Memtest86 jak zapnu?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Memtest86 jak zapnu?

Příspěvek od ThomasVT »

:oops: omlouvam se ale nevim jak zapnout ten memtest stahnu si soubor z jejich stranek http://www.memtest86.com/ ale jakej?? a kdyz ho stahnu tak rozbalim a sou tam dva soubory ale zadnej exe ani na instalaci? :oops:
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

1) stiahni si = .bin
2) vypal obsah image na CD
3) restart PC
4) v biose nastav 1.boot na CD-rom, save a exit
5) teraz ti nabootuje obsah z toho CD tj. spusti sa memtest

ten návod je na stránkach aj tu na fóre, len stačí:
1) vediet anglicky
2) hľadať na tomto fóre
3) stačí zadať memtest do googlu s filtrom na CZ :wink:
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

pokud by jel podle Tvého návodu pro boot z CD, tak ať si stáhne ten zip obsahující iso obraz.

*.bin slouží v daném případě k vytvoření bootovací diskety, z které to lze spustit samozřejmě také. Osobně mám pořád disketovku, a tuto možnost preferuju. Memtest se na disketu nahraje pod Windows normálně spuštěním dávkového souboru install.bat obsaženém v příslušném zip archivu (příkaz rawrite -f memtest.bin). Jinak to ThomasVT: pokud se budeš divit, že pak obsah diskety nebudeš moci přečíst, tak se nediv, je to normální.. osobně jsem takhle jednou málem zahodil dvě diskety v domnění, že odešly, než jsem si vzpomněl, že na nich mám memtest :)

- readme.txt je přiloženo v archivu...
show must go on..
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

diky hosi...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ThomasVT píše:diky hosi...
Tohle vše je ve FAQ, jeto uplně zbytečnej thread, stačilo se podivat...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

hele jeste dal sem to na cedo a tam ma byt slozka BOOT? vypalil sem to a BOOT first je nastavenej na CD-rom a nic...?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pokud to chceš bootovat z cd a ne z diskety, tak si stahni iso a to jen vypal, jednodušší uz to bejt nemůže.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

Sentenced píše:Pokud to chceš bootovat z cd a ne z diskety, tak si stahni iso a to jen vypal, jednodušší uz to bejt nemůže.
no stahnul sem si iso rozbalil at je tam slozka BOOT a tu slozku vypalil na CD restartnul PC ale first boot tam je nastavenej uz na CD-rom takze dam save a exit a nic to neudela...?
EDIT: jo a jeste sem se to snazil otevrit v nakym programu ten memtest IMG takze tam mam ikonu jako na malovani... nevim jak to mam zmenit na default jesli to vadi
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ThomasVT píše:
Sentenced píše:Pokud to chceš bootovat z cd a ne z diskety, tak si stahni iso a to jen vypal, jednodušší uz to bejt nemůže.
no stahnul sem si iso rozbalil at je tam slozka BOOT a tu slozku vypalil na CD restartnul PC ale first boot tam je nastavenej uz na CD-rom takze dam save a exit a nic to neudela...?
EDIT: jo a jeste sem se to snazil otevrit v nakym programu ten memtest IMG takze tam mam ikonu jako na malovani... nevim jak to mam zmenit na default jesli to vadi
Vypal iso ne soubor, vypal obraz CD!!! :roll: :wink:
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

Dzin píše:
ThomasVT píše: no stahnul sem si iso rozbalil at je tam slozka BOOT a tu slozku vypalil na CD restartnul PC ale first boot tam je nastavenej uz na CD-rom takze dam save a exit a nic to neudela...?
Vypal iso ne soubor, vypal obraz CD!!! :roll: :wink:
a to je to co de otevrit v deamon tools?? to je ten obraz? :oops:
EDIT: no a potom jenom najedu do BIOSu a dam save and exit kdyz uz to tam nastaveny je?
EDIT: sorry ale ja vazne nevim co myslite obrazem:-((
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

člověče čti! dej prazdne CD do mechaniky, v Neru dej vypálit image a najdi ten soubor ci si stáhnul, ...a je to. V biosu dej boot first CD ROM, save and exit, potvrdit reset a 6h testuj :)
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

Dzin píše:člověče čti! dej prazdne CD do mechaniky, v Neru dej vypálit image a najdi ten soubor ci si stáhnul, ...a je to. V biosu dej boot first CD ROM, save and exit, potvrdit reset a 6h testuj :)
jo dik tak uz to mam a naslo mi to asi 15,000 chyb:D bezvaaa
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ThomasVT píše:
Dzin píše:člověče čti! dej prazdne CD do mechaniky, v Neru dej vypálit image a najdi ten soubor ci si stáhnul, ...a je to. V biosu dej boot first CD ROM, save and exit, potvrdit reset a 6h testuj :)
jo dik tak uz to mam a naslo mi to asi 15,000 chyb:D bezvaaa
Tak sláva, zvladnul jsi to:) takže RAMka chybuje..reklamace nebo když není v záruce tak jinou...
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

Dzin píše:
ThomasVT píše: jo dik tak uz to mam a naslo mi to asi 15,000 chyb:D bezvaaa
Tak sláva, zvladnul jsi to:) takže RAMka chybuje..reklamace nebo když není v záruce tak jinou...
zvladnul jo dík za navod:) a celkem me stve ze se mi to povedlo vubec zapnout... ted resit novy ramky...no mel bych dotaza kdyz mam tu ramku z chybama a mam ji uz dva roky a zaruka nikde... tak ta ramka je jako kdyby tam nebyla? nebo funguje ale nak hur? a kdyz uz kupovat RAMky tak kolik kapacitu na moj komp? CPU: AMD sempron 3000+(barton)~2.0GHz,grafika ATI radeon X1650PRO,MB Biostar M7VIT 800--> http://www.biostar.com.tw/products/main ... 7VIT%20800
zdroj: fortron 400W, tedka sem mel 2x512 DDR1 a 400MHz kolik kapacitu byste doporucili novejch?diq
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

ked ramka vykazuje chyby v memtestu, tak to znamená ze že pri zápise na ramku a na vadne adresy nebude možné čítať "read" takže bežiaci program je v háji, tzn. BSOD. To sa večšinou stáva u nadmieru pretaktovaných ramiek.

Otestuj jednotlivé moduly, či su vadné obidva alebo len jeden.

Ked su vadné obidva tak si kup štandartnú 1GB DDR1 400, inak ak mas vadný len jeden modul rak ti stačí dokupit len dalších 512MB podla parametrov čo si mal doteraz.
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
ThomasVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ThomasVT »

Garnet000 píše:ked ramka vykazuje chyby v memtestu, tak to znamená ze že pri zápise na ramku a na vadne adresy nebude možné čítať "read" takže bežiaci program je v háji, tzn. BSOD. To sa večšinou stáva u nadmieru pretaktovaných ramiek.

Otestuj jednotlivé moduly, či su vadné obidva alebo len jeden.

Ked su vadné obidva tak si kup štandartnú 1GB DDR1 400, inak ak mas vadný len jeden modul rak ti stačí dokupit len dalších 512MB podla parametrov čo si mal doteraz.
o pretaktovani ramek nejde mluvit vubec protoze ja o taktovani nevim nic... a spatna je jen jeden modul jen jednich 512
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle je opravdu celkem bežnej problem, chybující pameti v memtestu--> pády OS ---> ramku vyhod
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Sentenced píše:Tohle je opravdu celkem bežnej problem, chybující pameti v memtestu--> pády OS ---> ramku vyhod
No ona je šance že by někde jinde běhat mohla...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Což šance určit jo, ale jestli neni pretaktovana a na stavajici desce haže tisíce chyb, tak celkem pochybuju :roll:

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Sentenced píše:Což šance určit jo, ale jestli neni pretaktovana a na stavajici desce haže tisíce chyb, tak celkem pochybuju :roll:
Já měl doma RAMku co hazela chyb jak máku a pak sem ji dal do jiny MB a tam jede dosud bez chyb, ale tak asi user nemá takové možnosti:)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“