Socket AM3

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Lemures
Začátečník
Začátečník

Socket AM3

Příspěvek od Lemures »

Zdravím, neviete v ktorej časti roku 2008 bude socket AM3 uvedený na trh? Oplatí sa kúpiť PC na konci roku 2007 so socketom AM2, alebo počkať na AM3?

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Jeste si predtim poloz 2 otazky:

a) vyplati se to? v e-trhu by si porad jen cekal a cekal..
b) neni lepsi si misto cekani ted koupit C2D a potom jen upgradnout na neco vyssiho? Nepredpokladam ze Intel hodla prechazet z jeho popularniho (a skveleho) sT :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Souhlasím, pouze ad b) - jakékoli Conroe dostaneš na 3,2GHz, lepší kousky na 3,6GHz, upgrade ale asi nebude tak jednoduchý, protože Penryn bude možná fungovat pouze s deskami P35 a výš.
Lemures
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lemures »

Máte pravdu, C2D zvážim, keďže je oveľa drahšie ako Athlon, opýtam sa úplný OT, ale zahrievajú sa C2D pri pretaktovaní oveľa viac ako Athlony?

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Ja osobne bych pockal(a taky cekam) na uvedeni K10 v lete(AM2+). AM3 vyjde az koncem roku, bude pouzivat 0,045 technologii.
Podle me je ted uplna blbost kupovat C2D, uz jen proto, ze Intel se chysta na vydani K10 reagovat snizenim Quad cpu az k hranici 7k!! mozna i min. Sice by se to dalo rikat porad, ale pockej az se vyda alespon AM2+ v lete a pak se muzes s klidnym svedomim rozhodnout, co bude pro tebe nejlepsi. Jinak pokracuj zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93517
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jo, k tomu bych měl dotaz:
AM2+ je , co jsem vyrozuměl, slot zpětně kompatibilní s AM2. AM2+ desky se budou prodávat až s příchodem K10? Nebo co to vlastně je? Jde mi o to: Když si teď koupím nějakou AM2 deksu, třeba ASUS Crosshair, dám potom do ní třeba AGENU? Teda jako dám určitě, ale jestli to pojede... :-)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Aros píše:Jo, k tomu bych měl dotaz:
AM2+ je , co jsem vyrozuměl, slot zpětně kompatibilní s AM2. AM2+ desky se budou prodávat až s příchodem K10? Nebo co to vlastně je? Jde mi o to: Když si teď koupím nějakou AM2 deksu, třeba ASUS Crosshair, dám potom do ní třeba AGENU? Teda jako dám určitě, ale jestli to pojede... :-)
Neumis cist?
pokracuj zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93517
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Co to má sakra znamenat? Myslíš, že bych uměl psát, což vyplývá z toho že jsem sem napsal dotaz, na který jsi ty mohl odpovědět, a neuměl číst? A ještě se ptát na něco co jsem tady přečetl, když to neumím? A pakliže ano, proč se teda obtěžuješ mi odpovídat, když si to stejně nemůžu přečíst. A pak přečíst můžu jen to co vidím. Tohle sem asi logicky neviděl - jinak bych se na to neptal. A taky je tu ode dnes nový článek, kde je všechno srozumitelně uvedeno.

"AM2+ = AM2 ?? Nebo kdyz mam ted AM2, budu moct do nej narvat napr. "Kumu"??"
-Tohle jsem mimochodem já nepsal...

Díky za link.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

A budou dalš¨í čipsety a další a další sokety a další procáky. A tempo se zrychluje. Čekat má smysl, když víš že příští měsíc se slevňuje (viz nedávno Intel apod.), jinak ne.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Lemures píše:Máte pravdu, C2D zvážim, keďže je oveľa drahšie ako Athlon, opýtam sa úplný OT, ale zahrievajú sa C2D pri pretaktovaní oveľa viac ako Athlony?
kdyz pretaktis Core 2 duo nad 3GHz a zvednes napeti hrejou se kurevsky pripada mi ze ohodne vic nez muj starej X2@2.6Ghz
Dacon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dacon »

jen skromný dotaz nove procesory maji bezet jak na AM3 tak Na Am2+ ale jete sem nikde AM2+ primo napsane nevidel jak je poznam
CASE: Akasa Infiniti ZOR (Big Tower)------Corsair Power Supply TX650 650W----- MB:ASUS Striker II Formula-----CPU:Intel Core 2 Q9400 3.50Ghz-----Paměti:DDR2 Corsair DHX 4GB XMS2-6400 800Mhz (1050Mhz)-----2x GK:Geforce 260GTX OC(216)(SLI)-----HDD 250Gb 16MB a HDD 400Gb 16MB a 160GB

http://www.daconhardware.cz
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Dacon píše:jen skromný dotaz nove procesory maji bezet jak na AM3 tak Na Am2+ ale jete sem nikde AM2+ primo napsane nevidel jak je poznam
to asi tezko, am2+ je ddr2 a am3 je ddr3... ale mozna budou naky procesory jejich radic bude umet oboji...

//EfineSS: Smazano OT, zejmena user gerimo by se nad svymi posty mel zamyslet.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

já bych počkal až něco uvede AMD, pak koupíš buď AM2 nebo AM2+, když do toho dáš rychlejší paměti tak to bude stejný nebo lepší než DDR3 a přitom to půjde všechno s cenou dolů

//EfineSS: Smazano OT & UNLOCK

to h4__ a Behemot: Dalsi OT v tomto threadu bude za kartu
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“