Testy pasty COLLABORATORY Liguid Pro ..?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

kingbean píše:tak jsem si to tu precetl a jsem tu z toho stejnak jelen:-.) reknete mi nekdo buda vadit kdyz tu pastu dam na procesor celeron D a na to chladic s medenou zakladnou a kdyz to dam na northbridge a na to thermalright H5?? nebo mi poradte nejakou jinou slusnou diky
na cpu to bude oukej, a na ten thermalright imho taky, určitě má základnu poniklovanou
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mam ji koupenou ale jeste sem se nejak nedokopal k tomu ji nanest a co to tak procitam tady ...otazka jen tak baj voko ..bude to ok pod scythe katanu medenou verzi a pod Fatal1ty verzi VF900?:-)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Co furt řešíte? Je to v pohodě pod blok na CPU, pod blok na GPU i chipset, je to v pohodě i pod Ninju a HR-03.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

wector píše:Co furt řešíte? Je to v pohodě pod blok na CPU, pod blok na GPU i chipset, je to v pohodě i pod Ninju a HR-03.
no prostě zhrnem to - tuto pastu není doporučeno používat na chladiče, které mají neopracovanou hliníkovou základnu (amd box..)
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Toz dobra pastika. Nanesla se relativne snadno - igelitova rukavice z matciny barvy na vlasy, pet minut jsem smejdil po povrchu - a hotovo.

Teploty - C2D 6600 default + Scythe Mine 1500ot = 27st.C idle, 38st. burn orthos., mereno core temp. Teplota mistnosti 24st.C.

Jedna se o prvni instalaci, takze ke srovnani je vhodne pouzit testy chladicu na inetu, ktere jsou provadeny s beznymi pastami. Scythe Mine mival s C2D tak 30 idle, 44 burn, pro srovnani.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

Cujo píše:
PaVuK píše: p.s. jak pak by to asi reagovalo přímo na křemík?
nevím to jistě, nejsem žádný chemik, ale neriskoval bych to :P
ja som tu pastu natrel priamo na keramiku- NB a SB ,ked som videl jaka original šmejd pasta je pod chladičom čipsetu.(niečo ako modra sadra -fuj)!! zaťial idem tak 2 tyždne .teploty čipsetu sa žnizili 2-3 stupne.podľa navodu tato pasta dostane plnu vodivosť až po niekoľkych dňoch.mne sa najlepšie nanaša s vatovou tyčinkou.a podľa vyrobcu je niekedy najlepšie naniesť na obe časti-na procesor a chladič.aj mne sa to tak lepšie osvedčilo.teploty boli ešte nišie ako len po naneseni na procesor.
Naposledy upravil(a) Teffel dne úte 5. čer 2007, 11:37, celkem upraveno 1 x.
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Teffel píše:
Cujo píše: nevím to jistě, nejsem žádný chemik, ale neriskoval bych to :P
ja som tu pastu natrel priamo na keramiku- NB a SB ,ked som videl jaka original šmejd pasta je pod chladičom čipsetu.(niečo ako modra sadra -fuj)!! zaťial idem tak 2 tyždne .teploty sa žnizili 2-3 stupne.podľa navodu tato pasta dostane plnu vodivosť až po niekoľkych dňoch.mne sa najlepšie nanaša s vatovou tyčinkou.a podľa vyrobcu je niekedy najlepšie naniesť na obe časti-na procesor a chladič.aj mne sa to tak lepšie osvedčilo.teploty boli ešte nišie ako len po naneseni na procesor.
jj se vsim soulhasim,taky jsem nanásel na procak a na chladic....a je pravda ze ta pasta potrebuje nekolik hodin nez se zapece,on se s mědí(chladicem) a procesorem po několika hodinách/dnech uplně spoji v jeden kov...po měsící jsem nemohl ani sundat blok :-D
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

tak jsem si taky koupil tuto pastu a je opravdu super teplota sla dolu o 3°C oproti AS5 a roztira se taky skvele nejdrive jsem si rikal ze to bude des to na nest ale jde to celkem lehce kousek papiru a jde to jako po masle :) vsem doporucuji (doufam ze jde dobre i sundat....)
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

medas píše:(doufam ze jde dobre i sundat....)
moc nedoufej, co jsem četl jde to špatně :lol: (mno ale osobně jsem to sundávat nezkoušel)
/edit: tak s arctiClean to celkem jde ale jak se to víc zapeče půjde to asi blbě
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jakmile se ta pasta zapeče s mědeným povrchem,tak sundat už nejde,ona s tou mědí vytvoří takovou jakousi "simbiózu" něco jako když sletujete cín s mědí a už dolů proste nejde....>>>jedině přebrousit a znova vylapovat.
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

tak 3 2 1 jdeme lapovat :-D
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

Highlander píše:Jakmile se ta pasta zapeče s mědeným povrchem,tak sundat už nejde,ona s tou mědí vytvoří takovou jakousi "simbiózu" něco jako když sletujete cín s mědí a už dolů proste nejde....>>>jedině přebrousit a znova vylapovat.
aha, takže na Wbloky je to asi blbosť dávať, čo? Chcel som ju objednať a vyskúšať. Jedine s SI-128 čo mam tam neni žiadna meď.
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

a co si myslis ze ma treba Highlander no prece vodicku a co ma za pastu ....
potom to zase vylapuje a je to sice trochu obtizne ale za kazdy stupen se hold plati :)
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

Potvrzuji vysokou kvalitu této pasty,sice se musí kvalitně nanést a trvá to trošku déle,ale u mě zlepšení o 3-4C na Cpu s Fuzionem
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Mám asi divnej komp, ale nanesl jsem tuhle pastu jak na cpu, tak na chladič, teploty šly oproti ACmx1 nahoru cca o 5°C a když jsem sundával chladič z cpu, tak jsem ho vytáhl totálně zapečený s cpu i přes zamčený socket. Musel jsem to oddělit žiletkou, obrousit obě styčné plochy a po opětovném nanesení mx1 se vrátily teploty do normálu. SHIT
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak si spatne odmastil stycny plochy....Tohle se me taky stalo poprvé.Pasta se zapekla s chladicem ale teploty byli vysoky....pak jsem to zkousel znova s tim ze jsem poradne obe plochy odmastil a bylo to uz o necem jinem.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

odmašťoval jsem technickým benzínem, obě pochy mám navíc obroušené do roviny na papíru 400-600-1000
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mno mne naopak s touto pastou na cpu klesly teploty v prumeru o 5 stupnu oproti mx1:-) takze maximalni spokojenost:-)..jen doufam ze nejak brzo ted nebudu muset sundavat chladic:-D
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..myslite ze by mi pomohlo dat tu pastu na muj E4300 kdyz ma uprostred krivou plochu a teploty vysoke jako prase (v defaultu pres 50stupnu v zatezi pro kazde jadro!..)? Vim ze nejlepsi reseni by bylo vylapovat ho ale prijdu o zaruku a to se mi ted moc nechce..

..medas taky pouzil tuhle pastu a zda se jako nejlepsi pasta, ale pokud by pomohlo aby mi zaplacla tu mezirku uprostred a chladic se pak hezky pripekl k CPU, to by mohlo fungovat ne?..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Teplota cez 50 stup. na defaulte nie je nič výnimočné pri C2D...
Keď hovoríš že je "krivý", tak ho vylapuj, a uvidíš ako pôjdu teploty dole ;)
.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“