Nastavení Zyxel P-320W

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
romanic
Nováček
Nováček

Nastavení Zyxel P-320W

Příspěvek od romanic »

Kvůli připojení druhého počítače přes bezdrát jsem si koupil router P-320W. Bohužel se mi ho nepodařilo rozchodit.
Používám ADSL. Ve smlouvě, co jsem dostal od Novery je udáno PPPoA, ale v nastavení routeru tato volba není. Mohla by být chyba tady? Na počítači se vše chová jako bych byl připojen, ikona stavu připojení sítě ukazuje stav připojeno, pakety běhají sem a tam. Jen ten internet nejede.
Dále nevím jestli nastavuji správně: IP adresu, jméno heslo... jsem nastavil v modemu, a to stejné ještě jednou v routeru. Musí tam ten modem vůbec být? Nestačil by jen router?
Prosím o pomoc
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Zyxel P-320W

Příspěvek od Stanley »

romanic píše:Kvůli připojení druhého počítače přes bezdrát jsem si koupil router P-320W. Bohužel se mi ho nepodařilo rozchodit. ........
Prosím o pomoc
Pokud chceš nastavit PPPoE na tom routeru, tak se mrkni do manuálu http://www.zyxel.com/web/support_downlo ... 0909095137 (určitě ho máš i doma) a na straně 53 máš popis nastavení PPPoE.

Ovšem jak píšeš, tak máš stále zapojený i modem od providera. Tak buď necháš modem a na routeru žádné PPPoE nastavovat nebudeš a místo toho na ZYXELu nastavíš typ připojení ETHERNET a kabel z modemu připojíš na WAN potr Zyxelu. (asi by tp bylo jednodušší, když už máš modem nakonfigurovaný správně)

Nebo odpoj modem od providera a zapoj jen router, ovšem pak musíš v ZYXELu PPPoE nastavit dle návodu, jak jsem psal. Pro začátek bych nechal modem od providera a nastavil nakonfiguroval správně ZYXELa. Až bude ZYXEL plně funknčí, pak můžeš zkusit nastavit ho místo modemu.

Že ti počítač píše "STAV PŘIPOJENO" to je naprosto v pořádku, ale Internet ti fungovat nemusí! To značí jen jediné, že máš v pořádku připojený kabel do síťové karty. Ovšem neznanemá to, že bys měl vše v správně nastavené (IP, DNS, GATE...)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“