SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

SPEEDFAN...automat rychlost?

Příspěvek od ThomasVT »

Caudy
Co se stane kdyz nastavim v programu SPEED FAN automatickou rychlost?? zacne to chladit lip ma s tim nekdo zkusenosti? prtoze ja mam procesor v zatezi i normalne skoro porad okolo 50-55...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

myslíš "automatic fan speed"? zapne se automatická regulace připojených větráků podle nastavených parametrů - teplota a odpovídající otáčky. chladit líp to nebude.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
dprov
Nováček
Nováček

SpeedFan

Příspěvek od dprov »

Mam desku P4P800-VM, SpeedFan mi ukazuje, že mám 3 větráky ( mám zapojený CPU a Skřín čili 2) můžu ovládat pouze jednou položkou v speedFanu oba dva najednou. Takže První pozice va SpeedFanu nejde ovládat, druhá ovládá oba dva zapojené větráky najednou a 3. opět nefunguje. Mám tam na desce snad nějaký schovaný FAN konektor? a dá se nastavit každý větrák zvlášt???
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

podle: http://journal.mycom.co.jp/special/2003 ... /mb12l.jpg

bych rekl ze deska ma jen 2, mozna to dole pod PCI slotem bude 3ti. Tohle najdes v manualu k zakladni desce ale..
lupko
Nováček
Nováček

Speedfan neukazuje zalkadne udaje

Příspěvek od lupko »

neviem niekto preco mi speed fan okrem hdd nic ine neukaze??
MSI P6N SLI Platinum, Intel Core 2 Duo E6320 1.8GHz@3.0Ghz, Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz CL4, ASUS GeForce EN8800GT 1024MB HTDP, SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2, DVD-RW Samsung SATA black bulk, Fortron 500W Blue storm II
gotti
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gotti »

já jsem ho taky zkoušel a ukazoval mi teplotu 70C a známímu zase kolem 100C.blbosti.vyzkoušel jsem hodně programů a nakonec jsem zůstal u Everest home edition
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Speedfan neukazuje zalkadne udaje

Příspěvek od shadow »

lupko píše:neviem niekto preco mi speed fan okrem hdd nic ine neukaze??
Co máš za verzi SpeedFanu? Aktuální?
show must go on..
jkmaxfli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jkmaxfli »

speed fun jsem nejednou zkoušel a je dosti nepřesný v monitorování teplot,pomocí infračerveného teploměru jsem porovnával různé monitorovací softwary a docílil jsem pouze jeden nejpřesnější PC WIZARD 2007 :wink:
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

Také mám s tímto program stejné problémy. Ukázuje teplotu hdd přes 70 stupňů (při tom ho mám chlazený přímo ventilátorem) a i na dotek je spíš vlažný.
SpeedFan -> :down:
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
lupko
Nováček
Nováček

Příspěvek od lupko »

no men ale ani everest neukaze teplotu prcaku.jednie co mi ju ukaze je dula core center..inac verzie su najaktulanejsie
MSI P6N SLI Platinum, Intel Core 2 Duo E6320 1.8GHz@3.0Ghz, Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz CL4, ASUS GeForce EN8800GT 1024MB HTDP, SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2, DVD-RW Samsung SATA black bulk, Fortron 500W Blue storm II
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Speedfan neo nejaka alternativa

Příspěvek od kul1k »

Zdarec chtel bych vedet jestli je nejakej soft podobnej speedfanu kde bych mohl regulovat vetraky napajene z desky GB GA-M57SLI-S4 (regulace fanu v case a cpu)

ja speedfan moc nemam rad a tak bych chtel nejakej aleternativni pokud je..
ale jeste sem speedfan nezkousel na tehle desce jen sem ho mel chvilicku na P4P800 E a tam vetraky regulovat nesly :(

up :(
NB:Acer Aspire V3 571G
oyza
Začátečník
Začátečník

speedfan + typ ventilatoru - zalezi na tom?

Příspěvek od oyza »

zdar. moje deska neni na whitelistu almico speedfan boardu, ale velmi blizke desky tam jsou. mam na ni 4 konektory pro fany. u vsech desek co sem zatim na nich pouzival speedfan sel vzdy konektor pro power fan a cpu fan a chasis fans jen nekdy. mam ventilatory od ruznejch firem xilence, zalman, silentmaxx a bohuzel speedfan reguluje jen ty dva. da se nejak "naucit" aby reguloval a ty zbyly dva? nebo aspon ten jeden dalsi, ktery ukazuje ze ma - avsak rpm nula :) zalezi na fanu kterej se tam pripoji? ma nekdo nejaky poznatky?
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Podle me na vyrobci fanu vubec nezalezi, bud si to deska necha libit, nebo ne....
Ja mam treba na desce 2 konektory a regulovat muzu jen CPU fan.
Btw. nedavno sem na desku flashoval nejnovejsi bios, tak sem to zkousel znovu a ani ten bios nepomoh (mozna nekde pomuze)....
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

otacky to detekuje, ale ty nereguluje to. zkousel sem prohazet vetraky a nic. :( stve me to.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
mazivo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

speedfan

Příspěvek od mazivo »

Zdravim

Chtel bych se zeptat co v programu Speedfan znamenaji zkratky:
System:myslim ze to je Mb ale nejsem si tim jistej.
Cpu:je jasne
Aux:netus.

Temp1???

Pokud vite tak mi prosim pisnete sem nebo na icq...
Diky
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

aux je urcite chipset
system si nejsem jisty ale bude to bud deska nebo zdroj
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

system je deska, aspoň já to tak mam, ale nevím kde mi to na tej desce měří teplotu

temp1 já mam skoro stejnou teplotu jako je v místnosti takže nejspíš to bude nějaký čidlo na desce co neří teplotu ve skříni

čipset a severní můstek je stejná věc?
CPU - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8@2,55 GHz, RAM - Kingston 2x512MB CL2,5 2,5-3-3-7 1T 231 MHz (462 MHz), Grafika - ATI Radeon HD2600XT 800(857)/1400(1710) MHz DDR3, Disk - 120Gb.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

ja to mam sice trosku inac pooznacovane...ale budis....tak:...system...zavisi od dosky....bud to je nake cidlo na doske..alebo napriklad voltage regulatory...dalej...ten udaj z cpu treba brat z nadhladom...nie je to udaj priamo zo stredu cpu!!..cize teplota cpu moze byt aj o 5 C vyssia..!.avsak nova verzia speedfanu vie merat aj to....meria to napriklad aj program core temp...Temp 1...to fakt netusim..mne sa tato hodnota vebec nemeni..

to fantom....severni mustek=north bridge=chipset...ale samozrejme zalezi od rady chipsetu kolko obsahuje doska chipsetov/druhov chipsetov...!!..
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
BubaK.CZ
Začátečník
Začátečník

Speedfan a napětí

Příspěvek od BubaK.CZ »

měl bych technickej dotaz, odkud bere speedfan hodnoty napětí? z biosu?
a pokud jo, je možný že by stouplo napětí na 12V větvi mezi bootovaním a spuštěným windowsem o 1V?
CreAtive_34
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CreAtive_34 »

můžu se zeptet co by mohla být teplota "remote" ?? sviti mi uni plaminek a teplota mezi 60 a 75 stupni což mě dost znepokojuje díky skater25
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“