1) dostaly se mi do rukou repráky od Sony SS-XB80V v dřevotřísce s plastovým předkem (výška cca 60cm), které vypadají jako čtyřpásmové (viz obr, vlevo) a včera jsem je srovnával se svými Acustique quality (vpravo, taky dřevotříska, třípásmové, úplně vpravo oddělaný kryt)
http://img237.imageshack.us/img237/2348 ... 01asi0.jpg.
Mám sice jistý závěr, ale protože jsem laik, co se týče domácího zvuku, rád bych znal názor někoho zkušenějšího než jsem já (takže názor každého
Repro používám na domácí kino z DVD, přehrávání filmů nahraných z TV (analog i DVBT) - tady je to asi úplně jedno - a občasný poslech hudby (mp3 z PC přes receiver).
2) Časem hodlám receiver nahradit něčím, co mi umožní táhnout zvuk z PC přes optiku atd. V tomto případě by mě zajímalo, jaký je vlastně rozdíl mezi A/V receiverem a zesilovačem co se týče kvality zvuku, případně jestli to v mém případě vůbec má smysl brát v potaz. Zároveň prosím o tip na toto zařízení v ceně cca 5-8 tisíc (čili nízko). Aby to umělo obsloužit těch 5 repro co mám.
3) zadní repro (dvoupásmové AQ) mi hrají výrazně potichu, i když je mám na receiveru (Sony STR-DE 405) nastavené na max. Může to být tím, že k nim vedou dlouhé (cca 10m) dráty od receiveru? Jak lze řešit?
4) jakou cenou byste eventuálně ohodnotili ty velké Sonáče z bodu 1, kdybych je chtěl prodat, abych je neprodal pod cenou a zároveň nepřeháněl? Prosím o objektivitu, rady typu "to vyhoď" mi k ničemu nebudou
Díky moc!
Ravie