Mobile Pentium 4 vs. Pentium 4

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Mobile Pentium 4 vs. Pentium 4

Příspěvek od Mr.Nigga »

Ahoj, nikde jsem to tu nenašel, tak se ptám :-)

Rozdíl mezi Mobile Pentium 4 a normálním Pentiem 4 je podle Wikipedie jen pár watů. Čistě teoreticky bych teda mohl vyměnit Mobile Celeron 1,8GHz v notebooku Compaq Evo N800v za desktopovou verzi P4 2GHz, aniž by něco shořelo/přetížilo se/přehřálo?
Případně, jestli nebude vadit rozdíl, že P4 má IHS a MP4 ne? že by to tam třeba nesedělo nebo něco :oops:

Zvýšení spotřeby a tím způsobenou nižší výdrž na baterie neřeším...

Dík za nápady/návrhy/whateva' :-)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Kdyz jsem zkousel vrazit do notasu kde je 2,4 mobilni celer svoji nemobilni P4 se zapnutou podporou EIST tak to notas nezkousl i kdyz by mobilni P4 na stejnem taktu zvladnout mel. Nevim zda to bylo biosem nebo necim jinym, ale proste se to u me nechytalo.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Dík za odpověď, aspoň vím, že nemá smysl ho celej rozdělávat :-)
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

No pánové, nezdáte se mi to jako úplně příčetný. Mobilní procesory maj 479pinů zatímco desktopový maj 478 nebo 775 pinů, mohli by ste mi vysvětlit jak tam chcete nacpat ten procák???

BTW P4 je na architektuře netburst, zatimco Mobile Pentium jsou na architektuře Core Duo, takže rozdíl TDP bude dost značnej!
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

klemikaze píše:No pánové, nezdáte se mi to jako úplně příčetný. Mobilní procesory maj 479pinů zatímco desktopový maj 478 nebo 775 pinů, mohli by ste mi vysvětlit jak tam chcete nacpat ten procák???

BTW P4 je na architektuře netburst, zatimco Mobile Pentium jsou na architektuře Core Duo, takže rozdíl TDP bude dost značnej!
Mohl by jsi mi naopak ty vysvětlit proč se se*eš do tématu o kterým nemáš ani potuchy?
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

klemikaze píše:No pánové, nezdáte se mi to jako úplně příčetný. Mobilní procesory maj 479pinů zatímco desktopový maj 478 nebo 775 pinů, mohli by ste mi vysvětlit jak tam chcete nacpat ten procák???
to by mě tedy také zajímalo ;-)
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Co by tě taky zajímalo? Jak narvu CPU ze socketu 478 do socketu 478?

Filipe, u tebe předpokládám jako u novinkáře PCT jistou míru inteligence a tak doufám, že sis přečetl můj úvodní post a prošel jsi si i odkaz na Wikipedii, který jsem do něj vložil - nejspíš jsi ale zapomněl co jsi se tam dočetl:
Mobile Pentium 4

The Mobile Intel Pentium 4 Processor [1] was released to address the problem of putting a full Pentium 4 desktop chip into a laptop, which some manufacturers were doing. The Mobile P4 still used 70 W of power, which let it bridge the gap between the full Pentium 4 (using about 82 W), and the Mobile Pentium 4 M (using about 35 W).

[edit]
Mobile Pentium 4 M

Also based on the Northwood core, the Mobile Intel Pentium 4 Processor - M [2] was released on April 23, 2002 [3] and included Intel's SpeedStep and Deeper Sleep technologies, but not Hyper-Threading. Intel's naming conventions made it difficult at the time of the processor's release to identify the processor model.There was the Pentium III mobile chip (or the PIII-M), the Mobile Pentium 4 M (or the P4-M), the Mobile Pentium 4 (or the Mobile P4), and then just the Pentium M which itself was based on the Pentium III.
Po přečtení tohoto textu by jsi totiž zjistil, že se bavíme o Mobile Pentium 4 a Mobile Pentium 4 M, které jsou pinově kompatibilní s obyčejnými desktopovými verzemi Pentia 4 pro socket 478. Nikde se tu nepíše o Pentium M nebo Celeron M pro socket 479 ;-)

P.S. příště na mě nemrkej, pokud ze sebe zrovna děláš hlupáka, nejsem na to zvědavej...
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

aj celerony su na 478 pin :wink:
aspon ite starsie (1.4GHz)
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

lol :lol: A co je mi po Celeronech? Proč bych měnil Mobile Celer 1.8GHz za jinej celer asi.. přemýšlej ;)
Ptal jsem se hlavně proto, že mi tu leží nevyužitý P4 2GHz
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vies celer 1.4GHz mobile isiel az na 4.2GHz na kvalitnej doske :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

to je mi v notebooku leda tak pro dobrej pocit :-)
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

co post to skvost, vazne niektory si tu robia hadam srandu

inac ten rozdiel by nemohol byt v tom, ze na "mobilne verzie" sa pouzili vydarenejsie jadra, cize rovnaku pracovnu frekvenciu dosiahnes pri nizsej voltazi - mensie produkovane teplo
mallox
Nováček
Nováček

Příspěvek od mallox »

mozna by to bylo v pohode..ale co deska? utahne tu frekvenci?
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

mallox: jestli reaguješ na můj první post, tak by imho zvládla, FSB toho celeru je 400MHz, takže stejná jako u té P4 co bych tam dal, ale celý to rozdělávat jen tak na zkoušku nebudu :-)
Naposledy upravil(a) Mr.Nigga dne sob 26. kvě 2007, 12:13, celkem upraveno 1 x.
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

Mr.Nigga píše:
T182 píše:co post to skvost, vazne niektory si tu robia hadam srandu

inac ten rozdiel by nemohol byt v tom, ze na "mobilne verzie" sa pouzili vydarenejsie jadra, cize rovnaku pracovnu frekvenciu dosiahnes pri nizsej voltazi - mensie produkovane teplo
Další takovej stréc, co ví s prominutím hovno a dělá chytrýho...

mallox: jestli reaguješ na můj první post, tak by imho zvládla, FSB toho celeru je 400MHz, takže stejná jako u té P4 co bych tam dal, ale celý to rozdělávat jen tak na zkoušku nebudu :-)
"S prominutím" seš fakt vul...Kdyz ses ty tak chytrej tak si ho tam narvy a vyskoušej to! určite to zabere míň času než ti tady poradí ti co ,, ví s prominutím hovno a dělaj se chytrýma..." Pochybuju ze ti tady nekdo pomúže (jeste když se chovaš jak neandrtálec).. Dyt kdo by řešil podobnou volovinu...Vymíníš hovno za hovno nevim kde ti to zvysi vykonb tak abys to poznal....
PS:Sry za OT
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

popo_1: vůl jsi akorát tak ty a to bez prominutí. Jedinej, kdo reagoval k tématu byl Jasper, ostatní neměli ani tolik inteligence, aby si přečetli můj úvodní post.. ty očividně taky ne.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

P4-M byly nejspis lepsi kousky ze stredu wafferu,

neumi nahodou P4-M menit za chodu nasobic narozdil od P4? jmenuje se to Enhanced Intel SpeedStep technology... v bezne desce je P4-M chytne na nejnizsim nasobici...

a nad nekteryma postama fakt zustava rozum stat.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mobile Pentium 4 vs. Pentium 4

Příspěvek od -HoNY- »

Mr.Nigga píše: Případně, jestli nebude vadit rozdíl, že P4 má IHS a MP4 ne? že by to tam třeba nesedělo nebo něco :oops:
Funkci to nevadí, ale jediný problém je, že když nasadíš chladič, tak začneš drtit jádro, protože jak všichni dobře víme, desky pro Intel se prohýbali vždycky více než ty pod AMD :roll:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

ICE píše:neumi nahodou P4-M menit za chodu nasobic narozdil od P4? jmenuje se to Enhanced Intel SpeedStep technology... v bezne desce je P4-M chytne na nejnizsim nasobici...
ano, P4-M má SpeedStep, ale o to mi nešlo. Chtěl jsem vědět, jestli má cenu zkoušet dát desktopovou verzi P4 do notebooku, když jde v podstatě o ty samý procesory... ne naopak :-)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Mr.Nigga píše:...Chtěl jsem vědět, jestli má cenu zkoušet dát desktopovou verzi P4 do notebooku...
Pokud chceš upíct napájecí obvody a nechat si roztíct notebook v rukách, tak jdi do toho :))) Pak napiš jestli ten zážitek stál za to :lol: Rozhodně nezapomeň dodat fotky!!!
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“