problém propojení notasu s PC - fakt se stydím :-)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
zafon
Nováček
Nováček

problém propojení notasu s PC - fakt se stydím :-)

Příspěvek od zafon »

Ahoj, mám možná banální problém, ale mám z toho brouka v hlavě :-)

koupil jsem notas a chci ho propojit přes sítovku se stolním PC, ale ikony připojení mi pořád hlásí, že ,,kabel je odpojen,,.

Vyzkoušel jsem následující:

1. Odzkoušel kabel i s notasem jinde, kde jsem ho připojil do sítě a tam bezproblému síť našel. Takže kabel a síťovka v notasu to není.

2.Na stolnímk PC jsem vytáhnul síť. kartu a dal ji do jiného slotu( občas mi to někdy pomohlo u jiného zařízení) a znovu nainstalil - nic, v biosu aktivoval sitovku integrovanou na desce,nainstalil- taky nic.

Tváří se to prostě jako by kabel nebyl vůbec zapojený ....

Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že na jednom PC mám XP se SP 2 a na druhém s SP 1.
Podotýkám Firewall je na obou vyplý.

Má někdo nápad čím by to mohlo být? Poslední možnost vidím v přeinstalování systému na stolním PC ... :x
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Připojuješ to pres nejakej switch nebo primo PC to NB? Pokud bez switche, tak potrebuješ kříženej kabel ...

To že máš "klasickej" usuzuju podle toho, že píšeš že si to vzal a pripojil jinde do síte, kde počitam ten switch byl.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

zafon
Nováček
Nováček

Příspěvek od zafon »

Sentenced píše:Připojuješ to pres nejakej switch nebo primo PC to NB? Pokud bez switche, tak potrebuješ kříženej kabel ...

To že máš "klasickej" usuzuju podle toho, že píšeš že si to vzal a pripojil jinde do síte, kde počitam ten switch byl.
jo jasan zapomněl jsem to napsat, propojuji to přes kříženej, ale i když bych to připojil přes přímej, tak by to mělo aspoň najít ne??

Když jsem ten notas připojil přes kříženej do sítě, tak to síť našlo

jo připojuju to bez switche, ze sítovky do sítovky, ale pro jistotu zkontroluju jestli je to kříženej :)
Naposledy upravil(a) zafon dne stř 23. kvě 2007, 13:35, celkem upraveno 1 x.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tuhle "automatiku" neumí každý zařízení...

Ješte můžeš zkusit tu sitovku v PC vymenit, prece jen občas je tam blbej kontakt a pak to kravne. Stojí par kaček. (předpokladam že tu puvodní system v pohode vidí)

EDIT: jinak v ramci zkoušek bych to zkusil jeste pres switch, tem pripojenim PC to PC se neda verit.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

zafon
Nováček
Nováček

Příspěvek od zafon »

Sentenced píše:Tuhle "automatiku" neumí každý zařízení...

Ješte můžeš zkusit tu sitovku v PC vymenit, prece jen občas je tam blbej kontakt a pak to kravne. Stojí par kaček. (předpokladam že tu puvodní system v pohode vidí)

EDIT: jinak v ramci zkoušek bych to zkusil jeste pres switch, tem pripojenim PC to PC se neda verit.
tak už jsem na to přišel- fakt blbost :-) protože mi toto propojení chodilo bez problémů na starém notasu tak jsem žil v tom, že to je křížený kabel. ALE sítovka starého notasu uměla něco co nová sitovka neumí a nepotřebovala křížený kabel a valilo to přes přímý. Tak mě nenapadlo vyměnit kabel. ZKusil jsem proto jen ze srandy tam dat teď křížený a už to valí ..... :)

nenapadlo mě, že sítovka v o 2 roky novějším notasu to nebude umět :roll:
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

To je fakt pokrok, co? Kde tohle skonci?
zafon
Nováček
Nováček

Příspěvek od zafon »

no byl jsem celkem překvapenej :-D no jo, technika je moc vyspělá, tak se vrací zpět :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“