Leadtek WinFast TV2000 - dělám to dobře?
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Leadtek WinFast TV2000 - dělám to dobře?
Tak jsem si pořídil výše uvedenou kartu, podle manuálu nainstaloval v XP, zapojil audio kabel do zvukovky a anténu. Po nainstalení jsem pustil soft co k tomu je (WinFast PVR) a nemůžu se s tím domluvit. Ladící funkce něco naladí (v menu pro to určeném), ale tam kde by měl být obraz je prostě pořád jen černo, není tam ani žádné šumění nebo něco co by tam asi mělo být, jen černo - zkoušel jsem všecno možné přepínat atd a nic. Čím to může být? Může to být tím že mám jen velmi levnou a pofidérní outdoor vietnamskou anténu? Nebo si ta karta nerozumí s mou starší grafikou (geforce3ti200?) - mimochodem remote controller funguje v pohodě + když se snažím přepnout na mód FM rádia tak to hodí chybu FM radio device not found a Cannot open recording device... Jsem jen vůl a dělám něco špatně? co se týče TV karet, nemám žádné zkušenosti. Jinak tvtime v Ubuntu jsem taky zkoušel (kartu jsem nainstaloval podle návodu na forum.ubuntu.cz) a dělá to to samé - tj. žádný obraz, nic... Pomozte prosím.
---
pro jistotu moje sestava: MSI 6163 BxMaster, GeForce3 Ti 200, SBLive 5.1, 512 MB Ram, PIII Celeron 800 Mhz, ASUS 1608PS2 DVD RW, 2x120gb ATA HDD, PCI řadič USB 2.0, zdroj 350W
---
pro jistotu moje sestava: MSI 6163 BxMaster, GeForce3 Ti 200, SBLive 5.1, 512 MB Ram, PIII Celeron 800 Mhz, ASUS 1608PS2 DVD RW, 2x120gb ATA HDD, PCI řadič USB 2.0, zdroj 350W
MSI K8N Neo2-54G, 1024 DDR Ram, GeForce 7600 GT (pasivní chlazení), 120GB UATA HDD Western Digital, LCD SyncMaster 710N, DVD-RW ASUS 1608-PS2, zdroj KME 400W, SoundBlaster 5.1 Live!, OS Xubuntu 7.10 + WinXP SP2
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kodeky jsem instaloval, normu pro zvuk jsem nikde v settings nenašel, mimochodem v settings FM módu je položka Audio Device - a jediná možná volba No device... irituje mě to a dál nevím co s tímDzin píše:A kodekdy jsi instaloval? Normu si dal PAL D/K?
MSI K8N Neo2-54G, 1024 DDR Ram, GeForce 7600 GT (pasivní chlazení), 120GB UATA HDD Western Digital, LCD SyncMaster 710N, DVD-RW ASUS 1608-PS2, zdroj KME 400W, SoundBlaster 5.1 Live!, OS Xubuntu 7.10 + WinXP SP2
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvukové jsou součastí instalace kodeku ke kartě...no prostě nemuže asi njit zvukovku, zkus to přenastavit, odkud v nastaveni jde zvuk, tam musiš vybrat, třeba line atd. je třeba zkusit no a co se týka obrazu vyzkoušej to teda na lepši anténě ať máš jistotu....rawen píše:kodeky jsem instaloval, normu pro zvuk jsem nikde v settings nenašel, mimochodem v settings FM módu je položka Audio Device - a jediná možná volba No device... irituje mě to a dál nevím co s tímDzin píše:A kodekdy jsi instaloval? Normu si dal PAL D/K?
Jak si postupoval při instalci karty?
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no mě právě příjde divné to, že nic nedělá ani obraz - i kdyby tam přece nebyla žádná anténa tak by měl být vidět alespoň šum ne?... jak jsem postupoval? Hodil kartu do PCI slotu, přišrouboval, spojil Audio Out TV karty s Audio In zvukovky, připojil anténu a detektor na dálkové ovládání, zapnul jsem komp, když se ptaly XP na drivery tak jsem je navedl na instalační CDčko, všechno se v pohodě nainstalilo, pak jsem nainstaloval aplikace z CD, rebootoval a dokončil instalaci - prostě normální bezproblémová instalace. Jinak včera jsem zkoušel nasadit i nejnovější drivery a pořád to nefunguje. teď se chytám tu kartu strčit do jednoho staršího PC, uvidíme jestli se to bude chovat jinak.Dzin píše:Zvukové jsou součastí instalace kodeku ke kartě...no prostě nemuže asi njit zvukovku, zkus to přenastavit, odkud v nastaveni jde zvuk, tam musiš vybrat, třeba line atd. je třeba zkusit no a co se týka obrazu vyzkoušej to teda na lepši anténě ať máš jistotu....rawen píše: kodeky jsem instaloval, normu pro zvuk jsem nikde v settings nenašel, mimochodem v settings FM módu je položka Audio Device - a jediná možná volba No device... irituje mě to a dál nevím co s tím
Jak si postupoval při instalci karty?
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no hele tak signálem to asi nebude, strčil jsem tu kartu do staršího PC s integrovanou grafikou a starší zákl.deskou - instalace proběhla naprosto stejně jako na tom prvním PC, při pokusu dostat se do FM módu to zas hlásilo že není audio device, pak jsem zapnul TV režim a funguje to - tj.zrnění hned od začátku - dokonce jsem s tou šitovní anténou naladil i stanici... jinak už mi jde i ten FM režim - bohužel jsem to musel "ošulit" tak že jsem audio výstup napojil přímo na repráky... má někdo nějaký návrh v čem může být chyba u toho prvního PC? nevadí tam třeba že tam mám nainstalené kxdrivers?Dzin píše:No hlavně ji zkus někam kde je signál! V nastavení se vybírá, zařízení zvuku atd. to jsi projel? Pokud tam máš i kodeky které byli na instal CD tak fakt zkus ten signál...
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo muže to být těmi drivery....zkus ji dát do jiného slotu v tom PC.rawen píše:no hele tak signálem to asi nebude, strčil jsem tu kartu do staršího PC s integrovanou grafikou a starší zákl.deskou - instalace proběhla naprosto stejně jako na tom prvním PC, při pokusu dostat se do FM módu to zas hlásilo že není audio device, pak jsem zapnul TV režim a funguje to - tj.zrnění hned od začátku - dokonce jsem s tou šitovní anténou naladil i stanici... jinak už mi jde i ten FM režim - bohužel jsem to musel "ošulit" tak že jsem audio výstup napojil přímo na repráky... má někdo nějaký návrh v čem může být chyba u toho prvního PC? nevadí tam třeba že tam mám nainstalené kxdrivers?Dzin píše:No hlavně ji zkus někam kde je signál! V nastavení se vybírá, zařízení zvuku atd. to jsi projel? Pokud tam máš i kodeky které byli na instal CD tak fakt zkus ten signál...
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to už jsem zkoušel dřívDzin píše:Jo muže to být těmi drivery....zkus ji dát do jiného slotu v tom PC.rawen píše: no hele tak signálem to asi nebude, strčil jsem tu kartu do staršího PC s integrovanou grafikou a starší zákl.deskou - instalace proběhla naprosto stejně jako na tom prvním PC, při pokusu dostat se do FM módu to zas hlásilo že není audio device, pak jsem zapnul TV režim a funguje to - tj.zrnění hned od začátku - dokonce jsem s tou šitovní anténou naladil i stanici... jinak už mi jde i ten FM režim - bohužel jsem to musel "ošulit" tak že jsem audio výstup napojil přímo na repráky... má někdo nějaký návrh v čem může být chyba u toho prvního PC? nevadí tam třeba že tam mám nainstalené kxdrivers?
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ti drivery? vybrat to zařízení jsi v nastaveni softu tv karty zkoušel? zkus taky nejaký alternativni softík k tv karte, najdes na www.tvfreak.cz
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kxdrivery nepřinesly žádnou změnu, zkoušel jsem ATV2000 (tam se vůbec nedá dostat k nastavení ladění a stanic, v menu je to disabled) a IcyTV mi v settings oznamuje že má karta není HW vybavena k ladění pozemních stanic... - vybrat zařízení v nastavení softu karty - to jsi myslel jak?Dzin píše:tak ti drivery? vybrat to zařízení jsi v nastaveni softu tv karty zkoušel? zkus taky nejaký alternativni softík k tv karte, najdes na www.tvfreak.cz
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V nastavení je přece třeba výber odkud má jit zvuk, třeba když máš jednu zvukovku na MB a druhou v PCI ale tam to nastav dle manuálu ale zkusit to můžeš ne?rawen píše:kxdrivery nepřinesly žádnou změnu, zkoušel jsem ATV2000 (tam se vůbec nedá dostat k nastavení ladění a stanic, v menu je to disabled) a IcyTV mi v settings oznamuje že má karta není HW vybavena k ladění pozemních stanic... - vybrat zařízení v nastavení softu karty - to jsi myslel jak?Dzin píše:tak ti drivery? vybrat to zařízení jsi v nastaveni softu tv karty zkoušel? zkus taky nejaký alternativni softík k tv karte, najdes na www.tvfreak.cz
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jestli myslíš tohle tak to už jsem bohužel zkoušelDzin píše:V nastavení je přece třeba výber odkud má jit zvuk, třeba když máš jednu zvukovku na MB a druhou v PCI ale tam to nastav dle manuálu ale zkusit to můžeš ne?rawen píše: kxdrivery nepřinesly žádnou změnu, zkoušel jsem ATV2000 (tam se vůbec nedá dostat k nastavení ladění a stanic, v menu je to disabled) a IcyTV mi v settings oznamuje že má karta není HW vybavena k ladění pozemních stanic... - vybrat zařízení v nastavení softu karty - to jsi myslel jak?
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zkusil jsem DScaler - a funguje to, problém byl asi v tom že ani DScaler nebyl schopen automaticky rozpoznat můj tuner - podařilo se mi zjistit že v té kartě je tuner Philips 1236 MK3 a s tím to jede... oficiální kodeky ovšem nedělají ani ťuk, ani v linuxu se mi tu kartu ještě nepodařilo zprovoznit
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jestli si dostal na CD ke kartě aplikaci a kodeky tak to musi jit ne? Nebo stahnul z webu výrobce.rawen píše:zkusil jsem DScaler - a funguje to, problém byl asi v tom že ani DScaler nebyl schopen automaticky rozpoznat můj tuner - podařilo se mi zjistit že v té kartě je tuner Philips 1236 MK3 a s tím to jede... oficiální kodeky ovšem nedělají ani ťuk, ani v linuxu se mi tu kartu ještě nepodařilo zprovoznit
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
říkám, mám CD přímo originální, na jednom PC to šlo v pohodě, na tom mém ani ťukDzin píše:Ale jestli si dostal na CD ke kartě aplikaci a kodeky tak to musi jit ne? Nebo stahnul z webu výrobce.rawen píše:zkusil jsem DScaler - a funguje to, problém byl asi v tom že ani DScaler nebyl schopen automaticky rozpoznat můj tuner - podařilo se mi zjistit že v té kartě je tuner Philips 1236 MK3 a s tím to jede... oficiální kodeky ovšem nedělají ani ťuk, ani v linuxu se mi tu kartu ještě nepodařilo zprovoznit
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- rawen
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
aha - tak to je moje chyba - napsal jsem "oficiální kodeky" - a myslel jsem "oficiální drivery"... každopádně ty kodeky - teď mě napadlo že to taky zkusím je všelijak přeinstalovat, aby se třeba nekryly...Dzin píše:No to ano, stačí konflikt kodeků a jsou problémy hned:)rawen píše: říkám, mám CD přímo originální, na jednom PC to šlo v pohodě, na tom mém ani ťuk
- locki
- Začátečník
-
nepouzivat PVR ale hned PVR 2 a nove ovladace a pak to jede jako po maslicku !
zde to sosnes
http://www.leadtek.cz/soubor.php?produkt=DTV2000&typ=o
zde to sosnes
http://www.leadtek.cz/soubor.php?produkt=DTV2000&typ=o