patrně veliká chyba v nvidia ovladačích
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- salatnet
- Nováček

-
patrně veliká chyba v nvidia ovladačích
Dobrý den patrně jsem našel velikou chybu v nvidia ovladačích a rád bych se poradil jestli moje závěry jsou správné....
Mám grafickou kartu Gforce 8800GTS v základní desce Gigabyte p965 DS4. Teplota grafiky v klidovém stavu bez zátěže je 64 stupňů GPU (dioda) u chipset 48 stupňů. Při zátěži (třeba hry) teplota stoupá u chipsetu cca o 3 stupně u grafiky je to podle intenzity zátěže, po dohrání opět klesne zpět. Problém je v tom že jakmile spustím video u kterého se grafika gforce 8800gts podílí na vypočítávání teplota mírně stoupne (což je logické) ovšem i po vypnutí videa dál stoupá až na hranici 71 stupňů kde zůstane až do restartu nebo vypnutí počítače. Také chipset se hřeje jako při zátěži tedy cca 51 stupňů. Testoval jsem to na několika programech (windows media player 11, media player classic, zoom player, power dvd) a tak mužu stoprocentně říci že to neni chyba programu (přehrávače), protože se to stane u všech (puvodně jsem si myslel že to zpusobuje nějaký proces který se nastartuje při spuštění videa a který potom zůstane v systemu "viset" a zatěžuje dál grafiku i chipset, ovšem to se nepotvrdilo). To že se to týka akcelerace videa grafickou kartou je také jasné protože u videí které akceleraci nevyužívají k nárůstu teploty nedojde. To mě vede k domněnce, že chyba je přímo v ovladačích grafické karty a to ve všech verzích, jelikož se to děje jak u poslední verze 158.22 tak u starších 97.xx. Rád bych se o tom poradil, případně jestli by to mohl někdo další otestovat.... jestli se to potvrdí, bylo by třeba tento bug nahlásit nvidii na opravu.....!!!!
Mám grafickou kartu Gforce 8800GTS v základní desce Gigabyte p965 DS4. Teplota grafiky v klidovém stavu bez zátěže je 64 stupňů GPU (dioda) u chipset 48 stupňů. Při zátěži (třeba hry) teplota stoupá u chipsetu cca o 3 stupně u grafiky je to podle intenzity zátěže, po dohrání opět klesne zpět. Problém je v tom že jakmile spustím video u kterého se grafika gforce 8800gts podílí na vypočítávání teplota mírně stoupne (což je logické) ovšem i po vypnutí videa dál stoupá až na hranici 71 stupňů kde zůstane až do restartu nebo vypnutí počítače. Také chipset se hřeje jako při zátěži tedy cca 51 stupňů. Testoval jsem to na několika programech (windows media player 11, media player classic, zoom player, power dvd) a tak mužu stoprocentně říci že to neni chyba programu (přehrávače), protože se to stane u všech (puvodně jsem si myslel že to zpusobuje nějaký proces který se nastartuje při spuštění videa a který potom zůstane v systemu "viset" a zatěžuje dál grafiku i chipset, ovšem to se nepotvrdilo). To že se to týka akcelerace videa grafickou kartou je také jasné protože u videí které akceleraci nevyužívají k nárůstu teploty nedojde. To mě vede k domněnce, že chyba je přímo v ovladačích grafické karty a to ve všech verzích, jelikož se to děje jak u poslední verze 158.22 tak u starších 97.xx. Rád bych se o tom poradil, případně jestli by to mohl někdo další otestovat.... jestli se to potvrdí, bylo by třeba tento bug nahlásit nvidii na opravu.....!!!!
- Shit
- Odborník PCT

- takito30
- Nováček

-
- Johny_g
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- salatnet
- Nováček

-
takito30 píše:Já mám GTSku od leadteku také na DS4 a ovladače jsem projel snad všechny.Teď jedu na 158.22 a s teplotou tyto problémy nemám.Mám ji trochu taktnutou a při zátěži mi vyjede taky na těch 72-75,ale po vypnutí aplikace opět klesá na svých 52°C.Takže si myslím,že ovladačema by to být nemělo...
nejde o jakoukoliv zátěž jde o přehrávání akcelerovaného videa, tedy DivX, a musí to být v přehrávači (jakémkoliv) v počítači, u videa třeba na youtube to neudělá.
- salatnet
- Nováček

-
- salatnet
- Nováček

-
taky mám leadtek, ale 8800GTS 640mb, je zajímevé že třeba "takito30" má taky leadtek a jemu to nedělá..... no značkou to asi nebude protože ty karty jsou všechny stejné referenční od nvidie, výrobci si na to davaji jen své samolepky..... Umí tady někdo dostatečně anglicky abychom tento BUG referovali přímo nvidii na stránky?vindy píše:ANO aj ja potvrdzujem pravdepodobne chybu driverov.
po prehravani videa (aj v hre) ma grafika v klude tj. nicnerobeni spotrebu vysiu o 7-10W a skusal som to aj na wattmetri.
po restarte ma spotrebu opat rovnaku.
teplota stupa z 50 na 53 pocas prehravania videa a aj po vypnuti
mam leadtek 8800gtx
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ale on pise ze mu zdviha teplotu pri zatazi, to je normalne, ja vravim o 2d tam by to nemalo a tak isto je to taky maly rozdiel, takmer zanedbatelny, takze takito30 si ho mozno nevsimolsalatnet píše:taky mám leadtek, ale 8800GTS 640mb, je zajímevé že třeba "takito30" má taky leadtek a jemu to nedělá....
- salatnet
- Nováček

-
- salatnet
- Nováček

-
- salatnet
- Nováček

-
mužeš mi prosim tě říci jak tu grafiku chladíš? jak jsi dostal teplotu bez zátěže na 52 stupnu??? a v zátěži na 72? jen by mě to zajímalo protože mám tichý PC a chci vědět jestli to tvoje ultrachlazení neni vyváženo ultrahlukem.... (tichý pc pro mě znamená že se žádný větráček (kromě toho na grafice který točí cca 1300ot) nesmí točit rychleji než 800ot/min a ideálně to musí být scythe a nebo noctua)takito30 píše:Já mám GTSku od leadteku také na DS4 a ovladače jsem projel snad všechny.Teď jedu na 158.22 a s teplotou tyto problémy nemám.Mám ji trochu taktnutou a při zátěži mi vyjede taky na těch 72-75,ale po vypnutí aplikace opět klesá na svých 52°C.Takže si myslím,že ovladačema by to být nemělo...
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- salatnet
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- salatnet
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

Buď na stránkách výrobce (ale to bývá zvykem), neoficiálně na:salatnet píše:...a jestli ano tak kde se dá stáhnout... ale jen oficiální...
Kód: Vybrat vše
http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,4/