumí po slovensky?Josko píše:su root
Ale já jsem nemyslel ten fstab, já myslel ten disk... když se přihlásím jako root a zkouším otevřít ten disk tak se objeví taková nabídka jako ve Windows když chceš otevřít soubor s příponou kterou systém nezná...Josko píše:kwrite /etc/fstab
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Lukfi píše:Ono to aj rozumí po slovensky?Josko píše:su root
ano
btw, proc kdyz dam
sudo
nebo
su root
, zadam heslo, tak me to posle nekam s tim, ze je spatny? Nebavi me porad litat na druhy terminal kde jsem jako root
// tak stacilo se pridat do /etc/sudoers
nasledny problem u make xconfig s qt-mt byl taky vyresen, po kompilaci qt se vytvorilo jen /usr/qt/3/lib/pkgtool/qt-mt.neco, stacilo LNknout to na qt-mt a uz to slo
Naposledy upravil(a) OndraSter dne ned 13. kvě 2007, 21:39, celkem upraveno 1 x.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zkusil, ale v mnt stejně nic nevidim.kocourleo píše:Já jsem windows disky připojil takto (přidej řádky do /etc/fstab) a s právy přístupu nemám problém:
- shadow
- Středně pokročilý

Je to sice na ubuntu, ale to by mělo být jedno:
připojení pevného disku IDE nebo SATA:
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3% ... 28mount%29
edit: Jinak Ubuntu 7.04 mi namountovalo partition s NTFS samo automaticky hned po instalaci (s vytvořením patřičných ikonek na ploše), takže spokojenost
.
OT> pokud byste chtěli vidět (a zapisovat na ně) naopak linuxové partition pod Windows, nainstalujte toto:
http://www.fs-driver.org/
připojení pevného disku IDE nebo SATA:
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3% ... 28mount%29
edit: Jinak Ubuntu 7.04 mi namountovalo partition s NTFS samo automaticky hned po instalaci (s vytvořením patřičných ikonek na ploše), takže spokojenost
OT> pokud byste chtěli vidět (a zapisovat na ně) naopak linuxové partition pod Windows, nainstalujte toto:
http://www.fs-driver.org/
show must go on..
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
On by OpenSUSE taky namountoval NTFS disky už při instalaci, ale taky by si na jeden z nich udělal loader a při startu bych musel vybírat OS, což nechci, chci aby automaticky nabíhaly Windows.shadow píše:edit: Jinak Ubuntu 7.04 mi namountovalo partition s NTFS samo automaticky hned po instalaci (s vytvořením patřičných ikonek na ploše), takže spokojenost.
Nakonec jsem tam ty drivery dostal pomocí CD-RW. Po asi čtvrt hodině s laborováním s Konsole (OMG, to je tak pitomej program!!! jednou si nastavím vzhled, zavřu, spustím znova, a zase je to na default!) jsem udělal rpm balíček a nainstaloval, ale stejně i po restartu pořád 60Hz. Tak nevím, to jsem tam dal špatné ovladače? A vůbec, kdo se v tom má vyznat. Mám Radeon X1650XT a na stránkách ATi je jen X1600 series, X1800 series a X1900 series...
Btw, vysvětlí mi někdo, proč po nabootování Linuxu a vypnutí Linuxu se ve Windows nastaví ten původní malovanej vzhled?
- kocourleo
- Začátečník

"Tak jsem to zkusil, ale v mnt stejně nic nevidim."
V /mnt si musíš nejprve ty adresáře vytvořit (pokud to děláš ručně). A pokud nepřipojuješ partition při startu, tak povol v Konqueroru automount. Jinak Josko má s umask pravdu. Jen pokud chceš disky NTFS read only, pak tam nechej 0222.
V /mnt si musíš nejprve ty adresáře vytvořit (pokud to děláš ručně). A pokud nepřipojuješ partition při startu, tak povol v Konqueroru automount. Jinak Josko má s umask pravdu. Jen pokud chceš disky NTFS read only, pak tam nechej 0222.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518