pískání v počítači v případě kdy neběží na pozadí QIP

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
petrov.pce
Nováček
Nováček

pískání v počítači v případě kdy neběží na pozadí QIP

Příspěvek od petrov.pce »

Něco mi píská v počítači, vysoký, někdy monotóní, někdy přerušovaný ne moc hlasitý, ale přece jen rušivý zvuk. Zajímavé je, že zvuk naprosto ustane v době, kdy jsem přihlášen na QIP.

zdroj: FEEL II 400W (cca 1/2 roku starý)
K7NF2- raid (cca 1/2 roku stará)
Athlon XP 2100+, arctic coolin cooper silent re. 2 (chladič cca 3 měsíce starý)
2x256MB + 128 MB DDR
FX 5200
HDD 10 + 80GB (80
CD- R + DVD/RW LG

zdá se, že to vychází jakoby od procesoru, či desky, nevím, poradil by někdo?

když už jsem u těch otázek, zajímalo by mě, jestli má smysl kupovat nějakou slušnější grafiku (X1650PRO... a lepší (AGP), kdybych měl alespoň 1GB RAM? Zkrátka jestli nebude procesor moc velká brzda celýho systému- je to procesor je Palomino, takt nepřipadá moc v úvahu :-)

a ještě jedna věc: ty disky jsou PATA, ale motherboard umožňuje SATA 1. Jenže disky SATA I sem nikde v nabídce neviděl. Je SATA I kompatibilní se SATA II a obráceně ?(vezme mi deska disk SATA II?)

díky moc za případný rady
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: pískání v počítači v případě kdy neběží na pozadí QIP

Příspěvek od SpeedyGT »

1) S tím pískaním a QIP to bude náhoda, jinak to není možný. Pískat může cokoliv - od zdroje, přes monitor až po disk
2) No imho ten procík bude mít co dělat, myslím že ani tu X1650Pro neutáhne na 100%.
3) Jasně že pojedou, zpětná kompatibilita. Už se to tady řešilo hodněkrát...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“