Zapojení Canon Pixma MP600 do sítě
Moderátor: Don
- ROMIKUS
- Začátečník

-
Zapojení Canon Pixma MP600 do sítě
Zdravím,mám multifunkční tiskárnu Canon Pixma MP600 a chci si zřídit doma malou sít a do ni chci vřadit tuto tiskárnu abych ji mohl používat jak z PC tak z notebuku.Co potřebuji.Uvažoval jsem o Asus WL-500gP ale tam pry jde jenom napoji obyč tiskárná ne multifunkční abych ji mohl používat komplet.
Díky za rady
Díky za rady
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Caderom
- Začátečník

Skener a čtečka rozběhnout na 90% nepůjdou. Pro tento účel vydal Canon zařízení MP600R.
Mohl bys zkusit OvisLink eLive MFP101U, není ale nejlevnější.
- ROMIKUS
- Začátečník

-
To vím ,že Canon vydal MP600R ale v té době co jsem kupoval já .ještě nebyl.Caderom píše:Skener a čtečka rozběhnout na 90% nepůjdou. Pro tento účel vydal Canon zařízení MP600R.
Má to někdo odzkoušeno ten print server?
- Bajgy
- Středně pokročilý

ten printserver budes muset risknout, moc lidi ho tu asi nema. Idealni by bylo se domluvit s nejakym prodejcem aby ti ho pujcil, pripadne napsat na podporu Ovislinku, jestli je to s tvou tiskarnou kompatibilni.
Vim o jednom routeru, ktery takove zarizeni bude podporovat, ale zatim neni na trhu a bude az v lete.
Vim o jednom routeru, ktery takove zarizeni bude podporovat, ale zatim neni na trhu a bude az v lete.
Toshiba Tecra A6
- ROMIKUS
- Začátečník

-
Co je to za router(koukl bych na něho),možná by se oplatilo počkat.Bajgy píše:ten printserver budes muset risknout, moc lidi ho tu asi nema. Idealni by bylo se domluvit s nejakym prodejcem aby ti ho pujcil, pripadne napsat na podporu Ovislinku, jestli je to s tvou tiskarnou kompatibilni.
Našel jsem tohle:http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UK000A2Y
Naposledy upravil(a) ROMIKUS dne sob 19. kvě 2007, 13:33, celkem upraveno 1 x.
- Sniper2
- Nováček

-
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ROMIKUS píše:Caderom píše: Má to někdo odzkoušeno ten print server?
Jestli tím printserverem máš na mysli ten ASUS - wl500gP, tak já zkušenosti mám. Sice se starším wl-500g a s USB tiskárnou CANON i550. Tiskárnu připojíš k routeru kasickým USB kabelem, nainstaluješ jí na PC a pak jen změníš port tiskárny ve vlastnostech tiskárny na TCP/IP port a zadáš tim IP toho routeru.
Funguje bezvadně! Jen PC občas může hlásit, že "tiskárna neodpovídá" - ale hlášení po chvíli zmizí a tiskrána tiskne. Je to zřejěm tím zapojením přes router.
Pokud chceš takto i skenovat na multifunknci, pak máš smůlu. To nejde. Musel bys jí připojit přímo k PC.