GF 6800 - artefakty i v klidovém stavu, nebootuje PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

GF 6800 - artefakty i v klidovém stavu, nebootuje PC

Příspěvek od Wiruss »

Takže přítelkně má teď v kompu moje starou 6800 a dnes kdyz zapla compa tak ji to házelo něco jako artefakty (i textovém stavu) jednou to nabootovalo az do okne pak už jen do stavu nouze... Podle čidla i podle doteku by se karta neměla přehřívat. CMOS je vyresetovaná, zkoušel jsem vyměnit zdroj i z něj vše odpojit, zkoušel jsem vyměnit kabel i monitor, to samé dělá VGA i DVI (u toho je to snad jeste horsi) dneska nemám šanci zkusit vyměnit kartu ani ji dát do jiného kompu tak se ptám neví někdo co by to mohlo bejt?

//Thellwin - upraven název threadu
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Kdyby byla chyba někde jinde než v grafice, tak by se OS nemohl spustit. Je to určitě vadná grafika. Pokud již není v záruce mohl bys zkusit vypnout nějaké pixel nebo vertex pipelines (byla by z toho 6800LE).
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Caderom píše:Kdyby byla chyba někde jinde než v grafice, tak by se OS nemohl spustit. Je to určitě vadná grafika. Pokud již není v záruce mohl bys zkusit vypnout nějaké pixel nebo vertex pipelines (byla by z toho 6800LE).

jenže ze stavu nouze to v rivatuneru nenastavim jelikož si nenacte jeden sys. soubor a do normal oken me to nenabootuje...
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

A co zkusit jinej ovladac? Starej z nouzovyho rezimu smazat, vycistit drivercleanerem a dat jinej.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

glu píše:A co zkusit jinej ovladac? Starej z nouzovyho rezimu smazat, vycistit drivercleanerem a dat jinej.
ale ono to dela i v textovem rezimu tedy BIOS atd... Navic pred tim to normalne jelo...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Jak uz tu bylo receno, tyhle karty velmi rady odchazely...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Anti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anti »

mno Grafika ti odisla na 100% mne sa to stalo tiez prisiel som do servisu a ked tam dal inu grafiku tak to slo v poho ...grafika mi odisla po 2 mesiacoch..tak som si radsej doplatil na 7900GS...inac geforce rady 6xxx niesu velmi kvalitne .... :( 7900Gs uz mam vyse pol roka a slape v poho aj po uprave :wink:
uč še budzeš znac , kradni budzeš mac :)

http://i19.tinypic.com/3y52opi.gif
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Takže vyzkoušeno v jiném počítači dělá to to samé takže chyba je v grafické kartě. Na druhém kompu to normálně nabootovalo ale ovladače jsem za boha nenaistaloval, takže ani na tom druhém kompu nemohu zkusit zapnout Riváka...
Zdeny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Wiruss píše:Takže vyzkoušeno v jiném počítači dělá to to samé takže chyba je v grafické kartě. Na druhém kompu to normálně nabootovalo ale ovladače jsem za boha nenaistaloval, takže ani na tom druhém kompu nemohu zkusit zapnout Riváka...
jj ta je na vyhozeni, me se stalo s 6800Ultrou to same.
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Pokud ji uz nemas moznost vyreklamovat, tak bych zkusil ji nejdriv vycistit od prachu, sundat chladic, zakapnout osicku vetraku olejem a novou pastu. Jako posledni moznost bych vyzkousel flash biosu s podtaktovanym jadrem a pametma.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“