Výběr zdroje
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Výběr zdroje
Odešel mi LC power scorpio 480w po cca 2 letech provozu tak vybíram nový, protože se mi nechce čekat na reklamaci (při mém štěstí s reklamací flešky voyager beztak taky 29 dní) tak vybíram jiný. lepší. v merku mam Tagan
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40559 - 2*20A na 12v
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34682 - 480w
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34684 - 530w
fortron
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195 - 500w BSII
enermax
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853 - 500w liberty
chtěl bych relativně tichej, spolehlivej a dostatečně silnej pro případnej upgrade na lepší grafiku a později na c2d. podle týhle kalkulačky
http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
mi teď vychází spotřeba na 412w (což je asi návrh zdroje protože odběr celý sestavy jsem měřákem na cca 240w včetně monitoru).
taky by mě zajímalo, v čem spočívají problémy dfi vs enermax. co vím, tak digitaldoom měl liberty 500w s dfi a fungovalo. nebo je to jev čistě náhodný?
//EfineSS: Na prani presun z Ostatni HW
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40559 - 2*20A na 12v
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34682 - 480w
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34684 - 530w
fortron
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195 - 500w BSII
enermax
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853 - 500w liberty
chtěl bych relativně tichej, spolehlivej a dostatečně silnej pro případnej upgrade na lepší grafiku a později na c2d. podle týhle kalkulačky
http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
mi teď vychází spotřeba na 412w (což je asi návrh zdroje protože odběr celý sestavy jsem měřákem na cca 240w včetně monitoru).
taky by mě zajímalo, v čem spočívají problémy dfi vs enermax. co vím, tak digitaldoom měl liberty 500w s dfi a fungovalo. nebo je to jev čistě náhodný?
//EfineSS: Na prani presun z Ostatni HW
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych ti doporučil LIberty, protože jsem ani nechtěl věřit jak je tichý a při prvním zapnutí jsem se lekl že je vadný a neběží. Až pak jsem koukal že se vážně točí fan. Systém odjímatelných kabelů má v pohodě, akorát by kabelů mohlo být ještě více. Nějak mi došly, takže budu shánět další. Konektorů na zdroji je spousta, ale kabelů tam mohli přidat víc.
Jak je na tom dfi ti nemůžu říct, protože tyhle desky vůbec nekupuju. Takže v tom ti bude muset poradit někdo jiný.
(Jinak jestli jsi koukal do bazaru, tak tam Stoobi nabízí nového 480W Tagana, takže by jsi možná dokázal stáhnout na nějakou slušnou cenu)
Jo a asi by to mělo být v sekci výběr komponent
Jak je na tom dfi ti nemůžu říct, protože tyhle desky vůbec nekupuju. Takže v tom ti bude muset poradit někdo jiný.
(Jinak jestli jsi koukal do bazaru, tak tam Stoobi nabízí nového 480W Tagana, takže by jsi možná dokázal stáhnout na nějakou slušnou cenu)
Jo a asi by to mělo být v sekci výběr komponent
- Janikbanik
- Začátečník

-
Ja mam vlastnu skusenost s Fortronom BS II - 500W.
Vykon je fajn, stabilita...v tomto smere spokojnost.
Vyhrady mam k hluku. Rozhodne nie je jednym z najtissich.
Zalezi na tom, aky mas hlucny zbytok zostavy. Na nejakue ultra tiche zostavy s nim zabudni - musel by si v zdroji menit fan a tym by si si zrusil zaruku.
Kupil som ho kvoli pomeru cena / vykon. Doplacat dalsich 800+ kc toho casu za E.Liberty sa mi nechcelo. Moj PC nie je ziaden extra silent, takze je to vsetko OK
Vykon je fajn, stabilita...v tomto smere spokojnost.
Vyhrady mam k hluku. Rozhodne nie je jednym z najtissich.
Zalezi na tom, aky mas hlucny zbytok zostavy. Na nejakue ultra tiche zostavy s nim zabudni - musel by si v zdroji menit fan a tym by si si zrusil zaruku.
Kupil som ho kvoli pomeru cena / vykon. Doplacat dalsich 800+ kc toho casu za E.Liberty sa mi nechcelo. Moj PC nie je ziaden extra silent, takze je to vsetko OK
Q6600 G0@3GHz | TRUE 120 | 965P-DS3 r.3.3 | 2x2GB A-DATA 1066 | Sapphire HD 5850 + Acc. S1 | WD640AAKS + HD103UJ | SH-S223Q | Audigy 2ZS | Fortron B.S. 500 W | Samsung T220 | Logitech MX518 | Chieftec MX-01SL-D modded
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No kámošovi sem kupoval taky Enermax Liberty 500W, kabelů bylo dostatek, ještě jich dost zbylo... S tím fanem je to dobře pořešený, 3-pin kontektor od větráčku mě hodně překvapilZdenekSveda píše:Osobně bych ti doporučil Liberty...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Na 500W Liberty nemůžu říct špatný slovo. Ty problémy s DFI sice jsou, ale zase jak s kterejma - náhradní desku mám nF4Ultra Infinity a v pohodě, Cujo má 400W Liberty s LP nF4Ultra a taky OK, OBR měl problémy až teď s tou DFI i965, přitom za éry s939 jel tuhle kombinaci v pohodě...
Levnější alternativa by byly Chieftec, na tuhle 500W si nemůžu stěžovat, už sem jich použil dost ( asi 12-15 ) a všechny v pohodě.
Levnější alternativa by byly Chieftec, na tuhle 500W si nemůžu stěžovat, už sem jich použil dost ( asi 12-15 ) a všechny v pohodě.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
LC je na reklamaci tak uvidíme, jak to s ním dopadne. jedu teď dočasně na nějakým MODE COM FEEL II 400w s jedním 120mm za 800kč s cpu na default a zjistil jsem, že ten LC power byl hlučnej docela dost. Měl 120mm i 80mm fan. docela si na ticho zvykám i když ho trochu ruší disk (wd2500ks)...je najedou slyšet spousta zvuků
každopádně díky za rady a zkušenosti. nejspíš zvolím ten enermax liberty.
každopádně díky za rady a zkušenosti. nejspíš zvolím ten enermax liberty.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No mě by se těch kabelů hodilo víc. Mám je nějak už spotřebované (trocha moc disků, mechanik a podobných komponent). Jdou sehnat i samostatně, akorát k nám se to nějak nedovážíSpeedyGT píše:No kámošovi sem kupoval taky Enermax Liberty 500W, kabelů bylo dostatek, ještě jich dost zbylo... S tím fanem je to dobře pořešený, 3-pin kontektor od větráčku mě hodně překvapilZdenekSveda píše:Osobně bych ti doporučil Liberty...
- Cujo
- Mírně pokročilý

aha v tom případě je záhada, že je mám doma od jscZdenekSveda píše:No mě by se těch kabelů hodilo víc. Mám je nějak už spotřebované (trocha moc disků, mechanik a podobných komponent). Jdou sehnat i samostatně, akorát k nám se to nějak nedovážíSpeedyGT píše: No kámošovi sem kupoval taky Enermax Liberty 500W, kabelů bylo dostatek, ještě jich dost zbylo... S tím fanem je to dobře pořešený, 3-pin kontektor od větráčku mě hodně překvapil
- Bomba
- Začátečník

kabely k liberty
jinak bych volil seasonic 500W OEM, zajimave vypada i Nexus 500W ale nemam s nim zatim zkusenost
jinak bych volil seasonic 500W OEM, zajimave vypada i Nexus 500W ale nemam s nim zatim zkusenost
Naposledy upravil(a) Bomba dne sob 12. kvě 2007, 10:55, celkem upraveno 1 x.
- Jackal
- Mírně pokročilý

Enermax Liberty 500W SLI je super volba. Odpojovatelné kabely, potažené kabely a hlavně není vůbec slyšet !! No není krásnej - http://www.enermax.com/english/product_ ... asp?PrID=4, já ho koupil na doporučení tady s fóra a jen chrochtám. Doporučuji Enermax Liberty 500W SLI !! 
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- Pavlis
- Začátečník

-
mno nevim co vsichni mate s tema Enermaxema do 3k jsou urcite lepsi zdroje a problemy s DFI se obcas objevi i na 939 takze i kvuli tomu bych ho urcite nedoporucil. dalsi veci mensi ucinnost, ne uplne tichej fan.
ja bych doporucil Corsaira HX520 520W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
tezko najdes v teto cenove hladine lepsi zdroj co se modularity ucinnosti a tichosti tyce.
ja bych doporucil Corsaira HX520 520W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
tezko najdes v teto cenove hladine lepsi zdroj co se modularity ucinnosti a tichosti tyce.
- Jackal
- Mírně pokročilý

Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji, proto Enermax !! Já ho mám, tak vím očem mluvím a proto ho doporučuji. Neříkám, že je nej, ale pomalu nej, to je bez diskuse. Mám pořadí - Seasonic - Enermax - Fortron, jinou značku bych teď nevolil. 
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
- patap
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Libang
- Červená karta

-
- Pavlis
- Začátečník

-
"nejlepsi mezi zdroji" a mohu se zeptat na zaklade ceho tak usuzujes, myslim kriterium v kterem je Enermax nejlepsi mezi zdroji? jelikoz o zadnym nevimJackal píše:Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji, proto Enermax !! Já ho mám, tak vím očem mluvím a proto ho doporučuji. Neříkám, že je nej, ale pomalu nej, to je bez diskuse. Mám pořadí - Seasonic - Enermax - Fortron, jinou značku bych teď nevolil.
- Jackal
- Mírně pokročilý

To zpochybnit nemůžeš !! Enermax se prostě řadí mezi nejlepší zdroje a jsou na to recenze, testy a tam vždy dominuje Enermax mezi 3 prvnímy místy. Jem i líto, že jsi si koupil jinej zdroj, ale prostě Enermax patří mezi nejlepší zdroje.Lazovak píše:"nejlepsi mezi zdroji" a mohu se zeptat na zaklade ceho tak usuzujes, myslim kriterium v kterem je Enermax nejlepsi mezi zdroji? jelikoz o zadnym nevimJackal píše:Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji, proto Enermax !! Já ho mám, tak vím očem mluvím a proto ho doporučuji. Neříkám, že je nej, ale pomalu nej, to je bez diskuse. Mám pořadí - Seasonic - Enermax - Fortron, jinou značku bych teď nevolil.
Spusta lidí mi ho tady i na jiných fórech doporučila a já ho koupil, páč jsem moc zdrojům nerozumněl, ale teď vím, že jsem udělal dobře, velmi dobře a jestli chceš kvalitní zdroj, tak si ho kup taky.
- Jackal
- Mírně pokročilý

Jinak bylo by vhodné, aby jsi si nevybíral jen to co se ti hodí !!!! Napsal jsem toto " Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji " ne že je nejlpeší, prosím příště lépe čti, než budeš chtít odpověď !! Děkuji.Lazovak píše:"nejlepsi mezi zdroji" a mohu se zeptat na zaklade ceho tak usuzujes, myslim kriterium v kterem je Enermax nejlepsi mezi zdroji? jelikoz o zadnym nevimJackal píše:Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji, proto Enermax !! Já ho mám, tak vím očem mluvím a proto ho doporučuji. Neříkám, že je nej, ale pomalu nej, to je bez diskuse. Mám pořadí - Seasonic - Enermax - Fortron, jinou značku bych teď nevolil.
- Pavlis
- Začátečník

-
muzu a muzu a muzu.Jackal píše: To zpochybnit nemůžeš !! Enermax se prostě řadí mezi nejlepší zdroje a jsou na to recenze, testy a tam vždy dominuje Enermax mezi 3 prvnímy místy. Jem i líto, že jsi si koupil jinej zdroj, ale prostě Enermax patří mezi nejlepší zdroje.
EDIT:
koukam ze menis posty jak ponozky to je stalost
dobra, sice nechapu proc teda kdyz je teda "pomalu nejlepsi" tak proc nedoporucujes opravdu to nejlepsi, ale uz te necham ty si lepsi asi nezaslouzisJackal píše: Jinak bylo by vhodné, aby jsi si nevybíral jen to co se ti hodí !!!! Napsal jsem toto " Enermax dělá pomalu to nejlepší mezi zdroji " ne že je nejlpeší, prosím příště lépe čti, než budeš chtít odpověď !! Děkuji.
Naposledy upravil(a) Pavlis dne sob 12. kvě 2007, 12:46, celkem upraveno 1 x.
- Jackal
- Mírně pokročilý

Ty jsi prostě mimo a to mi je líto. Napíšu ti to ještě jednou, snad už to pobereš - Enermax Liberty se řadí mezi nejlepší zdroje na trhu !!!! Já něříkám, že je nejlepší, ale říkám, že se řadí mezi ty nejlepší, snad to pochopíš takhle polopatě, jestli ne, tak je to stejně jedno.Lazovak píše:muzu a muzu a muzu.Jackal píše: To zpochybnit nemůžeš !! Enermax se prostě řadí mezi nejlepší zdroje a jsou na to recenze, testy a tam vždy dominuje Enermax mezi 3 prvnímy místy. Jem i líto, že jsi si koupil jinej zdroj, ale prostě Enermax patří mezi nejlepší zdroje.pokud si projdes nektere kvalitni recenze kde testuji vice nez 3 zdroje
tak uvidis ze jsou v danejch kategoriich lepsi zdroje. Ne ze by byl uplne spatnej ale rozhodne neni nejlepsi k tomu ma daleko.
Je naprosto jednoduché jak to pochopit !! Číst a číst všechno a ne jen vytrhávat něco s kontextu.