Seagate 120GB Baracuda 7200.7 ST3120022A

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Raduch
Nováček
Nováček

Seagate 120GB Baracuda 7200.7 ST3120022A

Příspěvek od Raduch »

Ahojky koupil jsem si novej HDD a pokoušel se ho dát do starýho Celerona 466MHz ale nějak se mi to nepovedlo. Když jsem dal autodetekci HDD ukázala se mi hodnota pouze asi 8,5GB což je divné protože používám na tomto PC HDD o velikosti 10,2GB a normálně funguje. Taky když jsem dal HDD na Secondary Slave a potom autodetekci BIOS se zasek. Byl jsem informovám že to je asi starým Biosem - je z roku 99 alespon deska byla ten rok vyrobena pokusil bych se najít příslušný BIOS ale neznám přesné označení desky a na Vašich stránkách jsem se dočet že se to dá vyřešit stažením nějaké utility aby HDD fungoval komplet. Nevíte kde jí sehnat??? mymojiné disk se mi vůbec ve win nwzobrazí i když je naformátovaný (možná že ve špatným formátu) ale kámošovy na novějším pc fungoval v poho. Předem moc díky hooooooooooooooooj
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mrkni na http://www.seagate.com , tam by to mělo bejt.
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Díks za radu ale nějak vlastně ani nevím co hledám nebo jak se ta utilita jmenuje. Už dříve jsem si stáhnul ze Seagate.com program jménem Disk Wizard ale nějak to nepomohlo. :( Dík
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jaký tam budou windows ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

V Pc už mám Win Me na disku o kapacite 10,2GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Raduch píše:Díks za radu ale nějak vlastně ani nevím co hledám nebo jak se ta utilita jmenuje. Už dříve jsem si stáhnul ze Seagate.com program jménem Disk Wizard ale nějak to nepomohlo. :( Dík
Seatools - myslím.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Shit píše:
Raduch píše:Díks za radu ale nějak vlastně ani nevím co hledám nebo jak se ta utilita jmenuje. Už dříve jsem si stáhnul ze Seagate.com program jménem Disk Wizard ale nějak to nepomohlo. :( Dík
Seatools - myslím.
ano tak sa to vola :roll:
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Hm díks už to hledám - snad to najdu :)
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Ještě bych měl dotaz kam mám tuto utilitu nahrát??? K tomu HDD 120GB nemám nejmenší přístup dostanu se k němu jen přes kámošův komp. A instalace na ten 10,2GB disk by asi byla zbytečná že?? dík
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Tak jsem se pokusil přelouskat co jsem to vlastně stáhnul a vyčet jsem že to jsou nějaký bootovací diskety - mám tedy vyhodit systémovej disk a místo něj dát tu 120GB věc a nabotovat tu utilitu a potom na něj nahrát WIN??? Nejspíš Me a jinýmu nemám moc přístup a WIN XP bych těžko rozchodil. Díky
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Pls napište někdo jsem Pc antitalent :)
Díks
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Formátoval si ten disk sám? Jaký systém souborů FAT32 nebo NTFS, protože NTFS se ti ve WinME nezobrazí, jelikož NTFS tyhle Wokna neznaj.
Zobrazí se ti ten disk při nabootování z diskety třeba v Fdisku? Pokud jo, tak odstraň všechny oddíly,vytvoř je znovu a naformátuj.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

No formátoval mi ho kámoš ale na jakej formát to si už nepamatuju. Tak tedy mám disk znovu naformátovat na FAT32 a potom se mi zobrazí ve WIN a nahraju na nej tu utilitu???? Díks
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Kurník asi budu vypadat jako uplnej blbec , ale jak se fromátuje disk??? nevíte pls někdo o nějakým lehkým a přehledným programu??? Díks
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

I kdyby to bylo na NTFS, tak odstranit oddíly a znovu rozdělit na oddíly lze i utilitou od seagate "dwse_en.exe"- diskwizard pro DOS-pokud chceš boot.CD, je tam i ISO (stáhnout ze Seagate) a udělej tímto softem boot.disketu (nebo boot.CD-jak chceš). Nejdříve odstraň a pak vytvoř oddíly a pak uděláš touto boot.disketou formát(y). Pak už to je popsaný myslím ve FAQ.
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Disk běží jako z praku (ťuk ťuk) stačilo ho pouze zformátovat a hodit do FAT32 a v poho ho to našlo a nemusel jsem s ním už nic jinýho dělat Díky moc za good rady a majte se hoooooooooooj
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“