Moduly RAM vedle sebe

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
ondra11
Nováček
Nováček

Moduly RAM vedle sebe

Příspěvek od ondra11 »

Zdravím,

prosím poradil by někdo amatérovi s následujícím problémem?:

na základní desce mám 4 sloty pro moduly RAM (prostě 2 a 2 sloty). Když tam mám jeden modul 512 MB RAM a přidám k němu hned vedle další modul 512 MB RAM tak je něco špatně a systém nerozběhnu, ale když nechám jeden modul sám a druhý dám do jednoho slotu z te druhe dvojice tak to jede v poho. Jde mi jen o to, že když budu chtít dokoupit další RAMku tak to bude problém protože hned vedle sebe je umístit nemůžu. Slyšel sem něco o duálních pamětích, ale i tak v této oblasti fakt nejsem znalý.

Doufám, že můj problém někdo pochopil a předem dík za radu.
papuanec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od papuanec »

Pokud tam mas 4 sloty a jou vsechnu na pameti DDR, predpokladam ,ze mas DDR, ale to je jedno plati tak jako tak.
Jde o to ,ze pukd tak je vice slotu, tak to znamena ,ze jsou rodelene, do takzvanych bank, v praxi to znamena, ze kdyz chces, dat treba druhou ramku do desky, mel by jsi uzavrit banku, vetsinou to je takto

1 banka -slot 1,3
2 banka -slot 1,4
(vetsinou jsou i odlisene barevne od sebe)

Jinak Dual znamena,ze pokud mam desku co to podporuje a mas ramky co se daji sparovat, teda funguji spolu dualne a das je do jedne banky, tak budou mit vetsi propustnost dat.

Snad ti to trochu pomolo
jinak jak spravne mas radit ramky, mas v manualu od desky
Asrock 775Dual-880Pro, P4 631 (3.0Ghz/800 2MB cache), A-Data 1GB/800 CL5, Ati x1650xt
Odpovědět

Zpět na „Paměti“