Prosím o radu - které bedny si nechat? + bonusové dotazy :)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
ravie
Začátečník
Začátečník

Prosím o radu - které bedny si nechat? + bonusové dotazy :)

Příspěvek od ravie »

Zdravím kolegy zvukaře,
1) dostaly se mi do rukou repráky od Sony SS-XB80V v dřevotřísce s plastovým předkem (výška cca 60cm), které vypadají jako čtyřpásmové (viz obr, vlevo) a včera jsem je srovnával se svými Acustique quality (vpravo, taky dřevotříska, třípásmové, úplně vpravo oddělaný kryt)
http://img237.imageshack.us/img237/2348 ... 01asi0.jpg.
Mám sice jistý závěr, ale protože jsem laik, co se týče domácího zvuku, rád bych znal názor někoho zkušenějšího než jsem já (takže názor každého :-)).
Repro používám na domácí kino z DVD, přehrávání filmů nahraných z TV (analog i DVBT) - tady je to asi úplně jedno - a občasný poslech hudby (mp3 z PC přes receiver).
2) Časem hodlám receiver nahradit něčím, co mi umožní táhnout zvuk z PC přes optiku atd. V tomto případě by mě zajímalo, jaký je vlastně rozdíl mezi A/V receiverem a zesilovačem co se týče kvality zvuku, případně jestli to v mém případě vůbec má smysl brát v potaz. Zároveň prosím o tip na toto zařízení v ceně cca 5-8 tisíc (čili nízko). Aby to umělo obsloužit těch 5 repro co mám.
3) zadní repro (dvoupásmové AQ) mi hrají výrazně potichu, i když je mám na receiveru (Sony STR-DE 405) nastavené na max. Může to být tím, že k nim vedou dlouhé (cca 10m) dráty od receiveru? Jak lze řešit?
4) jakou cenou byste eventuálně ohodnotili ty velké Sonáče z bodu 1, kdybych je chtěl prodat, abych je neprodal pod cenou a zároveň nepřeháněl? Prosím o objektivitu, rady typu "to vyhoď" mi k ničemu nebudou :)
Díky moc!
Ravie
i5, 8GB RAM, R7 270. A super bedna - 3R systems R700, plus nějaká ta Noctua :)
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

ty AQ budou hrát rozhodně líp muziku.
ty soňáci,budou rozhodně víc dunět v dom.kině
ravie
Začátečník
Začátečník

Rozhodně...

Příspěvek od ravie »

Rozhodně máš pravdu, včera jsem zjistil to stejné. Fakt je ten, že dunění mi subjektivně přišlo nastejno, prostě subwoofer je subwoofer, ale ty Sony jsou posazeny o hodně hlouběji. Jenom nevím, proč tomu dali plastový předek, mám pocit, že je to slyšet...
Díky!
Ravie
i5, 8GB RAM, R7 270. A super bedna - 3R systems R700, plus nějaká ta Noctua :)
Baron Prášil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baron Prášil »

předpokládam,že plastovej předek,to má kvůli jdnodušší montáži
celej předek zkompletuje jedna linka a pak to jenom připlácnou k bedně :-D

jinak to hodnocení,sem myslel bez woofru-to samozřejmě neni moc audiofilský řešení.
ke kinu ovšem nutný.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“